Getty Images
Ponovno na tronu

Zbogom geometrijskim linijama: Novu godinu obilježit će prirodne obrve na posve nov način

Otkako je Cara Delevigne popularizirala prirodne, čupave obrve, odmaknuli smo se od onih groznih tankih koje su obilježile devedesete. Ipak, s dolaskom Instagrama, precizno popunjene i pomalo umjetne obrve dobile su svoje mjesto pod suncem, no u novoj godini prirodno se opet vraća i to na posve nov način.

Prije 2010. godine, modne smo trendove obično pratili putem tiskanih magazina, revija i crvenog tepiha, no otkad se pojavio Instagram, praćenje trendova dobilo je posve drugo značenje. U manje od deset godina, Instagram je od platforme sa fotografijama spontanih trenutaka postao ultimativno mjesto za otkrivanje svakojakih trendova, uključujući i one iz svijeta ljepote.

Mogli bismo reći da su pojavljivanjem zagriženih beauty ljubitelja obrve ponovno dobile svoj moment koji smo im oduzeli u devedesetima, koje su, moramo priznati, jedno od desetljeća s najgorim (sjetite se tankih, jedva vidljivih obrva) obrvama. Precizno popunjene i naizgled umjetne obrve postale su novi veliki hit koji je ipak svrgnula Cara Delevigne sa svojim čupavim, prirodnim obrvama.

PARIS, FRANCE - DECEMBER 01:  Cara Delevingne attends the Burberry Paris Boutique Opening At British Embassy on December 1, 2011 in Paris, France.  (Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images)
Getty Images

Potom je 2017. nastupilo 'mračno razdoblje obrva', kada su beauty blogeri i influenceri počeli opasno eksperimentirati s njima i pretvarati ih u bodljikavu žicu, riblji rep i slične oblike. No, kako trendovi konstantno cirkuliraju, dvije godine kasnije prirodne obrve su se vratile, ali izgledaju nešto drukčije nego prije.

Novi trend koji nas očekuje u sljedećoj godini su 'dosljedno nedosljedne obrve'. Što to točno znači? "Nema više pretjerivanja kod uređivanja obrva. Ljudi se više okreću paperjastim, mekanim obrvama nego nacrtanim i uokvirenim", objasnila je celebrity vizažistica Katie Jane Hughes. Kako bi postigli takav izgled obrva, čak i ako su rijetke, Hughes preporučuje korištenje olovke za obrve, a popunjavate ih pokretima prema gore te se usmjeravate prema sljepoočnici.

"Ako slijedite liniju obrve do repa, vaše lice izgledat će ravno i jednodimenzionalno, a želite postići upravo suprotni efekt", napomenula je Hughes. Što se tiče odabira olovke, birajte onu koja radi mekanu sjenu umjesto oštrih linija koje ne možete omekšati. Izabrali smo neke olovke koje vam mogu pomoći u postizanju prirodnog looka.

Revlon Colorstay Brwolights, 63 kune

Hourglass Arch Brow Sculpting Pencil, 257 kuna

NYX Fill&Fluff olovka za obrve, 48 kuna

Wet n Wild Ultimate Brow Retractable, 28 kuna

Anastasia Beverly Hills Brow Definer, 199 kuna

Linker
19. travanj 2024 04:06