Dogodilo se u New Yorku

Brand kojeg obožavaju žene diljem svijeta! 170 godina slave kolekcijom nastalom prema arhivskim formulama

Jedan od brendova koji žene i muškarci obožavaju već desetljećima slavi već gotovo dva stoljeća postojanja, a za tu priliku zaronilo se duboko u arhiv brenda.

Iako je već dva desetljeća u vlasništvu korporacije L’Oreal, priča o povijesti kozmetike Kiehl’s, njenom osnivaču i njegovim originalnim idejama i dalje intrigira i imponira.

Prije točno 170 godina u maloj ljekarni na njujorškom Manhattanu farmaceut John Kiehl mućkao je homeopatske i biljne pripravke, ljekovita ulja i masti, a temelje buduće kozmetičke industrije udario je njegov šegrt Irving Morse, koji je posao od njega otkupio 1921.

Čitajte i: Slavimo Dan planeta Zemlje uz održivi pristup ljepoti! Veliki beauty brendovi u misiji su buđenja ekološke svijesti

image

Obljetnička kolekcija nastala je prema arhivskim formulama.

KIEHL\‘S

Njegovo prvo esencijalno ulje Original Musk, najbolji uniseks miris svih vremena, danas je sinonim za Kiehl’s pa je on i osnova jednog od proizvoda iz limitirane kolekcije kojom se obilježava 170. rođendan brenda.

Zbog obljetničke kolekcije zaronilo se duboko u arhiv brenda, u njihove povijesne formule - od preparata za njegu koji rješavaju specifične probleme kože (s čime se krenulo 70-ih) do esencijalnih ulja iz 20-ih, koja su tada ‘tjerala uroke’, ‘privlačila sreću’ i donosila ljubavnu sreću.

Linker
17. travanj 2024 09:33