FilmMagic
SITNE NESAVRŠENOSTI

Mali, ali moćni trikovi: Kako prekriti pjegice, smanjiti nos, ublažiti podočnjake...

Premda šarmantne, naše nas sitne nesavršenosti ponekad dovedu do ludila - pa nije loše znati čime prekriti pjegice, kako vizualno smanjiti nos, ublažiti podočnjake...

Neupitno je kako nas naše nesavršenosti čine savršenima; karakteristične odlike lica ne moraju biti smatrane univerzalno lijepima, no licu itekako daju karakter i karizmu. Velik nos Gisele Bundchen ili pjegice Adwoe Aboah “nepravilnosti” su koje su dale “pečat” svjetskoj karijeri koju su ove žene ostvarile u modelingu. Ipak, teško je odoljeti trikovima koji će prikriti ono što nas ponekad nervira... A tko nam može dati bolji savjet od vizažista? Saša Joković s nama je podijelio nekoliko “trikova” za uljepšavanje...

PJEGICE

LONDON, ENGLAND - JUNE 19:  Adwoa Aboah attends The Serpentine Summer Party at The Serpentine Gallery on June 19, 2018 in London, England.  (Photo by Mike Marsland/Mike Marsland/WireImage)
Mike Marsland/WireImage
Adwoa Aboah, britanski model

Iako vizažisti ne vole prekrivati pjegice jer licu daju poseban šarm - a sada su i veliki hit pa ih djevojke nerijetko same sebi crtaju - te je ljupke “točkice” uistinu lako sakriti. Jedino što vam treba je dobar puder s velikom moći pokrivanja, koji se na lice nanosi tapkanjem. Ako još koja pjegica “proviri”, sakrit će je korektor u nijansi pudera. Lice se nakon toga još prekrije puderom u kamenu ili prahu.

Close Up Concealer za ujednačavanje tena 119,99 kn NABLA

All Night Long puder 73,99 kn BARRY M

MALE OČI

SANTA MONICA, CA - SEPTEMBER 29: Kate Bosworth attends the RIDE Foundation's 2nd Annual Dance For Freedom on September 29, 2018 in Santa Monica, California.  (Photo by JB Lacroix/WireImage)
WireImage
Američka glumica Kate Bosworth

Postoji nekoliko trikova koji vizualno povećavaju male oči - a pritom ne iziskuju previše truda. Na gornji se kapak nanosi tamno sjenilo, a na donji svjetlije. Trepavice se obavezno uviju - jer to vizualno “otvara” oko - a odličan efekt ima i crna maskara na gornjim, a smeđa na donjim trepavicama. Za kraj, na unutarnji dio vjeđe nanosi se bijela ili bež olovka, što vizualno proširuje oko i “otvara” pogled.

Hypnose Drama maskara 279 kn LANCOME

Elemental paleta 322,50 kn ILLAMASQUA

EyeCatching paleta 124,90 kn BOURJOIS

PODOČNJACI

CANNES, FRANCE - MAY 10:  Chloe Sevigny attends the screening of
Getty Images
Holivudska glumica Chloe Sevigny

Čak i kad se tek naziru, podočnjake većina žena definira kao - problem. Najbolje će ih sakriti korektori u boji, i to s blagim narančastim pigmentom. Bitno je pametno odabrati nijansu: što je podočnjak tamniji, pigment treba biti izraženiji. Odaberemo li presvijetlu nijansu narančastoga korektora za vrlo tamni podočnjak, postići ćemo suprotni efekt - područje oko očiju ispast će sivo.

Paleta korektora za korigiranje podočnjaka 92,99 kn NYX

Conceal and Correct Orange za vrlo tamne podočnjake 49,99 kn REVOLUTION

Korektor Light Peach 275 kn BOBBI BROWN

VELIKI NOS

MILAN, ITALY - SEPTEMBER 24:  Gisele Bndchen attends the Green Carpet Fashion Awards Italia 2017 during Milan Fashion Week Spring/Summer 2018 on September 24, 2017 in Milan, Italy.  (Photo by Venturelli/Getty Images)
Getty Images
Brazilski model Giselle Bündchen

Općepoznata tehnika skrivanja velikog nosa je konturiranje. Iako se nos može sjenčati na nekoliko načina, ovisno o tome je li širok, dugačak ili okrugao, najbolje je koristiti sivkastosmeđe nijanse koje će “glumiti” prirodne sjene na licu. To može biti puder u stiku, tekući ili kremasti korektor, kao i puder u kamenu, koji je ujedno najpraktičniji za početnike. Nos se vizualno skraćuje tako da se proizvod lagano nanese na njegov vršak, a suzit će ga tanke, vrlo decentne linije izvučene sa strane.

Beauty Sculpt paleta za konturiranje 297,99 kn SIGMA

Step-by-step paleta za konturiranje 389 kn SMASHBOX

Linker
09. travanj 2024 07:52