Unsplash
Formule 'sve u jednom'

Brzopotezna rješenja za blistavost: Kozmetika 'to go' idealna je za život u dinamičnom stilu

Izazovima ‘nove normale’ i tome što slobodno vrijeme više nego ikad nastojimo provoditi na svježem zraku, kozmetička industrija odgovara proizvodima koji istodobno njeguju kožu, štite je od vanjskih utjecaja, ali i uljepšavaju.

Navikli smo da nakon ljetnog zatišja slijedi užurbana jesen, jer se uobičajeno zahuktavaju poslovne, školske i druge obaveze. No, ovaj put sve je još napetije zbog pandemije koronavirusa koja ne jenjava. S jedne strane valja se pridržavati propisanih epidemioloških mjera, a s druge strane traže se načini kako u novim okolnostima živjeti što ugodnije i smislenije. Drukčije se organiziramo i drukčije poimamo prostor.

Unsplash
Kozmetika sa sastojcima pronađenim u prirodi najbolja je za našu kožu.

Upravo zbog korone mnogi su osvijestili koliko je važan boravak vani, pa se više pješači i biciklira, češća su druženja na otvorenom i izleti u prirodu. Uslijed svega toga mijenja se i način njege. Traži se brzodjelujuća – a ujedno dugodjelujuća – kozmetika koja od jutra do mraka može pratiti život u dinamičnom ‘to go’ stilu.

Višenamjenske formule

Nove kreme i serumi opisuju se kao supermoćni jer imaju višenamjenske formule ‘sve u jednom’ - za istodobnu zaštitu i revitalizaciju kože, brisanje bora i proširenih pora, uklanjanje podočnjaka, ublažavanje crvenila i iritacija, posvjetljivanje hiperpigmentacija... Jednostavno se nanose zahvaljujući laganim i brzoupijajućim teksturama, kao i praktičnim pakiranjima, od bočica s aplikatorima i pumpicama do stikova, ampula, paketića...

Crispy Pink sjajilo za usne s uljem jabuke i bisernim česticama 122,90 kn MELVITA

Dodatni je plus što i make-up njeguje kožu. Nove generacije takozvanih hibridnih proizvoda ujedinjuju svojstva preparativne i dekorativne kozmetike.

Primjerice, prajmeri i tekući puderi više nisu samo baze za daljnje nanošenje šminke, nego se mogu koristiti i samostalno jer djeluju poput osvjetljivača i hidratantne kreme. Fiksatori šminke također pružaju superhidratantan učinak. U multifunkcionalnim verzijama nude se i sjajila, rumenila i sjenila, obećavajući kreiranje željenog izgleda u tren oka – baš kao i nove maskare čiji proizvođači tvrde da postižu maksimum jednim potezom.

Crème Prodigieuse Boost 5-in-1 MultiPerfection zaglađujući primer 187,50 kn NUXE

Essential Perfecteur Teint Express višenamjenski proizvod za usavršavanje tena 335 kn EISENBERG

Time Miracle Hydra Firm hijaluronski gel s brezinom vodicom za blistavu kožu 304,70 kn MADARA

Ulje za čišćenje lica s formulom s pet vrsta omega kiselina 188,20 kn NOVEXPERT

Anti-Pigment dvofazni serum obnavlja kožu i smanjuje hiperpigmentaciju 262 kn EUCERIN

Matcha stick na bazi čaja, za piling i čišćenje pora 199 kn TEALOGY

Čitajte i:

Slavne dame iz 'Prijatelja' inspiracija su za novu kolekciju popularnog make-up brenda

Rješenje za gladak i ujednačen ten: Čarobni koktel zaglađuje bore i idealna je podloga za šminku

Znamo kako: Hiperpigmentaciju moguće je uspješno smanjiti unutar samo dva tjedna

Pruža koži potrebnu vlagu, a ne masti je: Ulje iz Amazonije savršena je alternativa kokosovom

Linker
16. travanj 2024 06:55