Taj poželjni ‘glow‘

Sjajni ten za blistavu budućnost: Mlada glumica predstavlja novi trend u tretmanima

Preslagivanjem prioriteta u eri korone nametnuo se novi trend u njezi: jednostavni tretmani kojima se postiže ‘glow’ izgled, a predvodnice tog stila su djevojke u 20-ima, poput glumice Romine Tonković.

Takozvani glow, odnosno blistav ten, (p)ostaje ključan adut ljepote.

Otkako se uslijed koronapandemije počeo više cijeniti prirodan i jednostavan izgled, traže se i jednostavna rješenja kako u užurbanoj svakidašnjici postići i zadržati jedrinu i svježinu kože. Stoga je veliki hit brzodjelujuća kozmetika koja od jutra do mraka može pratiti dinamičan ritam života.

Višenamjenske formule "sve u jedan" istodobno štite, revita-liziraju, umiruju i ujednačuju ten, a uglavnom su to proizvodi koji se lako nanose zahvaljujući brzoupijajućim teksturama gel krema, seruma i pjenica. Jedan od takvih pjenastih tretmana: Biologique Recherche Booster VIP O2, pokazao se spasonosnim za kožu glumice Romine Tonković.

"Ten mi je sivkast, burno reagira na tešku kazališnu i filmsku šminku pa ga treba potaknuti da zablista. Nastojim kožu ojačati iznutra prirodnom prehranom, a primijetila sam da je čišća i manje osjetljiva otkako sam prije tri godine postala veganka. S druge strane, pomnim odabirom njegujućih tretmana također sam koži podarila dodatnu energiju i sjaj", kaže 26-godišnja zvijezda psihološkog trilera "F20" koja se istaknula i kazališnim ulogama (u hit predstavi Kazališta Ulysses "Tko se boji Virginije Woolf"), a uskoro ćemo je gledati u filmu "Ribanje i ribarsko prigovaranje" snimljenom prema istoimenom renesansnom spjevu Petra Hektorovića.

Romina proživljava i svojevrsnu njegujuću renesansu svaki put kad osvježi lice spomenutim boosterom VIP O2.

image

U tretmanu Biologique Recherche VIP O2 primjenjuje se silikonska masažna rukavica, posebno oblikovana za poticanje cirkulacije i nježan piling. Time se ujedno poboljšava djelotvornost kozmetičkih aktivnih sastojaka u koži
FOTOGRAFIJE: MATEJ DOKIĆ/CROPIX

"Riječ je o nježnoj, a moćnoj pjeni s kojom koža doslovce prodiše: oslobađa se od nečistoća te prožima kisikom i revitalizirajućim prirodnim sastojcima, među kojima su alge i blagotvorni biljni šećeri dobiveni iz maslačka. Oksigenirajući pjenasti tretman Booster VIP O2 nanosi se na lice, vrat i dekolte posebnim masažnim pokretima: svojevrsnim 'rolanjem' i 'štipkanjem', čime se u koži potiče prokrvljenost i protok energije."

image
Njegujući preparati umasiravaju se posebnim tehnikama - ciljanim ‘valjanjem’ i ‘štipkanjem’. Na taj način pospješuje se energiziranje i obnova kože
FOTOGRAFIJE: MATEJ DOKIĆ/CROPIX

"Upravo zato ovaj je tretman idealan za sivkastu, "ugaslu" i umornu kožu. Trenutačno pruža efekt "mekog fokusa" uslijed čega ten postane blistav, svjež i zaglađen" - objašnjava Donna Kadojić-Balaško, terapeutkinja i edukatorica u zagrebačkoj "ambasadi ljepote" Biologique Recherche - Ambassade de la Beauté, u kojoj se prestižna francuska kozmetika kombinira s masažama i drugim vrhunskim neinvazivnim metodama uljepšavanja.

image
‘Žlice’ od nehrđajućeg čelika Cryo-Sticks ergonomski su oblikovane, koriste se rashlađene (u hladnjaku ili posudi s ledom) - za umirenje kože i ublažavanje crvenila. Pritom nastaje i učinak liftinga jer hladnoća učvršćuje i zateže kožu
FOTOGRAFIJE: MATEJ DOKIĆ/CROPIX

Osim njege što potiče kožu da pojača svoj prirodni 'glow', blistavu budućnost obećava i kozmetika sa svjetlosnim efektima - highlighteri, odnosno iluminatori, kao i podloge (prajmeri i tekući puderi) s daškom sjaja.

