To je ljubav

‘Ona je prelijepa‘: Modni stručnjak transformirao svoju baku sa sela i pretvorio je u hollywoodsku divu

Unuk i njegova 86-godišnja baka imaju posebnu vezu, iako je u poslu okružen najvećim ljepoticama mlađe generacije, mladi vizažist i frizer iz Srbije, svoju baku navodi kao vječnu inspiraciju. Sada i svi drugi mogu vidjeti zašto.

Iako se možda o tome govorilo mnogo puta, zapravo nitko to još nije učinio, sve do sada kada je Aleksandar Dramićanin, modni umjetnik iz Srbije, odlučio urediti svoju baku - od glave do pete - baš kao da je hollywoodska diva. Aleksandar ima vlastiti salon za frizure i šminkanje, kod njega na njegu i uljepšavanje dolaze mnoge poznate i nepoznate ljepotice iz njegove zemlje, no ovaj umjetnik, napravio je ono što najbolje zna na svojoj 86-godišnjoj baki.

Starica koja živi na selu, ne šminka se niti ide na frizure, oko glave nosi maramu, izgleda kao većina baka po selima ovih prostora, no Aleksandru ništa od toga nije sakrilo stvarnu ljepotu njegove bake Miloratke - koju naziva i svojom najvećom inspiracijom.

Na Instagram profilu podijelio je fotografije nevjerojatne transformacije, baka kako jednostavno izgleda svaki dan te kako bi izgledala da se i inače prepusti umješnom unuku u ruke.

Posebna veza s bakom

"Ja nju transformiram od kako znam za sebe, ona je obična baka iz svog sela, ne sređuje se i skromna je žena, ali je prelijepa i oduvijek mi je inspiracija. Kosu uvijek nosi u marami pa sam došao na ideju i da joj kosu sredim", objasnio je Aleksandar za Noizz dodao je da je posljednje sređivanje bilo za vrijeme karantene kada je boravio u njihovom mjestu Ivanjici. Cilj mu je bio uokviriti bakine portrete i izložiti ih u svom salonu.

Baka se uopće ne razumije u društvene mreže, niti može zamisliti koliko su njezine fotografije odjeknule u njihovoj zemlji (i šire), ali unuk ju je ipak nekako nagovorio na snimanje.

"Ona ima 86 godina, starija je baka i nije uopće u svemu tome, ali je ipak pristala na fotkanje... Stvarno je prelijepa žena, ima divne plave oči i lijepo lice, svi su oduševljeni njom. Toliko je nesvjesna tih stvari da je kada sam joj donio haljinu za fotkanje apsolutno nije zanimalo tko ju je prije nje nosio, samo mi je rekla 'nemoj da dobijem koronu jer nosim tuđe haljine'", sa smijehom je ispričao Aleksandar za Noizz.

Modni umjetnik zahvaljujući ovoj originalnoj ideji i transformaciji voljene bake oduševio ne samo sovje pratitelje na Instagramu, nego i brojne ljude koji nisu bili uopće upućeni u njegov rad. A baka, kao baka, kako je ispričao Aleksandar i dalje se ne namjerava šminkati niti raditi frizure.

Linker
18. travanj 2024 02:33