Getty Images
Ne možemo im pobjeći

Microbiomanija, sjajne usne i minimalističke obrve: U 2020. čekaju nas još uzbudljiviji trendovi

U 2019. nagledali smo se svega i svačega kada govorimo o beauty trendovima, ali ni ova po tom pitanju ne zaostaje - donijet će nam mnogo novih, od kojih su najznačajnije promjene u samoj njezi kože i drukčijem poimanju ljepote.

Protekla godina bila je prilično uzbudljiva za beauty svijet - od raznih noviteta poput proizvoda s CBD uljem, preko novih celebrity brendova sve do popularizacije raznih tehnika za masažu lica. Neki od trendova za koje smo mislili da se nikada neće više pojaviti, ponovno smo prigrlili (sjećate se 'lonac' frizure?), a u novoj 2020.-oj također neće manjkati uzbudljivih proizvoda, lookova ili pak novih načina za njegu kože i poimanja ljepote uopće.

U drugom dijelu posljednjeg desetljeća, beauty brendovi značajno su napredovali u pogledu uključivosti. Drugim riječima, kolekcije pudera više se ne sastoje samo od desetak nijansi već pokrivaju 50 ili više, kako bi svatko mogao naći svoju. Bez obzira na ovaj pomak, beauty industrija još uvijek pretpostavlja da je krajnji korisnik njihovih proizvoda mlada osoba.

Helen Mirren attending the 77th Golden Globe Awards Arrivals at The Beverly Hilton, Los Angeles, CA, USA on January 5, 2020., Image: 491220443, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Hahn Lionel/ABACA / Abaca Press / Profimedia
Hahn Lionel/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Iako tržište vrvi od anti-age proizvoda, generacija X, koja uključuje osobe starije od 45 godina, prema nekim istraživanjima ne dobiva dovoljnu pažnju i osjeća se zanemareno, kako u svijetu ljepote, tako i u drugim aspektima života. Zato u ovoj godini možemo očekivati više proizvoda namijenjenih upravo X generaciji koju pogađaju mnoge promjene, a najveća od njih je menopauza i sve što s njom dolazi - povećana suhoća kože, pomanjkanje prirodnog sjaja lica, osjetljivost i slično.

Anti-poluttion kozmetika

Svakodnevno zagađenje zraka značajno utječe na kožu koja postaje pojačano masna ili pak ide k drugom ekstremu - suhoći. Također je sklonija upalama, iritacijama i brže stari pa će kozmetika koja se bori protiv vanjskih zagađenja biti jedan od najvećih hitova u novoj godini. Neki brendovi već su izbacili proizvode namijenjene zaštiti kože poput Dermalogica DailySuperfoliant pilinga koji pomoću japanskog ugljena apsorbira toksične čestice iz pora, REN Flash Defence Anti Pollution maglice koja kožu štiti od slobodnih radikala i zagađenja te Caudalie Overnight Detox ulje s polifenolima koje sprječava oksidaciju stanica.

Microbiomanija

Površina naše kože je vrlo osjetljiva i s njom moramo biti što nježniji, što znači da je ne smijemo natezati, pregrubo prati ili koristiti agresivne proizvode koji je lišavaju prirodne masnoće i pritom je isušuju. Kozmetika s "dobrim" bakterijama prebioticima, koja štiti površinsku barijeru i mikrobiom kože, sve će se češće nalaziti u našim kupaonskim ormarićima.

Minimalistički pristup njezi kože

Unsplash

Iako se Koreanke kunu u rutinu njege kože s 10 ili više koraka, sve više žena odlučuje se svoju kožu odteretiti konstantnog mackanja, struganja i čišćenja te se prebacuje na rutinu s manje proizvoda, ali onih kvalitetnijih s moćnim sastojcima. Osim što će se naša koža tako odmoriti od silne kozmetike, postat će zdravija, otpornija i ljepša te ćemo naposljetku nešto i uštedjeti.

Trepavice u fokusu

Lady Gaga
Costume Institute Benefit celebrating the opening of Camp: Notes on Fashion, Arrivals, The Metropolitan Museum of Art, New York, USA - 06 May 2019, Image: 431371870, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: David Fisher / Shutterstock Editorial / Profimedia
David Fisher / Shutterstock Editorial / Profimedia

Što se tiče make-upa, u fokusu će biti trepavice - što veće, to bolje. Neki dizajneri poput Valentina na svojim su revijama već predstavili ovaj trend, doduše s umjetnim trepavicama s dodatkom perja, što je prilično ekstremno za svakodnevni look. Ipak, što god radili s trepavicama, nećete pogriješiti. Barem za partyje i kostimirane zabave.

Sjajne usne

HOLLYWOOD, LOS ANGELES, CALIFORNIA, USA - NOVEMBER 14: Actress Zendaya wearing Imane Ayissi Couture arrives at the AFI FEST 2019 - Opening Night Gala - Premiere Of Universal Pictures' 'Queen And Slim' held at the TCL Chinese Theatre IMAX on November 14, 2019 in Hollywood, Los Angeles, California, United States., Image: 483126994, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: ImagePressAgency/face to face / Face to Face / Profimedia
ImagePressAgency/face to face / Face to Face / Profimedia

Od mat ruževa ponovno se prebacujemo na sjajila i ruževe s "glossy" efektom ili pak one koji sadrže sjajne čestice. Ako niste pobornica sjajnih ruževa, preko mat ruža nanesite malo prozirnog sjajila. Ako pak želite još suptilniji look, sjajilo nanesite samo na sredinu obje usne kako bi postigli puniji efekt.

Kontrastna sjenila

Ova godina sva je u znaku eksperimentiranja s raznim bojama sjenila, a jedan od trendova je i kontrastni look koji možete postići nanošenjem sjenila na kapke u dvije potpuno različite boje

Što zanimljiviji tuš

NEW YORK, NEW YORK - SEPTEMBER 04: A model walks the runway for Victoria Hayes Spring/Summer 2020 during New York Fashion Week: The Shows at Gallery II at Spring Studios on September 04, 2019 in New York City. (Photo by Dia Dipasupil/Getty Images for Victoria Hayes)
Getty Images for Victoria Hayes

Grafički tuš opet će doći u fokus, a posebno onaj koji kao da izlazi iz pregiba gornjeg kapka. Ako se želite poigrati s bojama, na kapak nanesite neku veselu boju sjenila, a tuš nanesite samo od vanjskog kraja oka i produžite je u pregib, ali ne do kraja.

Minimalističke obrve

2020. će definitivno biti godina prirodnih, maksimalističko-minimalističkih obrva. Da vam pojasnimo, nosit će se nešto deblje, "neurednije" obrve koje ćemo minimalno popunjavati pa će nam za to trebati što jednostavniji proizvod poput olovke. Ako vam obrve baš i ne rastu, olovkom lagano popunite prazna mjesta pokretima u smjeru njihovog rasta.

Linker
19. travanj 2024 21:57