Ida Tomašković
Najbolje iz Jadrana

Četiri proizvoda novog 'clean' brenda pojednostavili su mi rutinu njege kože, a rezultati su fantastični

Iako nam neke kulture sugeriraju rutinu njege kože u deset i više koraka, ona nam zapravo nije potrebna. Zašto bismo nagomilavali bočice po kupaonici ako u samo nekoliko proizvoda možemo pronaći savršenu njegu? U ovo sam se uvjerila nakon testiranja proizvoda novog domaćeg brenda kozmetike L'ADRIA, čija se filozofija temelji na čistim sastojcima, jednostavnijoj njezi i ekološki prihvatljivoj ambalaži.

Sjećam se kako sam već s tri mjeseca starosti putovala s roditeljima na more, upijala onu predivnu kombinaciju mirisa soli, borovine i ljeta u zraku, učila plivati i uživala u svemu što more nudi. Jedan period kada je djed išao s nama, tada sam se doista uvjerila da more liječi jer mu se u tih tjedan-dva boravka na moru koža oporavila od psorijaze koju je imao jako dugo. Naravno, nije sasvim nestala, ali je bila pod kontrolom. Jako smo se začudili rezultatima pa smo morsku vodu u kanistrima čak nosili doma.

Ljubav prema moru, posebice Jadranskom, njegujem još dan danas i otkad veću pažnju posvećujem njezi lica i tijela, nebrojeno sam puta maštala o tome da netko "izvuče" ono najbolje iz našeg mora i uklopi te sastojke u kozmetičke proizvode. Srećom, na naše tržište je nedavno došao novi domaći brend kozmetike L'ADRIA koja me privukla na prvi pogled jer nije riječ o još jednom brendu koji će se utopiti u moru istih.

Manje je više

Cijela filozofija L'ADRIA kozmetike temelji se na čistim sastojcima iz Jadranskog mora, ekološki prihvatljivoj ambalaži i jednostavnoj beauty rutini koja ne zahtijeva hrpu proizvoda i koraka, kao što to, primjerice, sugerira azijska rutina njege kože. Tijekom godina isprobala sam mnoštvo kozmetičkih proizvoda, isprobala desetke različitih rutina i moram priznati da mi se u zadnje vrijeme zaista ne da rotirati puno proizvoda jer vidim da to mojoj koži samo šteti.

L'ADRIA linija preparativne kozmetike sadrži četiri proizvoda - kremu kao temeljni korak u njezi, dva seruma i ulje, a svi oni se, ovisno o tipu i stanju vaše kože, mogu međusobno kombinirati kako bi iz njih izvukli ono najbolje.

Ida Tomašković
L'ADRIA kozmetička linija sadrži četiri proizvoda - kremu kao središnji dio njege, dva seruma i ulje.

No, ono to je važno napomenuti jest činjenica da je ova linija namijenjena svakoj koži, čak i onoj osjetljivoj i to upravo zbog kvalitetnih sastojaka, poput kolagena i morskih algi koji osiguravaju dubinsku hidrataciju i potiču obnavljanje kože. Osim toga, niti jedan proizvod nije testiran na životinjama, a sva ambalaža izrađena je od stakla, sa samo nužnim dodacima od plastike.

Rutina za svaki tip kože

Mnogi od nas se, pa i ja sama, često možemo izgubiti u silnim koracima rutine njege kože pa je L'ADRIA stoga na svojim službenim stranicama osmislila gotovu rutinu za svaki tip kože - suhu, masnu, normalnu i mješovitu kožu. Moja koža je lagano mješovita - čelo je masnije, nešto manje nos i brada, dok su obrazi normalni.

Prije menstruacije i uslijed lošije prehrane ili hormonalnih promjena znaju mi izbiti prištići, najčešće na bradi i ponešto po čelu, zato su mi proizvodi za reguliranje sebuma, pročišćavanje pora i smirivanje crvenila važan dio rutine.

Ida Tomašković
Koža prije korištenja L'adria proizvoda.

Kako bih dobila najbolji učinak, L'adria proizvode sam kombinirala prema preporučenoj rutini za mješovitu kožu:

Ujutro: nanijeti dvije kapi Instant Revitalizing Seruma na čisto lice te zatim Regenerative Cream u količini zrna graška.

Navečer (rutina za one koje imaju prištiće i komedone): nanijeti četiri kapi Clarifying Seruma na čisto lice, zatim jednu do dvije kapi Instant Revitalizing Seruma i na kraju Regenerative Cream.

Dodatan korak: za pojačan efekt čišćenja pora i nepravilnosti nanijeti dvije kapi Rejuvenating Oila ili ga pomiješati s kremom.

L'ADRIA Clarifying Serum

Testiranje sam krenula s večernjom rutinom koja uključuje Clarifying Serum s 2 posto BHA (salicilne) kiseline, koncentratom ekstremolita i algi iz Jadrana. Dok salicilna kiselina odlično djeluje na prištiće i pročišćava kožu, ekstremoliti štite stanice posebnim hidratacijskim štitom pa ih tako čuvaju od štetnog UV zračenja i vanjskih utjecaja.

Serum je vodenast, potpuno proziran, s tek blagim svježim mirisom koji me neodoljivo podsjeća na čisti morski zrak.

Ida Tomašković
L'ADRIA Clarifying Serum - s 2 posto salicilne kiseline, koncentratom ekstremolita i algi.

