Svoje rituale za njegu lica prilagodite vremenskim uvjetima

Svatko od nas ima već uhodanu rutinu zdravlja i ljepote, omiljene kozmetičke proizvode kojima smo vjerne, različite načine na koje ih volimo koristiti, imamo čak i omiljene aparate za osobnu njegu ili za zdravlje koji nam pomažu riješiti se sitnih nepravilnosti i dodatno naglasiti lijepu i njegovanu kosu i kožu.

Međutim, koliko vas zaista prilagođava njegu lica, tijela i kose aktualnoj sezoni i različitim vremenskim uvjetima? Koliko često, promjenom godišnjeg doba, mijenjate način na koji njegujete kožu i proizvode koje koristite, onako kako to uobičajeno činite s garderobom ili prehranom?

Kupujući kozmetičke proizvode za njegu lica i tijela u omiljenim drogerijama i parfumerijama pa čak i u popularnim web trgovinama, treba pripaziti i na to kada ćemo i u koju svrhu koristiti neki losion, kremu ili drugi proizvod za njegu lica, tijela ili kose.

Znamo koliko je teško ponekad odoljeti nekom novom kozmetičkom proizvodu, posebno ako za njega dobijemo preporuku, ali samo zato što je neka krema ili šminka odgovarala u jednom trenutku tvojoj prijateljici ne mora značiti da će sada odgovarati i tebi. Na prijelazu sezone obavezno pripazite koje ćete proizvode za njegu izabrati, trud će se definitivno isplatiti.

3 sezonske promjene u njezi lijepe i zdrave kože

Na promjeni sezone, pažljivije promatrajte svoju kožu i promijenite uhodanu rutinu njege prije nego li primijetite očite znakove i neželjene promjene na koži ili kosi. Iako je vrlo važno, nije dovoljno promijeniti samo način hidratacije i kremu za lice, treba prilagoditi i rutinu čišćenja kože i način na koji koristimo sve ostale proizvode za zdravlje i ljepotu.

Način na koji čistite kožu – redovito čišćenje i njega lica i tijela dio je svakodnevne rutine svake od nas i jedan je od glavnih rituala koje treba prilagoditi sezoni. Tijekom ljetnih mjeseci vjerojatno koristite lagani gel za čišćenje lica koji pomaže ujednačiti višak masnoće na koži, a istovremeno je prepun umirujućih sastojaka koji prirodno hlade kožu poput aloe koja je idealna za vruće i vlažne mjesece. Kako vrijeme postaje hladnije, u svoju ćete rutinu čišćenja lica htjeti uvrstiti mlijeko ili kremu za čišćenje lica koje će ponuditi dodatnu hidrataciju.

Prijelazno razdoblje između ljetnih i zimskih mjeseci možete olakšati pripremom svog proizvoda za čišćenje lica ili tijela. Pomiješajte malo proizvoda za čišćenje lica koji koristite tijekom ljeta sa kremastim koji koristite u hladnijim mjesecima za osvježavajuće čišćenje i hidrataciju kože. Vaša koža će vam biti zahvalna, a spriječit ćete i nepotrebno gomilanje kozmetičkih proizvoda.

Način na koji koristite piling – redoviti piling kože lica i tijela jednako je važan u svim prijelaznim sezonama, i ljeti i zimi. Samo zato što smo zimi pokriveni slojevima i slojevima odjeće, ne znači da trebamo prestati s redovitim korištenjem pilinga. Odumrle stanice kože mogu utjecati na to da koža izgleda ispucalo i suho, a proizvodi koje koristimo za hidrataciju jednostavno neće funkcionirati ako ne uklonimo gornji sloj mrtvih stanica.

Zimi vrijedi izabrati nježniji piling obogaćen hranjivim uljima kako ne bi kožu dodatno isušivali ili oštetili. Piling kože najčešće radimo pod tušem pa s obzirom na sezonu valja prilagoditi i trajanje tuširanja i temperaturu vode. Zimi definitivno valja skratiti vrijeme tuširanja i ne koristiti prevruću vodu jer će sve dodatno isušiti kožu.

Način na koji koristite hidratantnu kremu – suha koža definitivno nije na isti način suha u ljetnim i zimskim mjesecima. Tijekom ljeta koža treba laganu hidrataciju koja istovremeno osvježava i hladi. Tijekom zime kada je koža često ispucana, suha i iritirana treba koristiti bogate hidratizirajuće sastojke koji će pružiti dobru zaštitu od vjetra i hladnoće.

Ako već imate omiljenu hidratantnu kremu koju koristite zimi, i ne znate čime bi ju zamijenili u ljetnim mjesecima, predlažemo da ju obogatite hranjivim hidratizirajućim uljem za njegu lica i tijela. Vrlo je važno znati da je pravo vrijeme za nanošenje kreme na tijelo i lice upravo nakon tuširanja kada je koža vlažna. Krema će joj pomoći zadržati tu vlagu.

Redovito provjeravajte svoj kozmetički ormarić i sve kreme, losione i preparate koje koristite za njegu. U svakodnevni ritual uvedite i proizvode sa zaštitnim UVA/UVB faktorom, s njima ne možete pogriješiti ni u zimskim mjesecima i definitivno spriječite gomilanje proizvoda i ne koristite stare kozmetičke proizvode.

Linker
19. travanj 2024 23:47