iStock
PREGLED GODINE

15 beauty proizvoda o kojima nismo prestajali pričati ove godine

Što je to cupping, draping i tigrovo oko? Zašto su brojni luksuzni modni brendovi ove godine izbacili svoje prve parfeme i kako je Kylie Jenner postala jedno od najutjecajnijih imena kozmetičke industrije? To su samo neke od tema o kojima se pričalo ove godine, ali nas zanima - nosite li tamni ruž i što kažete na silikonsku make-up spužvicu?

Iako je popis mnogo duži od ovih 15, odabrali smo one proizvode i trendove za koje mislimo da su najviše obilježili 2016. godinu. Neki od njih sigurno će ostati jednako popularni i zanimljivi i u 2017. godini, dok se iza drugih već odavno slegnula prašina.

Dyson Supersonic sušilo

Tvrtka Dyson, poznata po sušilima za ruke i usisivačima, na velika vrata je ušla u svijet ljepote – s jedinstvenim sušilom za kosu. Dyson Supersonic je poseban po sićušnom motoru V9 koji omogućuje snažan protok zraka. On je i do 300 posto snažniji od onih najjačih trenutačno prisutnih na tržištu, a jedinstvenim dizajnom smanjeno je kovitlanje zraka i pojednostavljen njegov protok. Tvrtka Dyson napominje kako će njihov fen drastično smanjiti vrijeme stiliziranja kose te njezino oštećivanje, a hvale se i da je nevjerojatno tih.

Dyson

Lak u flomasteru

Brend Ciaté London predstavio je lakove za nokte – u flomasteru. Dolaze u pet nijansi: tirkizno plavoj, indigo, ružičastoj, boji trešnje i bordo, a prednosti su im to što je dovoljan jedan premaz i brzo se suši pa je vrijeme manikiranja skraćeno. Naravno, u blagoj prednosti su ambideksteri, odnosno oni koji znaju pisati s obje ruke.

Ciatelondon

Cupping

Za vrijeme ovogodišnjih Olimpijskih igara u Rio de Janeiru jedna je beauty tema postala posebno aktualna. Svi su govorili samo o cuppingu. Drevna kineska metoda našla se u centru pozornosti ponajviše zahvaljujući vidljivim masnicama na leđima američkog plivača Michaela Phelpsa. Riječ je o terapiji u kojoj se uz pomoć vakuumskih čaša odiže meko potkožno tkivo kako bi se stimulirala cirkulacija krvi, a pomaže kod opuštanja mišića i olakšavanja bolova.

2016 Rio Olympics - Swimming - Final - Men's 200m Butterfly Semifinals - Olympic Aquatics Stadium - Rio de Janeiro, Brazil - 08/08/2016. Michael Phelps (USA) of USA reacts. REUTERS/Stefan Wermuth FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS.
/ Reuters/Hanza Media
2016 Rio Olympics - Swimming - Final - Men's 200m Butterfly Semifinals - Olympic Aquatics Stadium - Rio de Janeiro, Brazil - 08/08/2016. Michael Phelps (USA) of USA reacts. REUTERS/Stefan Wermuth FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS.

Maska za lice koju skidate pomoću magneta

Mnogi smatraju da je za strelovit uzlet koji su ove godine doživjele maske za lice zaslužna korejska beauty rutina u kojoj su one neizostavne. Ipak, u brojnim novitetima jedna se istaknula - Younger Revealing Mask Intense, posljednja inovacija dermatologa Harolda Lancera čijim se rukama prepuštaju brojne zvijezde poput Kim Kardashian West, Victorije Beckham i Renee Zellweger. Ona sadrži retinoičnu kiselinu za obnavljanje stanica i proizvodnju kolagena te mineralni prah bogat željezom zahvaljujući kojem je skidate pomoću – magneta.

Tigrovo oko

Iako je balayage i dalje omiljena tehnika bojenja kose, što su pokazala i najguglanija pitanja, "tigrovo oko" okupiralo je našu pažnju krajem godine. Poludragi kamen prepoznatljiv po zlatno-smeđim prugama postao je izvor inspiracije za jesenski makeover. Radi se o pramenovima boje karamela koji se nanose na tamnu kosu boje čokolade.

Tamni ruževi

Crna, ljubičasta, tamnoplava bile su ovogodišnje hit boje na usnama. I dok se rijetko tko odlučio nositi crnu ili tamnoplavu, osobito danju, tamnoljubičasta je vladala crvenim tepihom, ali i ulicama. Idealan za jesenske dane je ruž boje kupina, hit nijansa za koju vizažistica Kayleen McAdams tvrdi da će odlično pristajati svima, a sve one koje bi baš voljele isprobati neodoljivu plavu inspiraciju mogu potražiti u besprijekornom looku Olivije Palermo.

Celebrities are seen attending the Christian Dior fashion show during Paris Fashion Week in Paris, France.

<P>
Pictured: Olivia Palermo
<B>Ref: SPL1366222  301016  </B><BR/>
Picture by: Splash News<BR/>
</P><P>
<B>Splash News and Pictures</B><BR/>
Los Angeles:	310-821-2666<BR/>
New York:	212-619-2666<BR/>
London:	870-934-2666<BR/>
<span id=Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

" style="width:100%"/>
Splash News

Naljepnice za tuš

Naljepnice "Eye Candy" vizažistice Beth Bender spas su za sve one nemirne ruke. Ako obožavate tuš i mačje oči oduševit će vas eyeliner šablone: hipoalergene su i ne izazivaju iritacije, a zbog jedinstvenog oblika možete ih zalijepiti ovisno o tome kakav make-up želite, odnosno želite li deblju ili tanju liniju.

