Kombinacija iz snova

Tajna hijaluronske kiseline leži u ispravnom nanošenju, otkrijte trikove za najbolje rezultate

Mnogi stručnjaci preporučuju da je koristimo barem dva puta dnevno, no jeste li znali da u samo nekoliko koraka možete pojačati njezino djelovanje?

Iako se katkad osjećamo kao da naša beauty rutina treba proći kroz desetak koraka, to ne mora biti tako. Na tržištu se nalazi mnoštvo proizvoda u koje se kunu beauty znalci, ali ako ste tip koji voli jednostavnost, ovi će savjeti svakako pomoći vašoj koži da zablista punim sjajem. Na engleskom poznata kao "moisture sandwich", ova beauty rutina podrazumijeva hidratizaciju koja pojačava učinkovitost kozmetičkih proizvoda, jednostavna je i ne uzima puno vremena.

Za sjajnu i hidratiziranu kožu ključno je znati pravilno koristiti hijaluronsku kiselinu - iako je mnogi već koriste, brojni ne znaju da ovaj koristan sastojak djeluje tek ako se ispravno primjenjuje.

image

Mnogi stručnjaci preporučuju nanošenje hijalurona na vlažnu kožu.

PEXELS

Ništa bez hidratacije

Naime, prvi korak ovog beauty sendviča podrazumijeva nanošenje hidratantne kreme odmah nakon korištenja hijaluronske kiseline. Krema će pojačati hidrataciju, a sve zbog toga što hijaluronska kiselina zadržava vlagu tisuću puta veću od vlastite težine. Stoga, zatvaranje hidratantnom kremom pospješuje unos vode u kožu. Nanošenje kreme imat će pozitivan učinak, ali izostavljanje ovoga koraka može dovesti do dehidracije. S obzirom na to da hijaluronska kiselina uvijek traži vlagu, ona će je povući iz dubljih slojeva kože, što će je dodatno isušiti.

Čitajte i: Ovaj tretman potiče stvaranje kolagena, ali važno je znati što tad smije, a što ne smije na kožu

Mnogi stručnjaci preporučuju nanošenje hijalurona na vlažnu kožu, kako bismo osigurali površinsku vlagu koju će hijaluron upiti, a potom napuniti i hidratizirati kožu. Stoga, najbolje ga je nanijeti nakon čišćenja, kada je koža još mokra.

Recept za učinkovito djelovanje je sljedeći: nanesite svoju hijaluronsku kiselinu na tek oprano lice, a potom nanesite hidratantnu kremu kako biste dobili najbolji beauty sendvič do sada.

Linker
29. ožujak 2024 00:56