L'Oreal
Maskirajte se

Borba protiv bora i umorne kože: Pravo je vrijeme za - masku!

Na godišnjem ste se dobro odmorili, ali koža lica baš i nije: zato je sva sreća da se nove maske - obogaćene koncentracijom aktivnih sastojaka - protiv bora, dehidracije i neujednačenog tena 'bore' noć i dan.

Sedam korisnih savjeta vlasnice DermaCare Centra Jelene Batić, otkrivaju kako se u samo nekoliko minuta može učvrstiti koža lica i postići mladenački izgled.

1 Statistike pokazuje da za ključni korak u njezi - čišćenje lica - žene dnevno troše samo 20 sekundi, a muškarci još i manje. Premalo! Da bi lice bilo spremno za nanošenje i djelovanje maske, nakon čišćenja nužan je i piling kože.

2 Za potpuno i učinkovito djelovanje većine maski moramo osigurati barem 15-ak minuta. Kako vas ne bi mučio sindrom ‘ukradenog vremena’, neka to bude i ritual za dušu. Dok je maska na licu nakratko se, naime, opustite uz knjigu, meditirajte, sanjarite, slušajte glazbu...

Koža može postati elastičnija i svježija te izgledati mlađe ako je nahranite Ziaja maskom s kozjim mlijekom, vitaminom A i E te D-pantenolom (8,90 kn).

3 Iskoristite vrijeme za toplu kupku ili tuširanje dok vam maska stoji na licu. Vlaga i toplina pojačat će učinak. Ili jednostavno masku umasirajte.

Crna maramica Iroha Detox (19,90 kn) ‘natopljena’ je kombinacijom drvenog ugljena, hijaluronske kiseline i voćnim ekstraktima. Kada je nakon 15 minuta skinete s lica, koža je dubinski očišćena, sjajnija i mekša.

4 Koža vam je siva i ugasla, sklona aknama, osjetljiva ili kronično dehidrirana? Kad uobičajena krema zakaže, potražite spas u maskama. Da bi učinak bio zadovoljavajući, važno je odabrati masku prilagođenu specifičnim potrebama kože. Morate biti oprezni. Tip kože je genetski određen, a njezino se stanje doslovno može mijenjati iz sata u sat. Ako genetski imate masnu kožu, ona će cijeli život biti više ili manje masna, ali po stanju može biti jako dehidrirana. Ako vas npr. muči dehidracija, osobito sad, nakon ljeta, odaberite masku za pojačanu hidrataciju.

Instant rješenje za umornu i tanku kožu je Dermalogica maska i piling za detoksikaciju kože Charcoal Rescue (299 kn). Aktivni drveni ugljen snažno adsorbira nečistoće, dok sumpor potiče obnovu stanica. Vulkanski pepeo, morsko blato, ekstrakt bambusa i alfa hidroksi kiseline dodatno ubrzavaju posvjetljivanje kože.

Charcoal Rescue Masque .75oz trial size_SKU 5304_high res_2016

5 Multimasking je trenutačni hit ‘izrastao’ iz različitih potreba kože. Naime, pojedine zone lica, vrata i dekoltea imaju potpuno drukčija stanja i potrebe, pa na licu u isto vrijeme može biti i masnih i suhih dijelova. Stoga bi bilo idealno da se koriste barem dvije maske koje će rješavati ključne probleme s kožom.

Kombiniranjem snage matičnjaka i njegovih umirujućih svojstava te antioksidativnih učinaka brusnice i ginsenga, poznatih po energizirajućem djelovanju, Lancôme ÉNERGIE DE VIE maska s efektom pilinga (462 kn) daje licu zdrav i odmoran izgled.

6 Masku biste trebali koristiti jednom tjedno. Odaberite onu koja ima višestruko djelovanje. Mnogi svjetski brendovi imaju ‘multitasking’ maske, koje su istodobno i pilinzi, noćne kreme (ne ispiru se), posvjetljuju kožu, zamjenjuju proizvode za njegu područja oko očiju, učvršćuju i revitaliziraju kožu.

Dajte koži da prodiše, dajte joj kisika i vode: Lierac Hydragenist SOS maska (189,90 kn) s Hydra O2 kompleksom trenutačno vraća vlagu te djelovanjem kisika oporavlja i najžedniju i najisušeniju kožu.

7 Klasična uputa za nanošenje maski je izbjegavanje područja oko očiju zbog visokih koncentracija aktivnih sastojaka koji su prejaki za tanku i osjetljivu kožu tog područja. Međutim, danas na tržištu postoje brendovi koji izbacuju maske i za to područje, dovoljno nježne i učinkovite.

Linker
19. travanj 2024 21:05