Mini vodič

Koža se najbolje obnavlja noću: Pronašli smo 11 najboljih noćnih krema po preporuci dermatologa

Ako vam se često događa da navečer nemate snage za cijelu rutinu njege, uložite u dobru noćnu kremu za vaš tip kože. VIšestruko će vam se isplatiti!

Redovita i adekvatna njega ključan je preduvjet za lijepu, zdravu i čistu kožu. Takva koža duže ostaje mladolika, bore se ne pojavljuju tako brzo, a na njoj i make-up izgleda odlično. No, koliko god vodili brigu o njoj, nakon napornog dana sve što želimo je što brže obaviti večernju rutinu i zavući se pod poplun.

I to je sasvim u redu ako pri ruci imate jedan proizvod koji će obaviti sve - nahraniti, hidratizirati kožu te djelovati na nepravilnosti. Ako nekada nemate živaca za cijelu rutinu, temeljito očistite lice (ovaj korak nipošto ne preskačite) i nanesite noćnu kremu. Ipak, prije nego kupite neku koja vam prva padne pod ruku, prođite kroz prijedloge svjetskih dermatologa. Jer svaki beauty proizvod bira se po tipu i stanju kože.

Za osjetljivu kožu

Osjetljiva koža često reagira i na najmanji podražaj, sklonija je crvenilo i iritacijama te joj stoga standardne kreme ne odgovaraju. Dr. Anna Karp, dermatologinja na Institutu za kožu u New Yorku osjetljivoj koži preporučuje Neutrogena Hydro Boost noćnu kremu koja ima efekt hlađenja i hijaluronsku kiselinu za bogatu hidrataciju.

image
Neutrogena Hydro Boost.
NEUTROGENA

Notino, 96,90 kuna

Neki tipovi osjetljive kože preferiraju kreme sa što prirodnijim sastojcima, kao što je Burt's Bees Intense Hydration noćna krema za dubinsku hidrataciju. Ne sadrži štetne sastojke poput silikona, ftalata i parabena te pomaže smanjiti vidljivost bora i finih linija.

image
Burt’s Bees Intense Hydration Night Cream.
BURT’S BEES

Feel Unique, 153,45 kuna

Za jako osjetljivu kožu celebrity facijalistica Candace Marino preporučuje Senté Dermal obnavljajuću kremu. Najkorisniji sastojak u njoj je heparan sulfat, molekula šećera koja se prirodno nalazi u našem tijelu, održava kožu vlažnom, smanjuje crvenilo i potiče proizvodnju elastina i kolagena.

image
Senté Dermal Repair Cream.
SENTé

Dermstore, 995 kuna

Za kožu sklonu aknama

Koži podložnoj stvarnaju prištića i akni trebaju lagane noćne kreme koje ju neće "zagušiti", a djelovat će na bakterije, crvenilo i mrlje. Jedna od takvih krema je Cetaphil Rich Hydrating noćna krema koju hvali dermatologica dr. Francesca Fusco. Iako je namjenjena jako suhoj koži, učinkovita je i na koži sklonoj aknama kojoj također nedostaje hidratacije.

image
Cetaphil Rich Hydrating Night Cream.
CETAPHIL

Amazon, 100,42 kune

Biologique Recherche Creme Dermopurifiante odlična je za kožu sklonu aknama jer joj pomaže u reguliranju sebuma, ne čepi pore, ne otežava ju, a koža ostaje nahranjena i vlažna bez izbijanja novih prištića.

image
Biologique Recherche Creme Dermopurifiante.
BIOLOGIQUE RECHERCHE

Amazon, 806 kuna

Za suhu kožu

Osim što joj nedostaje vlage, suha koža žudi za lipidima. Njihov manjak čini ju umornom, naboranom te ase javlja neugodan osjećaj zatezanja. Kod ovih problema, kaže dermatologica Debra Jaliman s Mount Sinai Icahn School of Medicine +, može pomoći No7 Beautiful Skin noćna krema sa shea maslacem, ceramidima i glicerinom koji intenzivno hrane suhu kožu i pružaju olakšanje.

image
No7 Beautiful Skin Night Cream Dry/Very Dry.
NO7

Amazon, 138 kuna

Ako možete uložiti nešto više novca, a imate suhu kožu, nećete pogriješiti sa SkinCeuticals Triple Lipid Restore 2:4:2 kremom koja imitira prirodne lipide u koži te je bogata kolesterolom, ceramidima i masnim kiselinama. Oni jačaju kožnu barijeru zbog čega smanjuju rizik za gubitak vlage.

image
SkinCeuticals Triple Lipid Restore 2:4:2.
SKINCEUTICALS

Look Fantastic, 1120 kuna

Za masnu/mješovitu kožu

Olay Regenerist Night Recovery Cream, kaže dermatologica iz New Yorka Hadley King, odlična je noćna krema za masnu do mješovitu kožu drogerijskog ranga. "Sadrži antioksidanse, ekstrakt zelenog čaja i kompleks peptida-B3 koji pomažu u hidrataciji te vrše lagani piling kože i reguliraju izlučivanje sebuma", napominje King.

image
Olay Regenerist Night Recovery Cream.
OLAY

Amazon, 141 kuna

Jedna japanska noćna krema vrijedna spomena, tvrdi King, jest DHC Extra Nighttime Moisturizer. Sadrži maslinovo ulje i skvalan koji reguliraju masnoću, a osim toga omekšavaju i "zaključavaju" vlagu u koži pa je kremu najbolje nanijeti odmah nakon tonika.

image
DHC Extra Nighttime Moisturizer.
DHC

Look Fantastic, 171 kuna

Noćne kreme s retinolom

Retinol, moćan sastojak u borbi protiv bora, zapravo je vitamin A koji potiče proizvodnju kolagena. On je zaslužan za elastičnost naše kože, no s godinama ga organizam slabije proizvodi pa ga moramo nadomjestiti vanjskim putem. Osim na bore, djeluje i an akne te popravlja teksturu kože, no preporuča ga se koristiti samo u hladnijim mjesecima jer koža tretirana ovim sastojkom može jako regirati na sunce i postati sklonija mrljama.

Dermatologica Jaliman za borbu protiv bora preporučuje RoC Retinol Correction Deep Wrinkle noćnu kremu koja dolazi u tubici pa ima duži vijek trajanja i može se lakše dozirati. Osim retinola sadrži i glikolnu kiselinu koja je odlična za zrelu kožu koja je izgubila zdravi sjaj.

image
RoC Retinol Correction Deep Wrinkle Night Cream.
ROC

iHerb, 161,71 kuna

Za one koji su već navikli na retinol, tu je SkinMedica Age Defense Retinol Complex noćna krema s nekoliko moćnih sastojaka - retinolom, potom niacinamidom koji uspješno smanjuje upale na koži i pojačava njezinu zaštitnu barijeru, esencijalna ulja za dubinsku njegu i mnoštvo antioksidansa za borbu protiv slobodnih radikala.

image
SkinMedica Age Defense Retinol Complex.
SKINMEDICA

Dermstore, 585 kuna

Linker
10. travanj 2024 14:42