2019. godine
 Matej Dokić
LF FULL FACE

Zagrebačka nutricionistica o makeoveru života: 'Nakon dva mjeseca u ogledalu sam vidjela - sebe u mlađem izdanju'

Zagrebačka nutricionistica Brigita Maričić otkriva zašto se u 50. godini podvrgnula zahvatu LF Full Face, koji će stručnjaci Poliklinike Lohuis Filipović Medical Group primijeniti i na pobjednici našeg kreativnog natječaja.

Na licu Brigite Mari­čić (49), zagrebačke nutricionistice u farmaceutskoj tvrtki, najvidljiviji su bili tragovi dvadeset naglo izgubljenih kilograma, kao posljedica zahtjevne operacije i posebnog režima prehrane. Koža joj se opustila, osobito na vratu, i cijelo lice kao da je “palo”. Kopkalo ju je - kako će takva izaći među ljude i raditi svoj posao u kojem svakodnevno kontaktira s desetak osoba? Htjela je to promijeniti, vratiti poljuljano samopouzdanje i postati nekadašnja Brigita.

--> Ako ste željni promjena u izgledu, ispunite prijavnicu!

Privatna fotografija
2018. godine

- Moja najbolnija točka - naborani vrat i podbradak - mogao se riješiti samo operacijom. Na prvom pregledu u Poliklinici Lohuis Filipović Medical Group rekla sam što me muči, a oni su predložili što bi sve mogli napraviti, ali da se pritom ne naruši prirodnost mojeg lica. Odluku o zahvatima donijeli smo zajednički, a liječnike sam upozorila da mi ožiljci jako teško zarastaju. Toga sam se pribojavala, ali nijedan vidljivi trag operacije nije mi ostao - kaže Brigita Maričić koja se podvrgnula kirurškom pomlađivanju lica i vrata, nazvanom Lf Full Face - nakon kojeg se “izbriše” najmanje desetak godina, no osoba i dalje izgleda vjerno sebi.

Poliklinika Lohuis & Filipovic 
Zagreb
Fotograf Matej Dokic 051119
Matej Dokić
I kirurzima dr. sc. Peteru Lohuisu i dr. sc. Borisu Filipoviću bilo je najvažnije da Brigita nakon zahvata izgleda kao - mlađa verzija sebe

- Obavili smo deep plane facelift kojim se cijela struktura lica podiže, rješava se problem nedostatka volumena i odstranjuje minimalna količina kože. Stoga je konačan izgled potpuno prirodan, za razliku od klasičnih metoda facelifta i mini facelifta kad se višak kože zateže te uklanja, a rezultat je neprirodan i “nategnut” izgled te oporavak dulji i teži. Napravili smo i necklift, zahvat komplementaran s faceliftom, kojim smo smanjili podbradak, vratili liniju čeljusti - koja se kod žena često s godinama izgubi - te riješili problem naboranog vrata. Primijenili smo još jednu inovativnu metodu koju naša poliklinika prakticira - endoskopsko podizanje obrva - i to malim rezom skrivenim u kosi, za razliku od drugih postupaka kad ožiljci na licu ostaju vidljivi dulje vrijeme. Na kraju smo napravili corner liplift, podizanje rubova usnica, čime smo riješili “tužan” izraz lica, kad se zbog usana koje se čine kao da su im kutevi spušteni stvara pomalo tužan dojam. Time smo također povećali volumen i naglasili usnice - objašnjava dr. sc. Boris Filipović, koji je s dr. sc. Peterom Lohuisom, partnerom u poliklinici, četiri i pol sata operirao Brigitu Maričić.

Prije odlaska na operaciju najvažnije joj je bilo da je kod kuće sve pripremila za trojicu sinova, da su student i srednjoškolci zbrinuti. Dečki su se već naviknuli na majčine česte odlaske u bolnicu jer šest puta je operirala koljena.

Poliklinika Lohuis & Filipovic 
Zagreb
Fotograf Matej Dokic 051119
Matej Dokić
2019. godine

- Premda je svaka operacija rizik, ni u jednom trenutku nisam pomislila da bi se moglo dogoditi nešto nepredviđeno. Kad sam se probudila iz anestezije, opipala sam lice, bilo je u zavojima. Već sutradan liječnik ih je skinuo i stavio mi steznik, od brade do tjemena, koji sam morala nositi pet dana. Pogledala sam se u zrcalo, lice je bilo malo natečeno, ispod brade, ispred i iza uha vidljivi su bili šavovi, ali znala sam da je to tek prolazna faza i strpljivo čekala svoj pravi izgled. Ujutro i navečer čistila sam šavove, a zbog onih na tjemenu nisam smjela dva tjedna prati kosu. Svakodnevno sam bila u kontaktu s dr. Filipovićem, koji mi je osobno vadio konce, kontrolirao zarastanje ožiljaka i imao odgovor na svaku moju nedoumicu. Odlasci na limfnu drenažu i akupunkturu te homeopatski pripravci ubrzali su mi i olakšali oporavak i nakon dva mjeseca u ogledalu sam vidjela - sebe u mlađem izdanju. A važno mi je da su ostale bore na čelu i bore smijalice oko očiju - ističe Brigita kojoj poznanici govore da izgleda mlađe 10-15 godina, sinovi su joj rekli da ih je oborila s nogu, a ona je napravila neke rezove u privatnom životu i posložila prioritete.

Linker
17. travanj 2024 11:15