NAJBOLJI REZULTATI

Vodeći estetski kirurzi: ‘Dugoročne konture lica moguće je postići samo invazivnim estetskim zahvatima‘

Na Glorijinom panelu ‘Nova ja‘ posvećenom invazivnim estetskim tretmanima sudjelovali su vizažistica Sanja Agić, doc. dr. sc. Zoran Žgaljardić, doc. dr. sc. Aleksandar Milenović, dr. sc. Mladen Duduković te dr. sc. Boris Filipović koji su naglasili da od estetske kirurgije ne treba zazirati ako se na taj način mogu ostvariti najbolji rezultati, ali i da je individualan pristup od presudne važnosti.

"Kako nismo ostarjeli u pet minuta, ne možemo u pet minuta ništa kapitalno ni napraviti", objasnio je doc. dr. sc. Aleksandar Milenović, maksilofacijalni kirurg i plastični kirurg glave i vrata u zagrebačkoj Poliklinici Kustec - uz vizažisticu Sanju Agić, doc. dr. sc. Zorana Žgaljardića, dr. sc. Mladena Dudukovića te dr. sc. Borisa Filipovića, sudionik na Glorijinom panelu 'Nova ja' posvećenom invazivnim estetskim tretmanima.

Dugoročno definirane konture

image
Doc. dr. sc. Aleksandar Milenović.
VEDRAN PETEH/CROPIX

Trend jednog od najpopularnijih neinvazivnih estetskih tretmana - hijaluronskih filera trenutno je u opadanju, smatra doc. dr. sc. Zoran Žgaljardić, maksilofacijalni kirurg i plastični kirurg glave i vrata iz opatijsko-zagrebačkog Centra za estetsku kirurgiju Žgaljardić, objašnjavajući kako lice mora imati svoju definiciju da bi izgledalo skladno.

image
Na panelu 'Nova ja' raspravljalo se o invazivnim estetskim zahvatima.
VEDRAN PETEH/CROPIX
image
Stručnjaci su na panelu istaknuli važnost individualnog pristupa.
VEDRAN PETEH/CROPIX

Čitajte i: Dobar rez zlata vrijedi: Vodeći hrvatski estetičari otkrivaju najbolje zahvate i zašto je nužno odabrati stručnjake

A dugoročne konture moguće je postići samo estetskom kirurgijom u kojoj je ključan individualan pristup te je od iznimne važnosti obraćati pažnju na promjene koje se na ostatku lica događaju nakon pojedinog zahvata. Zato dr. sc. Boris Filipović, otorinolaringolog i subspecijalist plastične kirurgije glave i vrata u zagrebačkoj Poliklinici Lohuis Filipović Medical Group zajedno s dr. sc. Peterom Lohuisom često izvodi čak šest operacija odjednom.

image
Dr. sc. Boris Filipović.
VEDRAN PETEH/CROPIX

Šest zahvata koji vraćaju 15 godina unazad

""LF full face surgical approach" podrazumijeva 6 kirurških zahvata koji se rade na licu ne bi li u istom zahvatu napravili nekakav anti-aging koji pristaje toj osobi", pojašnjava doktor FIlipović dodajući tome kako je cilj zahvata pacijenta pomladiti i do 15 godina.

image
VEDRAN PETEH/CROPIX

Osim kirurških zahvata na licu, vrlo su česte i operacije povećavanja grudi koje su danas sigurnije nego ikada prije, objasnio je Boris Gulić, business development manager, u čemu je ključna kvaliteta samih implantanata.

A s najkvalitetnijim implantantima kako radi sigurnosti, tako i radi zadovoljstva pacijentica svakodnevno radi plastični kirurg dr. sc. Mladen Duduković, osnivač zagrebačke Poliklinike Duduković, koji je objasnio da oblik i veličina implantanata koje će izabrati za povećanje grudi kod klijentica ovise o obliku i veličini grudi, odnosno njihovim anatomskim predispozicijama.

image
Plastični kirurg dr. sc. Mladen Duduković.
VEDRAN PETEH/CROPIX CROPIX

Čitajte i: Doktori za ljepotu o tajni zadovoljnih klijenata: 'Spomenete li sve na konzultacijama, nezadovoljnih pacijenata nema'

image
Doc. dr. sc. Zoran Žgaljardić.
VEDRAN PETEH/CROPIX

"Ako su grudi dobro razvijene onda ih treba samo simetrično povećati i za to koristimo najčešće okrugle implantante. Ako dojka sama po sebi nije dobro razvijena i djevojka je, recimo, premršava implantant bi trebao sugerirati budući oblik pa se odlučujemo za anatomski implantant", objasnio je doktor Duduković.

Linker
14. travanj 2024 14:27