Recenzija

Isprobala sam novi brend prirodne kozmetike na bazi kamilice i makadamije: Gel za umivanje posve me oduševio

Kako sve više naginjem prirodnoj kozmetici, jedva sam dočekala isprobati novost na našem tržištu - ‘ard kozmetiku, i otkrit ću vam odmah kako je prošla na testu.

Prirodna kozmetika sve je poželjnija među beauty entuzijastima u koje se i ja ubrajam. U svojim počecima otkrivanja beauty svijeta nisam toliko pažnje pridavala njezi kože kvalitetnim preparatima, no danas, nakon niza godina, jako pazim što nanosim na lice i tijelo.

Zato mi je jako drago kad otkrijem nove brendove koji se fokusiraju na kvalitetne sastojke dobre za kožu, kao što je 'ard natural cosmetics iza kojeg stoji licencirana fitoaromaterapeutkinja Katarina Mešić. Katarina je cijeli koncept, kako nam je otkrila, osmislila sama - od recepture do dizajna proizvoda i vizualnog identiteta.

image

'ard natural cosmetics bazirana je na hidrolatu kamilice.

IDA TOMAŠKOVIĆ

'ard kozmetika bazira se na hidrolatu (cvjetna vodica) i eteričnom ulju rimske kamilice te hladno prešanom ulju makadamije. Cijela linija napravljena je po fitoaromaterapeutskoj recepturi koja pomaže kod raznih problema s kožom, kao što su atopija, iritacije i slično.

Hidrolat kamilice, navode na web shopu, umiruje, smanjuje upale i nadraženost kože te je izvrstan za njegu osjetljivih tipova. Eterično ulje kamilice pak djeluje protuupalno, dok prešano ulje makadamije čuva vlažnost epiderma, štiti od isušivanja i sprječava oštećenja zahvaljujući koktelu antioksidansa te vitamina A i E. Osim toga, 'ard kozmetika sadrži i aloe veru koja hidratizira te elastin i kolagen koji se brinu za elastičnost kože i popunjavaju nepravilnosti.

Iako je ova kozmetika prvenstveno namijenjena suhoj koži, a moja je lagano mješovita, poželjela sam je isprobati jer sam primijetila da često imam problema s dehidracijom, perutanjem te da mi jako smeta suhi zrak u zagrijanim prostorijama. To ne čudi jer koža s godinama postaje osjetljivija, gubi prirodne lipide i može naginjati i suhoj koži, bez obzira na to što je možda nekada bila masna ili mješovita.

Čitajte i: Kako razlikovati suhu od dehidrirane kože? Stali smo na kraj toj vječnoj dilemi

'ard kozmetika trenutno u ponudi ima tri proizvoda za njegu kože - gel za umivanje, piling za lice i usne te kremu za njegu. Uz njih dolaze i perive blazinice te kozmetička torbica koja uvijek dobro dođe za putovanja ili držanje kozmetike.

image

'ard natural cosmetics gel za umivanje.

IDA TOMAŠKOVIĆ

Gel za umivanje

Najvažniji korak u njezi kože jest čišćenje jer uzalud svi proizvodi i šminka ako kožu ne čistite na odgovarajući način. Svake večeri provodim dvostruko čišćenje - koristim micelarnu vodicu kojom uklonim većinu šminke, a ostatke potom uklonim nekim blagim gelom. 'ard gel za umivanje dolazi u praktičnoj bočici s pumpicom koja uvijek olakšava korištenje, kako iznad umivaonika, tako i ispod tuša.

Prvo sam ga isprobala u večernjim satima, tijekom tuširanja, nakon cijelog dana nošenja šminke. Odmah sam primijetila da je gel posve tekuć, blagog mirisa po kamilici koji mi se nije zadržao na koži nakon ispiranja jer to je nešto što ne podnosim u njezi lica.

No, važnije je što mi je učinkovito skinuo ostatke šminke, brzo sam ga isprala te mi nije ostavio osjećaj zatezanja, što mi se događa s drugim gelovima.

Nakon što je uspješno odradio večer, došlo je vrijeme da se dokaže i ujutro. U jutarnjim satima obično se umivam samo vodom, ali nisam mogla odoljeti ovom gelu. Tek sad sam vidjela da se ovaj gel malo zapjeni pri korištenju, što omogućava još temeljitije čišćenje.

image

'ard natural cosmetics tekstura proizvoda (s lijeva na desno) - gel, piling, krema.

IDA TOMAŠKOVIĆ

Piling za usne i lice

Pilinzi su mi među najdražim preparativnim proizvodima i uvijek ih moram imati u kozmetičkom ormariću. 'ard piling namijenjen je licu i usnama te sadrži sitne čestice sjemenki masline koje mehanički uklanjaju mrtve stanice kože. Koristila sam ga dva puta tjedno (jer je to mojoj koži dovoljno) i sve što mogu reći za njega jest da radi ono što tvrdi.

Čitajte i: Priuštite si kućni, ali profesionalni spa tretman: U nekoliko jednostavnih koraka riješit ćete se stresa i poboljšati izgled kože!

image

'ard natural cosmetics piling za lice i usne.

IDA TOMAŠKOVIĆ

Koža lica i usana nakon pilinga je glatka, meka i nježna, nema dehidriranih dijelova te je prisutan odličan osjećaj nahranjenje kože.

Kao i svaki piling, nanosi se na očišćenu kožu, umasira prstima oko dvije minute te ispire mlakom vodom.

image

'ard natural cosmetics hidratantna krema.

IDA TOMAŠKOVIĆ

Hidratantna krema

S kremama imam love-hate odnos jer često naletim na neku za koju mislim da bi mi po sastojcima odgovarala, no brzo se razočaram. 'ard hidratantna krema s kamilicom ugodno je iznenađenje.

Iako mi se tijekom prvog korištenja činilo da će ostaviti mastan trag na licu (i jastuku!), nakon nekoliko minuta se potpuno upila, a sve što je ostala bila je mekoća. Koristila sam je i navečer i ujutro, a dobro je reagirala i kao podloga za šminku.

image

'ard natural cosmetics perive blazinice odlična su alternativa jednokratnim blazinicama.

IDA TOMAŠKOVIĆ

I na kraju, ne smijem zaboraviti spomenuti perive blazinice koje su mi došle kao naručene jer sam planirala konačno odbaciti one jednokratne koje zagađuju prirodu. 'ard blazinice dovoljne su veličine za cijelo lice i vrat, posve su meke te imaju dvije strane - s grubljim i mekšim dijelom od pamuka. Koristila sam ih za uklanjanje make-upa te pranje lica 'ard gelom i mislim da se više ne vraćam jednokratnima!

Linker
07. travanj 2024 17:11