manje je više

I ljeti nosimo pudere: Evo na što paziti i kako na vrućinama postići svježi look

U toplim mjesecima ne trebate se odreći pudera, samo trebate izabrati one koji će vam pružiti dobro prekrivanje, a neće skliznuti s lica prvom prilikom.

Nanošenje make-upa je sasvim druga priča tijekom ljetne sezone, nego što je to tijekom zime. Bilo da je riječ o puderu, sjenilu za oči ili bronzeru, sigurno ne želite da se otopi čim izađete iz kuće na vrućinu. Beauty tržište je tijekom godina prepoznalo važnost multipraktičnih proizvoda koji štite, njeguju i ujednačavaju ten, a još su k tome otporni na znoj i vodu.

Ako ni tijekom ljeta ne možete bez pudera, važno je zamijeniti teške formulacije laganima koji će vam pružiti željeno prekrivanje, ali neće dodatno opteretiti kožu.

Prije nego krenete u potragu za ljetnim puderom, važno je zapamtiti neke korisne savjete kako bi vaša šminka u vrućim ljetnim danima i noćima bila postojana.

Uvijek birajte tekuće formule

Iako na tržištu postoje puderi i u kamenu, gelu ili kremi, ljeti su najpraktičniji oni tekući jer manje opterećuju kožu i najlakše se nanose. Ako ste do sada koristili kist, ljeti ga zamijenite spužvicom koju ste lagano navlažili. Tako ćete dobiti prirodniji efekt, a puder će se bolje stopiti s kožom. Osim toga, dobit ćete efekt "staklene" kože koja divno reflektira svjetlost.

Puderi bez ulja, molim!

Puderi bez ulja spas su u ljetnim mjesecima. Zato birajte one na bazi vode koje uvijek možete popraviti i nadograditi. Daju lagani mat efekt i smanjuju nepotreban sjaj tijekom dana.

image

Puder u ljetnim mjesecima treba biti lagan i prozračan

DEPOSITPHOTOS

Čitajte i: Kako ispravno koristiti bronzer? Ovi savjeti otkrit će vam sve trikove i mogućnosti

Prekrivanje prištića i akni?

Za ove probleme ne treba vam težak puder s potpunim prekrivanjem. Čak i laganiji puder može imati zadovoljavajuće prekrivanje, a sve ostale nepravilnosti prekrijte korektorom za prištiće kojeg ćete nanijeti samo na kritične dijelove, nikako na cijelu površinu lica.

Pazite na nijansu

Zimi je vaša koža svjetlija, pa puder koji ste nosili do sada, sad vam vjerojatno neće odgovarati. Ako ste potamnjeli i ne znate pravu nijansu, pitajte vizažiste i savjetnike u trgovinama sa šminkom.

Iskoristite pudere u prahu

Pod ovim mislimo isključivo na translucentne pudere koji će prekriti neželjeni sjaj na masnijim dijelovima vaše kože, a neće začepiti pore, kao što je Laura Mercier Loose Setting Powder puder u prahu, jedan od omiljenih pudera svjetskih vizažista i beauty entuzijasta.

Tonirane kreme

Ako nemate puno nepravilnosti na licu, tonirane, BB ili CC kreme bit će vam dovoljne. Mnoge od njih sadrže i SPF faktor, što je odličan dodatak. Ipak, ne zaboravite na dodatnu zaštitu tijekom dana, bilo da ispod tonirane kreme nanesete hidratantnu kremu sa zaštitnim faktorom ili nosite šešir i izbjegavate jako sunce.

image

MAC Studio Radiance Face and Body Radiant Sheer Foundation, Notino.hr, 217 kuna.

MAC
image

Charlotte Tilbury Unisex Healthy Glow, Feel Unique, 299,25 kuna.

CHARLOTTE TILBURY
image

Estée Lauder Double Wear Light Soft Matte Hydra puder, Douglas.hr, 445 kuna.

ESTéE LAUDER
image

Rosal Clean [ready-to-sun] SPF 30 mineralna tonirana krema 89,90 kn.

ROSAL
image

Erborian BB krema, Notino.hr, 325 kuna.

ERBORIAN
image

Bobbi Brown Skin Foundation SPF 15 Long-Wear Even Finish, Notino.hr, 349 kuna.

BOBBI BROWN
Linker
19. travanj 2024 10:37