image
Osim lica, masažnim pokretima obuhvaćaju se vrat i dekolte. Upravo na dekolteu masaža počinje te se postupno ‘razrađuje’ prema vrhu glave.
FOTOGRAFIJE: MATEJ DOKIć/CROPIX

Nove generacije takvih proizvoda mnogo su više od šminke jer ujedinjuju svojstva preparativne i dekorativne kozmetike, "ozarujući" lice ne samo pigmentima nego i obiljem revitalizirajućih sastojaka.

image
Za ‘razbuđivanje’ tena izvrsna je i Masque Pigm 400 - maska u obliku ‘blazinice’ s vitaminom C te ekstraktima algi i biljke poznate kao caviar lime (australska limeta). Osim što briše znakove umora i daje blistavost, maska smanjuje tamne mrlje i ujednačuje ten.
FOTOGRAFIJE: MATEJ DOKIć/CROPIX

Kozmetički proizvodi za svjež, blistav izgled kože

Preparativna kozmetika:

GLORIA zlatni serum djeluje poput ‘čarobnog eliksira’ zahvaljujući eteričnom ulju smilja i sedam vrsta revitalizirajućih baznih ulja, 153 kn

image
FOTOGRAFIJE: PROMO

BIONIKE Defence Mask Instant Glow piling-maska s glikolnom kiselinom i ekstraktom ličija za brzo postizanje glatke i blistave kože, 118 kn

image
BIONIKE Defence Mask Instant Glow
FOTOGRAFIJE: PRESS FOTO

LANCÔME Rénergie Multi-Glow Night energizirajuća noćna krema s ceramidima i omega kiselinama, 679 kn

image
Krema za lice LANCÔME Rénergie Multi-Glow Night
FOTOGRAFIJE: PRESS FOTO

APIVITA Bee Radiant serum od bijelog božura i propolisa briše znakove umora i čini lice blistavim, 340 kn

image
APIVITA Bee Radiant serum
FOTOGRAFIJE: PRESS FOTO

SENSAI Absolute Silk Micro Mousse pjenasti tretman s ekstraktom svile i mineralnim mikromjehurićima za ‘razbuđivanje’ kože, 1385 kn

image
SENSAI Absolute Silk Micro Mousse
FOTOGRAFIJE: PROMO FOTO

PETER THOMAS ROTH24K Gold revitalizirajuća maska obogaćena zlatom i dragim kamenom peridotom, 536 kn

image

PETER THOMAS ROTH24K Gold revitalizirajuća maska obogaćena zlatom i dragim kamenom peridotom, 536 kn
FOTOGRAFIJE: PRESS FOTO

Dekorativna kozmetika:

BECCA Ignite Liquified Light tekući highlighter s ‘prelijevajućim’ sjajem, 309 kn

DIEGO DALLA PALMA Nudissimo Soft Glow tekući puder, 279 kn

image
DIEGO DALLA PALMA Nudissimo Soft Glow tekući puder, 279 kn
FOTOGRAFIJE: PROMO

Perricone MDNo Makeup highlighter, 275 kn

image


Perricone MDNo Makeup highlighter
FOTOGRAFIJE: PRESS

CLARINS Milky Boost tekući puder, 305 kn

image
CLARINS Milky Boost tekući puder
FOTOGRAFIJE: PROMO

ELEMIS Superfood Glow hidratantni primer za ‘osvjetljavanje’ lica, 370 kn

image

ELEMIS Superfood Glow hidratantni primer
FOTOGRAFIJE: PROMO

GIVENCHY Teint Couture City Balm tekući puder pojačava prirodni sjaj kože, 337 kn

image
GIVENCHY Teint Couture City Balm
FOTOGRAFIJE: PROMO

TEALOGY White Tea Face Perfecting Finisher krema sa sjajnim pigmentima, 299 kn

image


TEALOGY White Tea Face Perfecting Finisher krema
FOTOGRAFIJE: PROMO

MAC Strobe Face Glaze iluminator, 254 kn

image


MAC Strobe Face Glaze iluminator
FOTOGRAFIJE: PRESS

Čitajte i:

Stigao je novi parfem modne kuće Valentino: Zaštitno lice kampanje je Lady Gaga i izgleda senzacionalno

Kozmetičarka Jennifer Aniston otkrila tri neobična trika zbog kojih koža njezinih klijentica izgleda tako dobro

Mnogi se srame priznati, ali ne i ona: Gwyneth ne zazire od injekcija, evo što koristi umjesto botoxa

Linker
18. travanj 2024 21:39