Odlično rješenje

Puder koji ste koristili zimi vam je sada presvijetao? Viralni hit kako ga potamniti olakšat će vam život!

Da ne biste morali kupovati dvije različite nijanse za toplo vrijeme, na Instagramu je osvanuo genijalan trik koji vam može uštedjeti novac, ali i živce.

Mnogima od nas se s dolaskom toplijih dana i viših temperatura dogodi ista situacija - puder koji nam je zimi nijansom odgovarao, sada nam je presvijetao. Bez obzira nosite li kreme za zaštitu od sunca (ako ne, trebali biste!) ili ne, s dolaskom proljeća prirodno tamnite u nekoj mjeri.

Stoga, normalno je da vam vaš zimski puder više ne odgovara. Potraga za savršenom nijansom nekada može biti prava tlaka, posebice ako imate maslinast ten koji je od svih ostalih najspecifičniji i za njega se najteže nalazi odgovarajuća nijansa.

Miješanje svjetlijeg i tamnijeg pudera nije loša ideja, ali je zapravo nepotrebna i vjerojatno će vas koštati nešto više. Srećom, postoji i drugi način kako prilagoditi nijansu omiljenog pudera godišnjem dobu, a riječ je o kapima u boji.

Ovaj trik postao je viralan na Instagramu zahvaljujući vizažistici Rose Siard koja je pomiješala pigmente i demonstrirala kako je dobila jednu temeljnu nijansu koja će joj odgovarati kako joj se ton kože mijenja s godišnjim dobima.

Postupak je sljedeći: istisnula je malu količinu omiljenog pudera na nadlanicu i dodala jednu kap narančastog pigmenta brenda L.A.Girl. Narančasti pigmenti licu daju toplinu i produbljuju nijansu tena, a Siard napominje da vam količinski ne treba puno već samo jedna kap.

Vizažistica je potom u miks dodala i kap plavog pigmenta kako krajnja nijansa ne bi bila previše žuta, već taman. Sve je promiješala kistom koji inače nanosi puder, nanijela ga na lice, a rezultat je fenomenalan.

Pigmente za posvjetljivanje ili potamnjivanje tekućih pudera u svojoj ponudi imaju mnogi brendovi, a najpoznatiji su L.A.Girl i NYX Professional Makeup.

image
L.A.Girl PRO.color Foundation Mixing Pigment, 61 kunu.
L.A.GIRL
image
NYX Professional Makeup Total Control Pro Drop Foundation Hue Shifter, 85,40 kuna.
NYX PROFESSIONAL MAKEUP
Linker
19. ožujak 2024 20:39