Prigrlite vedrinu

Zašto bismo ovog proljeća na licu trebali nositi baš žutu? Boja sunca savršen je okvir za svačije oči

Neke od poznatih svjetskih vizažistica tvrde da je upravo žuta it boja koju trebamo nositi na očima ovog proljeća, budući da nam se zbog maski često vide samo oči, poručuju - nemojte se bojati poigrati s bojama.

Proljeće je u punom zamahu, bez obzira grije li nas sunce ili nam se još uvijek čini da se zima nije povukla, ipak je vrijeme da pokažemo svoju laganu i lepršavu odjeću, kao i da prigrlimo vedriju stranu života.

A ima li boljeg načina za pozdrav suncu, nego obojati se njegovom bojom - žutom. Ta topla i živa boja, dokazano je, instantno podiže raspoloženje, a sudeći prema preporukama svjetski poznatih vizažista - upravo je žuta boja sjenila ono što je must have na kapcima ovog proljeća. Među profesionalnim make up artistima koji ove sezone ne ispuštaju žuto sjenilo iz ruku su Emily Cheng, kao i Erin Parsons - dugogodišnja šminkerica Gigi Hadid.

"Kad prelazimo u proljeće, vidimo kako cvijeće cvate, promjena godišnjeg doba inspirira nas da isprobamo i nove kombinacije šminke. Žuto sjenilo je poput sunca", kazala je Parsons, koja je upravo taj look iskoristila u snimanju reklame za jedan poznati make-up brand.

Čitajte i: Zatrepćite u boji: Jednostavan način za efektan i originalan make up ovog proljeća

Kako se našminkati sa žutom?

Ako se brinete kako postići svjež izgled s ovom neuobičajenom bojom na kapcima, počnite s ostatkom make-upa koji bi trebao biti 'suptilan i mekan', kako kaže Cheng. Ova vizažistica također savjetuje da izbjegnete jako konturiranje lica, a fokusirate se na dobivanje zdravog sjaja, i podloge koja će biti jednako tonirana.

Prije nanošenja boje na kapke, nanesite sloj matirajućeg korektora ili primera - to je ključan korak kako bi se boja istaknula. "Nemojte blendati niti previše miješati sjenilo jer želite da se pigment istakne. Radije pritisnite boju na kapak, umjesto da ga nanosite u potezima ili blendate", objasnila je.

Obje vizažistice slažu se da je sloj do dva maskare dovoljno kako bi se maksimalno uokvirilo oči i postiglo maksimalni učinak. "Koristite neku maskaru za produljivanje trepavica, kako biste istaknuli, ali ne i prekrili tako svijetle tonove kao što je žuta", objasnila je Parsons.

I za kraj, kažu ove majstorice od šminke, nemojte previše razmišljati i analizirati - jednostavno prihvatite radost koju će vam donijeti. "S maskama koje su postale dio naše svakodnevice, oči su jedini dio lica koji vidimo, zato ponesite sjenila svijetlih i jarkih boja u torbi ili u autu pa ih možete namazati u sekundi", poručila je Cheng. Ove dame savjetuju nam da se sa šminkom poigramo baš onako kako to radimo s garderobom.

Linker
19. travanj 2024 03:50