Balawa Pics / Balawa Pics / Profimedia
Kozmetika budućnosti

Navodno će promijeniti igru! Odobrena nova krema protiv akni koju mogu koristiti i muškarci i žene

Stigao je kraj bolnim patnjama i skrivanju iza teških slojeva pudera. Čini se da se napokon bliži dan kad će se akne uzrokovane hormonima moći riješiti novim, djelotvornim lijekom, a tinejdžeri i odrasli koje muči ta boljka, napokon odahnuti.

Već se godinama priča o "čudotvornom lijeku" za borbu protiv akni, no nikako da svane dan kad bi taj revolucionarni proizvod mogao postati dostupan masama.

Kako izvještavaju strani mediji, Američka Agencija za hranu i lijekove (FDA) odobrila je kremu pod nazivom Winlevi, što je prvi odobren lijek nakon Accutanea, kojem je organizacija dala zeleno svjetlo davne 1982. godine.

Što je novo?

Terapije za akne trenutno dostupne na tržištu oslanjaju se na vitamin A, salicilnu kiselinu, antibiotike i benzoilperoksid, dok Winlevi sadrži dosad neviđen sastojak - 1% clascoterone, kodnog naziva CB-03-01. Nanosi se lokalno na kožu i blokira dihidrotestosteron i testosteron. Osim što čisti lice od akni, koristi se i protiv opadanja kose, nanošenjem na vlasište.

Uistinu revolucionarna terapija

Posebno je zanimljivo što ovu terapiju mogu koristiti i muškarci i žene, a može se koristiti i u kombinaciji s retinoidima.

Stručnjaci kažu da će ova revolucionarna krema zauvijek promijeniti igru kad su akne u pitanju, jer targetira androgene receptore u koži te popunjava prazninu koja se na ovom području kozmetike.

Kad će Winlevi izaći?

Prve kreme bit će puštene u prodaju 2012. godine, a Americi, a još nije poznato kad će biti dostupne cijelom svijetu.

Čitajte i:

Svi žele 'staklenu put': Futuristički proizvodi poput prozirnog pudera nova su realnost

Taj zlatni uvojak: Još jedan uspjeh 'žene s najljepšom kosom Instagrama'

Heidi Klum otkrila tajne savršenog tena: Lice čisti neočekivanim proizvodom iz drogerije

Linker
17. travanj 2024 16:22