"Druga koža"

Timovi s Harvarda i Tehnološkog instituta Massachusetts (MIT) su predstavili inovaciju zahvaljujući kojoj svi nedostaci nestaju. Radi se o kremi koja podsjeća na nanošenje nove kože, a koja bi mogla zamijeniti botoks, injekcije, kemijske pilinge, pa čak i operativne zahvate. Na kožu se najprije nanosi nevidljiva krema puna polimera, a nakon nje drugi sloj koji stvara elastičan efekt i imitira karakteristike mlade kože.

Draping

Nakon duge vladavina konturiranja i kratkog pričanja o strobingu, kuća Marc Jacobs najavila je povratak "drapinga". Radi se o tehnici u kojoj se pomoću rumenila definira lice, a koja je bila vrlo popularna sedamdesetih. Rumenila Air Blush Soft Glow Duos brenda Marc Jacobs stvorena su upravo za draping. Sastoje se od komplementarnih nijansi – tamnije, kojom se naglašavaju konture lice, i svjetlije koja služi za posvjetljivanje lica. Draping je zapravo konturiranje korištenjem rumenila: daje licu naglašeni sjaj, a rezultat je nježniji i svježiji izgled.

Manikura sa zrcalnim efektom

Cijelu godinu obilježila je dominacija metalik nijansi: najprije su zavladale haljinama i suknjama da bi se nakon toga "preselile" na cipele te na kraju završile na noktima, gdje su dobile i dodatan efekt. Metalik manikura idealna je za nadolazeće blagdane, a osobito ako se radi o onoj s efektom zrcala koja se postiže pomoću čudesnog praha. Takvu manikuru nosila je manekenka Gigi Hadid.

Karlie Kloss / Instagram

Aplikator za umjetne trepavice

Sve one koje umjetne trepavice ne nanose kao od šale ove je godine razveselila vijest o novom beauty pomagalu: aplikatoru za umjetne trepavice i to one najgore – parcijalne. Američki kozmetički div Estée Lauder je u suradnji s reality zvijezdom Amber Rose pokrenuo brend Flirt Cosmetics koji će se fokusirati na trepavice, a prvi u nizu proizvoda je aplikator koji izgledom sliči korektoru u traci. U sebi sadrži 44 parcijalne trepavice: dva, tri klika i trepavica je spremna, na nju treba nanijeti malo ljepila, pričekati koji trenutak i prisloniti aplikator uz rub trepavica.

Make-up kolekcije

Make-up kolekcije nadahnute filmovima i popularnim likovima obilježile su 2016. godinu. Obožavateljice Gilmoreica mogle su lakirati nokte, nanositi sjenilo i njegovati usne pomoću proizvoda nadahnutim omiljenim likovima iz popularnog serijala, lansirana je paleta sjenila posvećena filmu "Flashdance", a za iduću godinu najavljena je nova – slavljenička paleta za 30. godišnjicu filma "Prljavi ples". Osim njih, svi su pričali o različitim make-up kolekcijama inspiriranim Harryjem Potterom i njegovim društvom, a kozmetički brend MAC povodom blagdana lansirao je kolekciju posvećenu božićnoj bajci "Orašar".

Movie Still

SiliSponge

Posljednji beauty proizvod koji je postao viralni hit je SiliSponge – proziran, silikonski blender koji ne upija make-up. Ako vam je najdraži alat za nanošenje šminke spužvica, napokon možete odahnuti jer stiže rješenje zahvaljujući kojem nećete potrošiti pola bočice proizvoda uzalud. Silikonski aplikator novo je beauty pomagalo indie brenda Molly Cosmetics koji zahvaljujući neporoznoj silikonskoj površini neće "pojesti" vaš pudera, a vrlo se jednostavno i čisti – samo ga operete sapunom.

Kylie Jenner

Reality zvijezda Kylie Jenner je u samo godinu dana stvorila beauty carstvo. The New York Times navodi kako je ove godine zaradila 10 milijuna američkih dolara prvenstveno zahvaljujući popularnim Kylie Lip Kit. Njezine kolekcije sjajila i ruževa za usne većinom su rasprodane u rekordnom roku, a ponudu je proširila i na sjenila za oči i eyelinere. Iako je dobila i nekoliko prijetnji tužbama zbog navodne krađe ideja, brend Kylie Jenner jedan je od najuspješnijih ove godine.

Novi parfemi

Da svatko imalo poznat ima svoj parfem nije nikakva novost, ali ove godine u svijet mirisa ušle su i brojne luksuzne modne kuće koje su godinama odolijevale tom izazovu. Iako nije njihov prvi, s obzirom na to da su prije 70 godina lansirali parfem, ali on nije doživio uspjeh, brend Louis Vuitton odlučio je mirisima dati drugu priliku i lansirati liniju ženstvenih cvjetnih parfema. Jedan od najpoznatijih dizajnera obuće također je "uplovio" u mirisne vode - Christian Louboutin svojoj je beauty liniji dodao tri mirisa: Bikini Questa Sera, Tornade Blond i Trouble in Heaven, čije bočice osvajaju na prvi pogled. Veliko iznenađenje bio je i prvi parfem glumice Gwyneth Paltrow jer je začuđujuće što je čekala sve do sada, a debitantski miris predstavila je i jedna od najpoznatijih vizažistica Charlotte Tillbury.

Christian Louboutin

Linker
20. travanj 2024 13:30