Zdrava i blistava koža

Druga sezona pandemijske njege: Zagrebačka glumica prepustila se spasonosnim rukama za regeneraciju kože

I ovu zimu dočekujemo pod maskom, a zagušena koža ispod nje vapi za preparatima protiv iritacija i prištića - što itekako dobro zna zagrebačka glumica Anđela Ramljak koja otkriva spasonosni recept za svoj superdelikatni ten.

Budući da pandemija ne jenjava, zaštitne maske i dalje su nužne u svakodnevnom protuvirusnom “asesoaru”. Mnogi su već iskusili koliko prekrivanje lica može biti neugodno zbog trenja o kožu te nakupljanja vlage i topline pod maskom uslijed disanja - takva nepovoljna “mikroklima” nerijetko izaziva crvenilo, svrbež, osip, prištiće... Problemi se dodatno mogu pojačati zimi, kada je koža izložena velikim temperaturnim promjenama, od hladnoće vani do (pre)grijanog zraka u zatvorenim prostorima.

- Inače imam osjetljivu i suhu kožu koja zahtijeva obilnu hidrataciju, a zbog nošenja maske još je sklonija isušivanju i crvenilu. S vremenom sam naučila da je ključno prilagođavati njegu trenutačnim okolišnim uvjetima i stanju kože. Sada su joj potrebni intenzivniji, ali istodobno blagi tretmani kako bi mogla slobodno disati - kaže Anđela Ramljak (35), zvijezda hit predstava u Zagrebačkom kazalištu mladih “Ja sam ona koja nisam” i “Čarobnjak iz Oza”, koju ćemo uskoro gledati i u novoj televizijskoj seriji “Područje bez signala” na HRT-u.

image

Glumica Anđela Ramljak na tretmanu lica maskom u salonu Biologique Recherche.

NEJA MARKICEVIC/CROPIX

Glumica otkriva da su najbolje rješenje za njezin delikatan ten supehidratantni proizvodi Biologique Recherche - mlijeko za čišćenje lica Lait E.V, serum Amniotique i maska Visolastine +. Anđela se njima njeguje kod kuće, a uz to ide i na tretmane u salonu Ambassade Biologique Recherche Zagreb. Posebno joj godi tretman Soin Restructurant et Lissant u kombinaciji s maskom Visolastine +.

Čitajte i: Kozmetički čudotvorci: Ovih pet najvažnijih sastojaka promijenit će vašu kožu nabolje i održati je mladolikom!

- Nakon toga na licu imam izniman osjećaj lakoće - dodaje Anđela, koja i inače voli opuštajuće aktivnosti poput šetnje šumom, joge, jahanja...

'Specijalci' za hidrataciju

“Laganini” učinak tretmana Soin Restructurant et Lissant nastaje zahvaljujući brojnim prirodnim sastojcima (uključujući ekstrakte bundeve, krastavca i svile, hijaluronsku kiselinu i matičnu mliječ) i nježnim masažnim pokretima duž lica, vrata i dekoltea, kojima se potiče protok energije. Pripravak koji se umasirava u kožu dobiva se miješanjem losiona i praha u “booster” koji istodobno umiruje, osnažuje i zaglađuje, dajući tenu svježinu i blistavost. Potom se nanosi kremasta maska Visolastine + s prirodnim hidratizirajućim šećerima, hijaluronskom kiselinom te uljima makadamije i pamuka. Maska pruža dubinsku i dugotrajnu hidrataciju - objašnjava Donna Kadojić-Balaško, terapeutkinja i edukatorica u salonu Ambassade Biologique Recherche Zagreb.

image

Anđela Ramljak i inače ima osjetljivu kožu

NEJA MARKICEVIC/CROPIX

Općenito su “specijalci” za hidrataciju u prvom planu otkako lica pod maskama vape za svježinom. Poželjni su i proizvodi što sadrže probiotike koji uravnotežuju funkcije kože i djeluju protuupalno te proizvodi s ceramidima - prirodnim gradivnim elementima kože koji su ključni za zaštitu od dehidracije i nepovoljnih vanjskih utjecaja. A za najosjetljiviju “reaktivnu” kožu osmišljeni su preparati što sadrže tek vrlo mali broj pomno odabranih sastojaka, kako bi koža bila pošteđena bilo kakvih nepotrebnih tvari. Dermatolozi preporučuju da za lakše podnošenje maski na svaki mogući način treba rasteretiti kožu, od čišćenja najblažim preparatima do minimalnog šminkanja (morate li dulje vrijeme neprekidno nositi masku, bilo bi idealno da pokriveni dijelovi lica uopće nisu našminkani). I same maske trebaju biti načinjene od što nježnijeg materijala koji po mogućnosti ne prianja posve uz lice (osim, dakako, duž rubova) kako se ne bi trljao o kožu.

Linker
18. travanj 2024 17:23