Obrve

Novi trend u oblikovanju obrva: Daje najprirodniji rezultat, a obožavat će ga i najneposlušnije dlačice

Ni čupkanje ni iscrtavanje nego - laminiranje: savršeno počupani i začešljani lukovi iznad očiju postižu se keratinskim tretmanom, kojim se stiliziraju i obrve glumica serije ‘Bridgerton‘. A u njihovom dobrom izgledu pomaže i specijalizirani make-up.

Uprvim mjesecima 2021. s trona su definitivno skinute "iscrtane" obrve, odnosno suviše pravilni lukovi iznad očiju, kakve je među ostalima promovirala i američka reality zvijezda Kim Kardashian West. Sada se traži prirodnost: to, međutim, ne znači da se toleriraju tanke obrve, štoviše, guste i pune i dalje su imperativ, no s minimalnom intervencijom kistom i bojama.

image
Prirodan izgled obrva zaštitni je znak manekenke Care Delevingne.
/DIOR VIA BESTIMAGE/BESTIMAGE /PROFIMEDIA

Poanta je u njihovom začešljavanju prema gore, u skladu s prirodnim rastom dlačica, a jedna od najtraženijih tehnika takvog oblikovanja je laminiranje - kod koje se željeni oblik postiže uz pomoć prozirne folije i kemijske otopine bogate keratinom (kakva se koristi u frizerskim salonima za kovrčanje kose).

Daje najprirodniji rezultat

U odnosu na sve dosad poznate metode oblikovanja obrva laminiranje daje najprirodniji rezultat, kao da su obrve netom počešljane, a trajnost mu je od šest do osam tjedana.

Čitajte i: Vitamin C najguglaniji je sastojak svih vremena: Zašto je ključan u njezi kože i kako ga pravilno koristiti

image
Glumica Lily Collins također voli raskošne obrve.
FACE TO FACE/FACE TO FACE/PROFIMEDIA

Ovaj je trend prvi put predstavljen lanjske veljače na londonskom Tjednu mode, no za njegov komercijalni uzlet najzaslužniji je Netflixov serijal "Bridgerton". Obožavatelji ekraniziranog romana američke spisateljice Julie Quinn, koji obara sve rekorde gledanosti, primijetili su da njegove ženske junakinje redom imaju prirodne i savršeno počešljane obrve.

Stručnjaci za ljepotu složili su se da je to većinom zasluga laminacije čija je najveća prednost u širokoj primjeni.

image
Zvijezda 'Bridgertona' Phoebe Dynevor.
HOLLYWOOD ARCHIVE/AVALON EDITORIAL PROFIMEDIA

Njezin uspjeh, naime, nije uvjetovan bojom kose, tipom lica pa čak ni gustoćom obrva - zahvaljujući upravo tehnici češljanja lako se prekrivaju eventualne praznine.

Čitajte i: Inspirirano serijom ‘Bridgerton‘: Nova tehnika šminkanja koju ćete poželjeti isprobati odmah

Laminiranje se preporučuje i ženama koje ne mogu bez sjenila i olovaka za obrve jer nema straha da će ih se korištenjem makeupa "raščupati", a za njihov sjajniji izgled preporučuje se povremeno ih namazati njegujućim uljem.

image
Set za obrve 31,90 kn CATRICE.
CATRICE
image
SUPERLAST 24h Eyebrow Pomade vodootporna olovka za obrve 16,90 kn ESSENCE.
ESSENCE
image
Mister Brow Filler maskara za obrve 189 kn GIVENCHY.
GIVENCHY
image
Gimme Brow Booster set 225 kn BENEFIT.
BENEFIT
Linker
16. travanj 2024 05:43