ESTETSKI TRETMANI

Preventivni botoks i fileri već u dvadesetima? Evo što kažu estetski stručnjaci

Sitne bore ženama se pojavljuju već u dvadesetima zbog čega mnoge posežu za botoksom i filerima. Je li preventivni botoks dobro rješenje u toj dobi, otkrili su stručnjaci!

Svi se želimo dobro osjećati u vlastitoj koži, pogotovo u doba u kojem se vanjskom izgledu pridaje više pažnje nego ikada prije. Dok su nekada zahvati plastičnih kirurga bili rezervirani za zreliju dob, danas su anti-age tretmani sve popularniji kod žena u dvadesetima.

Čini se da je svaki detalj na licu pod povećalom, a botoks je postao najpoželjniji neinvanzivan estetski tretman, što je potvrdilo istraživanje Američkog društva plastičnih kirurga prošle godine.

image
Izgled je važniji nego ikada prije.
PEXELS

Iako većina liječnika predlaže da se dvadesetima treba fokusirati na kvalitetu kože uz odgovarajuću rutinu koja uključuje piling i zaštitu od SPF-a, neke žene se zbog genetike i gestikulacije unatoč pravilnoj njezi, rano susreću s borama.

Iako su botoks i fileri odlično trenutno rješenje, njihovo ubrizgavanje u dvadesetima moglo bi biti dvosjekli mač, a evo što predlažu stručnjaci.

Preventivni botoks može pomoći, ako se koristi konzervativno

S pojavom prvih sitnih bora, žene u dvadesetima često počinju razmišljati o botoksu kako bi spriječile širenje i produbljivanje bora. Kada se botoks počinje koristiti u ranoj dobi, a ubrizgan je pravilno i s idealnom mjerom, on stvarno i može biti prevencija. U tom slučaju neke žene bi i kasnije mogle koristiti botoks, ali znatno rijeđe i u manjim količinama.

image
Sve više žena u dvadesetima odlučuje se na botoks.
PEXELS

U dvadesetima je prema stručnjacima dobro koristiti samo malu količinu botoksa koji se ubrizgava ciljanim mikro injekcijama u određena područja lica poput čela, obrva ili oko očiju.

Čitajte i: Mandelična kiselina novi je ‘it‘ sastojak u njezi kože: Može se koristiti i ljeti, a posebno će je obožavati osjetljivi tipovi

Previše botoksa izaziva kontra efekt

Učinak botoksa traje tri do šest mjeseci, no s obzirom na to da mišići lica prirodno s vremenom slabe, pretjerivanje s botoksom moglo bi dodatno oslabiti mišiće i kožu učiniti tanjom i opuštenijom. Na taj način trebat će vam svaki put sve više botoksa.

Isto vrijedi i za filere

image
Preventivnim botoksom smanjujemo šanse za produbljivanje bora.
PEXELS

Starenjem lice gubi volumen i hijaluronski fileri mogu poslužiti kao idealna zamjena. Fileri se osim toga mogu koristiti i za liječenje područja s ožiljcima od akni ili za podočnjake.

Isto kao i s botoksom, previše filera može izazvati kontraefekt i vaše lice učiniti naizgled starijim.

Čitajte i: Čišća, sjajnija i ljepša koža: Donosimo recept za smoothie od kojeg će vaša koža zasjati

Usne su škakljivo područje

Mnogi se liječnici slažu da su usne često najjasniji pokazatelj da djevojke s estetskim tretmanima počinju prerano. Mladenačke usne obično imaju značajan volumen i sve se može popraviti dobrim ružem za usne. Ipak, za one koje nisu svjesne veličine ili simetrije svojih usana, botoks se može ubrizgati u mišić duž linije usana kao alternativa filerima.

image
Po usnama se vidi kada žene pretjeraju s botoksom i filerima.
PEXELS

Na taj će se način opustiti vanjski slojevi mišića oko usana što će izgledati puno prirodnije od filera - ako je napravljeno s mjerom.

Ono u čemu se ipak stručnjaci slažu jest da se ne trebate zamarati sitnim nepravilnostima - uživajte, jednom ste u dvadesetima!

Linker
16. travanj 2024 11:59