Zasluženo se počastite

Malo sjaja za kraj godine: Nemojte zaboraviti na završni glamurozni dodir nakon teške godine

Trend općeg glamura probuđen je u blagdanskim kolekcijama make-upa - i posvećen svim ženama koje su pandemijski period preživjele radeći od kuće.

Mnogima je ovih dana, dok se rekapituliraju događaji iz 2021., vjerojatno prošlo kroz glavu da su nam se protekle dvije pandemijske godine stopile u jedno beskonačno razdoblje, da su ovo već drugi blagdani koje ćemo dočekati na oprezu, na distanci i zaokupljeni mnogo ozbiljnijim tema nego što je promišljanje stylinga za božićni party ili novogodišnju noć. No, život bi bio nepodnošljiv kad si i u teškim vremenima ne bismo priuštili malo sjaja, jer taj bezazleni iskorak iz svakodnevice jako puno znači za stanje duha. Čak i ako se spremate za kućnu zabavu, pripremite crveni ruž i nešto zlata - na kapcima, obrazima, dekolteu...

image

Američka glumica i pjevačica Jennifer Lopez.

FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTO

Od svih boja koje se koriste u blagdanskim izdanjima crvena najviše asocira na Božić - no ona najpoznatija nijansa, vatrena, ne pristaje baš svakim usnama, odnosno svakom tenu. Uz plave oči i svijetli ten treba birati crvene ruževe s plavim i ružičastim podtonovima, dok tamni ten podnosi sve - s tim da na dnevnom svjetlu bolje izgleda crveni ruž u nijansi maline, dok za dramatičniji večernji make-up može proći grimizna nijansa (kakvu u blagdanskoj kolekciji ima Givenchy).

image

Chloë Grace Moretz

FOTOGRAFIJE: BACKGRID/PROFIMEDIA

Kako uz intenzivnu boju na usnama nije dobro kombinirati jednako intenzivan make-up na ostatku lica, zlatna je uz crvenu idealan partner - pogotovo u ovo blagdansko vrijeme. Zlatno sjenilo s metalik efektom ili svjetlucava zlatna olovka (Avon) kojom se napravi raskošan potez preko cijelog kapka garantira onaj poželjan efekt loma svjetlosti, koji “otvara” oči i pomlađuje pogled.

image

Elle Fanning

FOTOGRAFIJE: NURPHOTO/SHUTERSTOCK

Čitajte i: Ono kad se zaljubite na prvi pogled: Stigla je magična blagdanska kolekcija koju želite imati u svojoj torbici

Mnogi kozmetički brendovi ove su godine u svoje svečane kolekciji uvrstili bronzere, koji su poslovično ljetni proizvodi, no oni imaju važnu ulogu i u blagdanskim izdanjima, pogotovo ako se u paleti nalazi metalik zlatna. Sjenčanje obraza na način koji je usavršila Jennifer Lopez uklapa se u trend općeg glamura, probuđenog u drugoj pandemijskoj godini - jer malo sjaja žele sve žene koje su preživjele ovo teško razdoblje radeći od kuće. I svima njima želimo da nađu siguran način za dobar provod i da, gdje god se nalazile, zablistaju u punom sjaju. I da im blagdani budu lijepi i veseli, a 2022. sretnija od prethodne.

Zlatna u glavnoj ulozi

Bronzeri, koji su poslovično ljetni proizvodi, imaju važnu ulogu u blagdanskim izdanjima, kao i metalik sjenila - jer garantiraju onaj poželjan efekt loma svjetlosti na koži.

image

Blagdanska kolekcija Chanela

FOTOGRAFIJE: CHANEL

CHANEL Paleta sjenila iz blagdanske kolekcije posvećena 100. godišnjici parfema No5, 476 kn;

image

Limitirano izdanje bronzera

FOTOGRAFIJE: GUERLAIN

GUERLAIN Terracotta Gold Bronze, limitirano izdanje bronzera

Mirisi, zlato i jasmin

Nove mirisne kreacije koje obavijaju tijelo toplim esencijama blagdanskih slastica:

image

Gel za turiranje s mirisima arancina.

FOTOGRAFIJE: BIOBAZA

BIOBAZA Arancini gel za tuširanje s mirisom ušećerene korice naranče (21,90 kn)

Crveni ruž

Čak i ako ostajete doma, ili se pripremate za kućnu zabavu, pripremite crveni ruž - a nijansu birate prema podtonu kože lica.

image

YSL Rouge Volupte

FOTOGRAFIJE: YSL

YSL Rouge Volupte, 285 kn;

Linker
19. travanj 2024 20:53