Ranko Šuvar / Hanza Media
30-e nisu nove 20-e

Iz kozmetičke torbice Petre Kraljev: Ovo su moje beauty tajne

Uvijek rado viđeno lice na malim ekranima, glumica Petra Kraljev vodi ubrzani tempo života. Zahvaljujući svojoj beauty rutini Petra održava blistav izgled, a neke tajne iz svoje kozmetičke torbice podijelila je s nama.

Petra Kraljev (30) se publici predstavila na malim ekranima još u seriji 'Zlatni dvori', a sada je gledamo na Novoj TV u seriji 'Na granici' gdje sa svojim kolegama iz Lokvice uveseljava gledatelje ispred malih ekrana. Simpatičnoj Splićanki kako na poslovnom, tako i na privatnom planu ide odlično - ljetos je rekla 'da' svom dugogodišnjem dečku Nikoli Reljiću. Uz pun raspored, Petra i dalje uspijeva održati blistav ten i super figuru, a za Gloriju je otkrila kako joj to polazi od ruke.

Petra nam je otkrila neizostavan dio svoje beauty rutine - ulja, a osobito kantarionovo. Ovo ulje je poznato po moćnom djelovanju na kožu, a odlično je za borbu protiv strija, akni i nesavršenosti na licu i tijelu. Usporava starenje kože, no može se koristiti i protiv upala, virusa, bakterija i gljivica. Upravo se kantarionovo ulje, uz puder, uvijek nalazi u njezinoj torbici.

'Imam poseban ritual koji započinje čišćenjem lica, nakon čega nanosim tri vrste ulja: prvo ulje noćurka, pa ricinusovo te nakon toga kantarionovo. Poslije toga stavljam lavandinu vodicu i kremu od peršina', opisala je Petra beauty rutinu kojom započinje svako jutro.

Ulja su glavni dio njezine kozmetičke torbice i zimu preživljava upravo s njima kao dijelom svakodnevne njege. Za tijelo se koristi sezamovim i bademovim uljem i mlijekom. Glumica se neko vrijeme bori s rosaceom - kroničnim kožnim stanjem koje može biti uzrokovano različitim faktorima. Ono izaziva crvenilo kože lica pa su kreme i hranjiva ulja Petrin glavni saveznik u borbi protiv rosacee. 'Stavljam jako puno krema da bi hidratizirala kožu, ali i smanjila crvenilo', rekla nam je. S kosom zato nema problema i ne tretira je na posebne načine.

Handmade maske za njegu nisu joj strane pa se često osloni na pripravke koje sama smiksa u kuhinji, a posebno ih koristi kod učestalog pucanja kapilara.

Petrini recepti za maske koje miksa tijekom zime i ljeta:

'Masku od neema i kokosove masti odnosno ulja radim tako da umjesto vode koju bi pomiješala s neemom miješam mast i prah i dodam nekoliko kapi lavandinog eteričnog ulja. Držim na licu sat vremena i nakon toga isperem vodom. Ovo je moja omiljena maska jer je mogu koristiti tokom cijele godine. Onu od svježih organskih krastavaca i avokada radim samo ljeti nakon mora - nju je dovoljno držati 15-ak minuta'

'Nisam osoba koja broji kalorije i izbjegava slatkiše ali stalno ističem da 30-te nisu nove 20-te i da trebam minimalno pripaziti na neke stvari. U zadnje vrijeme počela sam paziti da ne jedem prekasno', otkriva Splićanka tajnu svoje linije.

Linker
10. travanj 2024 03:12