Nanosila sam ga svake večeri na temeljito očišćeno lice, posebno se koncentrirajući na bradu i dijelove lica zahvaćene prištićima kojih se već tjednima ne uspijevam riješiti.

S ovakvim proizvodima treba biti uporan i ne odustati ako se prvih nekoliko dana ništa ne događa jer se rezultati pokažu tek kasnije. No, već nakon nekoliko dana, primijetila sam da se koža počela čistiti, prištići više nisu bili toliko crveni i manje su se vidjeli, a pore su bile suženije. Osim na lice, serum sam nanosila i na dekolte i na leđa, gdje također imam "bojno polje". Iako je koža na leđima deblja, čak je i tamo popravio situaciju, što me itekako ugodno iznenadilo.

L'ADRIA Instant Revitalizing Serum

Hidratacijski serumi jedni su mi od omiljenih jer obožavam taj "plump" efekt kože koji njima postižem. Instant Revitalizing Serum djeluje na principu takozvane osmolitičke strategije - koži daje osmolite, odnosno humektanse koji dubinski zadržavaju vodu u stanicama, baš kao što rade u algama. Naravno, tu je i hijaluronska kiselina koja intenzivno vlaži kožu i drži je napetom i elastičnom.

Ida Tomašković
L'ADRIA Instant Revitalizing Serum - s osmolitima i hijaluronskom kiselinom.

Ovaj serum je prilično gust, dolazi u prozirnoj staklenoj bočici s pipetom te nema mirisa. Nanosila sam ga i ujutro i navečer i to vrlo izdašno, baš kao što je i preporučeno.

Odmah nakon nanošenja primijetila sam kako ga je koža "popila" i postala nekako napetija i sjajnija. Ovakav efekt pogotovo vidim ujutro nakon umivanja i stavljanja seruma.

Ono zbog čega mu dajem još jedan plusić jest činjenica da nije ljepljiv, što me jako smeta kod drugih seruma. Zaista nezamjenjiv proizvod!

L'ADRIA Regenerative Cream

A sad dolazimo do središnjeg dijela L'ADRIA njege lica - regenerativne kreme. Na tržištu se rijetko koji brend može pohvaliti kremom potpuno bez mirisa, štetnih sastojaka, a koja koži pruža sve što joj je potrebno. Ova krema zaista nema mirisa, lagana je, brzo se upija i instantno smanjuje crvenilo i napuhnutost koja mi se zna pojaviti na vrhovima jagodične kosti.

Ida Tomašković
L'ADRIA Regenerative Cream - krema s ekstraktom morskih algi, vitaminom E i shea maslacem.

Sadrži samo najbolje sastojke - ekstrakt morskih algi, vitamin E, alantoin, adenozin koji stimulira stvaranje kolagena, aminokiseline karnozin i betain i shea maslac te je stoga pogodna i za najosjetljiviju kožu.

Krema se, ovisno o potrebama kože, može kombinirati s hidratacijskim serumom ili uljem, a kombinacija koja meni trenutno najbolje odgovara jest krema količine čak i manje od zrna graška te tri kapi Instant Revitalizing Seruma. Kada dođe zima, pojačat ću količinu kreme kako bi bolje štitila moje lice od hladnoće.

Ako ste se pitali je li ova krema dobra podloga za šminku, odgovor je da!

L'ADRIA Rejuvenating Oil

I šećer na kraju je, naravno, ulje kao dodatan korak u njezi. Rejuvenating Oil sadrži bakuchiol - nježniju alternativu retinola koja u kombinaciji s Clarifying Serumom još snažnije djeluje na prištiće i upale, dok predivnu plavu boju duguje sastojku azulen iz biljke Tanacetum. Osim ovog moćnog sastojka, ulje sadrži skvalan masline ("neuljno ulje") pa se zbog toga lakše upija i "zaključava" vlagu u koži te ulje algi Jadrana bogato omega 3 masnim kiselinama za obnovu zaštitnog sloja kože.

Ida Tomašković
L'ADRIA Rejuvenating Oil - skvalan s bakuchiolom i uljem morskih algi.

Kako se retinol ne preporučuje koristiti ljeti jer pojačava osjetljivost kože na sunce, zamjena je upravo bakuchiol koji djeluje i na bore te poboljšava elastičnost kože.

Ulje sam koristila samo navečer kao završni korak u njezi, nakon seruma i kreme, te se oduševila kako mi koža ujutro djeluje svježije i mekša je na dodir. Nakon tjedan dana počeli su nestajati oni uporni bijeli prištići koji narušavaju teksturu kože, a crveni su bili manje izraženi.

Zaključak

Nevjerojatno je zapravo koliko pravi proizvodi mogu kompletno promijeniti izgled kože te zaista nije potrebno kožu mučiti s desecima različitih kad nam je potrebno svega četiri do pet. L'ADRIA linija kozmetike idealna je za početnike koji tek uče o njezi kože, kao i za one koji su već pronašli što im odgovara, a žele smanjiti nagomilavanje bočica u kupaonici!

Ida Tomašković
Koža poslije intenzivnog korištenja L'adria proizvoda.

L'ADRIA Clarifying Serum - 30 ml 129,00 kuna

L'ADRIA Instant Revitalizing Serum - 30 ml 129,00 kuna

L'ADRIA Regenerative Cream - 50 ml 119,00 kuna

L'ADRIA Rejuvenating Oil - 30 ml 139,00 kuna

Sadržaj je nastao u suradnji s brendom L'ADRIA.

Linker
18. travanj 2024 12:45