Getty Images
BRONČANE NIJANSE

Kako postići osunčani ten već u proljeće: Tajna je u obliku broja 3

Većini žena bronzer postaje obvezan proizvod u kozmetičkoj torbici tek uoči odlaska na ljetni odmor, no sudeći prema aktualnim make-up kolekcijama, blistavost osunčanog tena poželjna je već u proljeće.

Kao što se vidjelo na tjednima mode (Altuzarra, Alberta Ferretti) za aktualnu sezonu: manekenkama su brončane nijanse obasjavale cijelo lice. Doduše, ne tako intenzivno i upadljivo kao 90-ih i početkom milenija kad je (umjetna) preplanulost bila imperativ u svijetu ljepote. Tada su se, naime, bronzerom prilično upadljivo naglašavali obrazi i kapci, a sada je, pak, trend prirodan izgled.

MILAN, ITALY - SEPTEMBER 19: Bella Hadid walks the runway at the Alberta Ferretti Ready to Wear fashion show during Milan Fashion Week Spring/Summer 2019 on September 19, 2018 in Milan, Italy. (Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images)
Gamma-Rapho via Getty Images
Alberta Ferretti

Dojam svježine postiže se korištenjem sjajnih pudera u prahu i kremastih highlightera, a bronzerom se sjenčaju samo određeni dijelovi lica. I to u obliku brojke 3 - prateći vanjski rub lica, spuštajući se ispod jagodične kosti te finalno uz vilicu. Da bi efekt bio potpun, brončana nijansa se nježnim potezom nanosi i na nos, a idealan ton bira se u skladu s bojom puti: svijetloj pristaju zlaćani i bež tonovi, dok će tamniju fantastično naglasiti narančasta.

NEW YORK, NEW YORK - FEBRUARY 06: Candice Swanepoel attends the 2019 amfAR New York Gala at Cipriani Wall Street on February 06, 2019 in New York City. (Photo by Michael Stewart/FilmMagic)
FilmMagic
Candice Swanepoel

Kad je riječ o teksturi i sastavu, može se birati između bronzera u kamenu, mousseu, stiku i prahu, a najprirodnije izgledaju kremasti kad su brižljivo stopljeni s kožom. Glamurozan efekt, pak, stvaraju decentni nanosi sjajnih i šljokičavih bronzera.

Linker
16. travanj 2024 12:03