Njega

Proljetni makeover započinje s kosom: U modi su valovi i zlaćani tonovi koje voli i Sandra Perković

Nova frizura svaku će ženu napuniti dobrom energijom - svjedoči to naša atletičarka s pramenovima u ‘mekoj koloraciji’, ali i druge poznate žene koje promoviraju mali bob, dječje šiške, blage valove i ostale frizure koje osvježavaju sezonu.

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković (30) kao da ima dva lica: na sportskom terenu borbeno, a izvan njega - nježno. Taj jin i jang efekt vidi se u njenom načinu šminkanja, odijevanja pa i stiliziranja kose, jer dok baca disk sveže je u rep, a kad završi s treninzima i natjecanjima, oduševljava ženstvenim frizurama.

Među njima su i blagi valovi - neformalna verzija onih iz zlatnog doba Hollywooda - kakve za važne prigode bira i američka glumica Amanda Seyfried.

image
Iako su rijetke, prigoda za svečane frizure
ipak ima, a glumica Amanda Seyfried za njih bira glamurozne valove.
DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

- Volim sve vrste frizura - kratke i duge, valovite i ravne... Kao mlađa sam bila sklonija eksperimentiranju, a sada mi se sviđa prirodnost i ležeran stil. A što se boje tiče, ove sezone moj su odabir pramenovi zlaćanih tonova i boje meda naneseni tehnikom balayage na moju smeđu kosu - govori rekorderka u osvajanju Dijamantne lige, koja se trudi da joj i njega kose bude najvišeg ranga.

Nanosi regenerativne i hranjive maske Authentic Beauty Concept Hydrate te Kerastase Resistance Therapiste, a od istog proizvođača koristi i ampule Fusio-Dose. Posebno su joj dragocjeni savjeti stručnjaka iz zagrebačkog Frizerskog studija Evelin, čija je klijentica već više od pet godina.

image
“Kratke šiške i babylights, pramenovi sa suptilnim prijelazima, nadahnuti su zdravom kosom kakvu imamo u djetinjstvu”, kaže frizerka Evelin Benković.
STUDIO EVELIN

- Sandra jako pazi na kosu, a s obzirom na često pranje i vezanje gumicom, dobro je što je stalno njeguje te čisti vlasište. Pramenove joj radimo isključivo bojama bez amonijaka, a dodatni sjaj i punoću postižemo kasnijim toniranjem polutrajnim bojama - objašnjava vlasnica salona Evelin Benković, koja nam je opisala i najnovije trendove u frizerstvu.

U modi su, kaže, takozvane “soft” koloracije: lagani prijelazi od vrhova do korijena, s najviše dva tona razlike, te hladne boje. Među tehnikama su trend freehand i babylights, koje frizerima dopuštaju više slobode i kreativnosti.

Riječ je o pramenovima nalik suptilnim bojama na dječjoj kosi, a kako je među njima mali razmak, stopit će se s prirodnom bojom.

Hit su vrlo kratke šiške

Dječjim stilom nadahnute su i šiške baby bangs, koje su vrlo kratke (negdje do trećine ili polovice čela), a podsjećaju na 80-e i punk eru. Kosa je straga obično duža pa frizura podsjeća na “fudbalerku”, koja je u posljednje vrijeme draga glazbenicama Rihanni i Miley Cyrus.

image
SCHWARZKOPF Igora Royal nova kolekcija boja ima 25 posto jači intenzitet, 77,50 kn.
PRESS FOTO

Hit su i razbarušene šiške te slojevito šišanje u stilu 70-ih, kao i takozvani mali bob, koji seže do vrha ušne resice, u stilu kubansko-španjolske glumice Ane de Armas. Tko voli još kraće varijante, neka odabere pixie, koju je po uzoru na legendarnu manekenku Twiggy popularizirala Engleskinja Emma Corrin, zvijezda serijala “Kruna”.

Ova vrsta frizure podrazumijeva da kosa bude kratka iza i sa strane, a nešto duža na vrhu, zbog čega se može nositi i razbarušena i zaglađena.

No, to ne znači da je “out” voluminozna kosa, fenirana s pomoću velikih četki, simbolizirajući luksuz. Uz vojvotkinju Kate Middleton i latinodivu Jennifer Lopez takvu raskošnu frizuru u posebnim prigodama ima i Sandra Perković.

- Poslije uspješnih natjecanja ritual mi je odlazak u salon i prepuštanje rukama vrhunskih frizera. Kao svojevrsna nagrada - kaže višestruka olimpijska, europska i svjetska prvakinja.

image
GARNIER Fructis Hair food Watermelon šampon za tanku kosu s 96% prirodnih sastojaka i mirisom lubenice, 34,90 kn.
GARNIER
image
LEONOR GREYL šampon s bagremovim medom, za volumen i sjaj, 182 kn-
LEONOR GREYL
image
JOHN FRIEDA Dream Curls sprej za definiranje valova ili kovrča, 70,80 kn.
JOHN FRIEDA
image
PANTENE Repair&Protect šampon odsad je dostupan u alu boci (430 ml, 84,90 kn), za koju se može kupiti punjenje, 480 ml, 39,90 kn.
PANTENE
image
L’OREAL ELSEVE Dream Long sprej za
stiliziranje duge kose i termičku zaštitu kod peglanja ili feniranja, 39,90 kn.
L’OREAL ELSEVE
image
PHILIP B. CBD ulje od industrijske konoplje za smirenje nadraženog vlasišta, 810 kn.
PHILIP B.
Linker
20. travanj 2024 02:06