Prošle godine u fokusu je bila baking tehnika kojom se koriste profesionalni vizažisti, a u kojoj se obilat sloj korektora na području ispod očiju prekriva još obilatijim slojem pudera u prahu. Ta "smjesa" stoji na licu desetak minuta kako bi se šminka "zapekla" pod temperaturom kože, a višak pudera na kraju se uklanja. Dok je kod nje za fiksiranje pudera ključna toplina lica, u novoj metodi koja dolazi iz Koreje u prvom je planu cijela zdjela hladne vode i to na samom kraju šminkanja. Iako smo dosad nakon nanošenja make-upa bježale i od najmanje kapljice, korejski način učvršćivanja šminke nazvan jamsu uvjerava u suprotno.
Tehnika, čiji naziv ugrubo može biti preveden kao "uranjanje", je poprilično kontraintuitivna: nakon nanošenja primera, korektora i tekućeg pudera, cijelo lice prekriva se puderom u prahu i to u debelom sloju. Nakon svog tog truda, potpuno našminkani, uronite lice u umivaonik ispunjen hladnom vodom na otprilike 30 sekundi te potom tapkanjem osušite kožu. Šminkerice koje su isprobale pomalo bizarnu tehniku tvrde da uranjanje osigurava mat izgled te ostavlja dojam prirodnog looka. Ako niste baš raspoloženi za ledeno uranjanje svakog jutra, šminku možete fiksirati i pomoću maglice za lice, ili, pak, ostati vjerni svojoj provjerenoj make-up tehnici.