mali zalogaj ljepote

‘Beauty snacking‘ brzopotezni je ritual opuštanja tijekom radnog dana, a pored toga vraća energiju i usrećuje

Bilo da radite od doma ili ste se vratili u ured, važno je svakih nekoliko sati uzeti pet do deset minuta za opuštanje i vraćanje elana. Evo kako to postići na jednostavan i vrlo primamljiv način.

Sjećate se kada su se mnogi od nas zbog novih okolnosti morali prilagoditi na rad od kuće? Iako je to u početku bilo super i uzbudljivo jer smo mogli raditi u pidžami, raščupani i nitko nam nije mogao prigovoriti (osim mi sami sebi), takav način rada počeo je na nama ostavljati posljedice.

Granica između poslovnog i privatnog svakim je danom bila sve tanja, nedostajala nam je komunikacija s kolegama, a oko dva, tri popodne uhvatila bi nas takva "fjaka" da nam se ništa više nije dalo i brojali smo minute do završetka radnog dana. Bilo da još uvijek radite od doma ili ste se vratili u ured, koncentracija u popodnevnim satima može vam drastično pasti pa biste mogli dobiti želju posegnuti za slatkim, što nije dobro dugoročno rješenje, no i za to ima rješenje.

Koncentraciju i elan možete vratiti i novim trendom, takozvanim "beauty snackingom", odnosno malim "beauty zalogajem" koji će napraviti puno veću korist za vašu psihu nego što to može slatki zalogaj. Dakle, o čemu se radi?

Čitajte i: Suhe usne prava su gnjavaža tijekom zime: Radite li ovih šest grešaka koje ih dodatno isušuju?

image

Mirisna svijeća može doprinijeti opuštajućoj atmosferi.

UNSPLASH


Wellness pauza

Opuštanje ne mora biti rezervirano samo za večernje sate, odnosno vrijeme nakon posla, već u danu možete pronaći i pet, deset minuta za self-care ritual kojim ćete se mentalno resetirati i uljepšati si radni dan. Drugim riječima, riječ je o kratkim, a slatkim trenucima življenja u trenutku i iskazivanja pažnje samom sebi, na što u ovom užurbanom svijetu prečesto zaboravljamo.

Između sastanaka, pisanja, vođenja prezentacija i obavljanja razgovora, ove mikro beauty i lifestyle sesije vratit će vam energiju i okrijepiti vas na jedan drugi način te ono najvažnije - razbit će svakodnevnu monotoniju.

Postoji jako puno proizvoda koje možemo iskoristiti za ove male rituale - balzame za usne, pilinge za usne, brze maske za ruke ili okoloočno područje, hidratizirajuće maglice ili pak mirisne svijeće te difuzore s eteričnim uljima.

Osim toga, valjci od žada i rozenkvarca, koji se obično koriste tijekom kućnih spa tretmana za poboljšanje cirkulacije i drenažu kože lica, idealni su za petminutni beauty snack na kojem će vam vaša koža biti itekako zahvalna.

U nastavku donosimo nekoliko proizvoda koji će vam uljepšati radni dan.

Linker
16. travanj 2024 19:54