Beauty savjet

Anja Alavanja otkriva kako je riješila problem s kojim se susreću mnoge žene

Tri trudnoće, porođaji, nespavanje... sve je to kod voditeljice dovelo do hormonalnog disbalansa te posljedično, pojave akni u kasnim tridesetima, a otkrila nam je kako ih se riješila.

Zagrebačka voditeljica Anja Alavanja Viljevac ima savršene crte lica, njegovanu kožu, dugu plavu kosu i idealnu kilažu. No, ni nju nije zaobišlo jedno od najčešćih dermatoloških stanja zbog kojeg se, premda na pragu četrdesete, osjeća kao da je u pubertetu. Zbog viška sebuma, koža njenog lica sklona je aknama koje, kako pokazuju istraživanja, nisu samo problem adolescenata nego i 54 % žena u odrasloj dobi.

"Imam boljih i gorih dana, a ovi drugi vezani su uz menstrualni ciklus, stres, nespavanje i hormonsku neravnotežu uslijed tri trudnoće, porođaja i dojenja", govori Anja, koja je na Glorijino snimanje povela 11-mjesečnog sina Dana, dojeći ga u pauzama od fotografiranja i tretmana. Kako nedostatak sna i odmora itekako utječe i na kožu, nije čudno što Anja ne izgleda uvijek svježe.

image
NEJA MARKICEVIC/CROPIX

"U jednom trenutku polovica obraza mi je bila prekrivena aknama, koje sam 'tretirala' na način na koji nisam smjela - sama bih istisnula prištić i uništila kožu. Nakon što bi akna prošla, još bi nekoliko tjedana na tom mjestu bila mrlja, koja bi se potom pretvorila u ožiljak pa sam neprestano morala nanositi puder. Tada sam potražila pomoć u kozmetičkom salonu Madame. Vlasnica Ivanka Kosanović očistila mi je lice i preporučila njegu koja vlaži kožu te istodobno sprečavava prekomjerno izlučivanje sebuma. Mrlje od akni riješile smo tretmanima MD proLift - 'hladnim' laserom koji ubrzava regeneraciju kože, te mikrodermoabrazijom koja ju 'polira'. Sve to trajalo je tri mjeseca, a sada nastavljam s pravilnom njegom i akne se više ne pojavljuju. No, i dalje odlazim na MD proLift tretmane, ali usmjerene na jačanje tonusa kože, koji nakon tridesete počinje slabiti", govori Anja.

image
NEJA MARKICEVIC/CROPIX

ČITAJTE I: Kozmetička doza sreće: Borite se s lošim raspoloženjem mirisnim ritualima uz ‘feel good‘ proizvode

Uređaj MD proLift hrvatski je proizvod, koji je osmislila i patentirala zagrebačka kozmetičarka Ivanka Kosanović.Tri desetljeća proučava kožu te radi s raznovrsnom kozmetikom i uređajima, a svoje bogato iskustvo primijenila je u tom izumu koji objedinjuje dvije vrste energije (mikrostruje i takozvani cold laser). Kombinirajući te energije u različitim dozama MD proLift rješava više problema - od oštećene kože, neurodermitisa, rana i svježih ožiljaka do nekirurškog liftinga lica. Riječ je o zdravom načinu liječenja upalnih procesa neinvazvnom tehnologijom uz nekirurški lifting lica stimulacijom mikrostruja.

image


Anja Alavanja na tretmanu licu u Estetskom centru Madame

NEJA MARKICEVIC/CROPIX

"Najbolje i najbrže rezultate postižemo kod akni, s kojima mnogi imaju problem nakon preboljene korone, a ožiljke možemo ublažiti za čak 90 posto. S ovim uređajem za tri dana liječimo površinske rane, a za upalne akne potrebno je trideset do četrdeset dana. Uređaj je netoksičan, nema zračenja i stoga su naši klijenti u dobnoj skupini od 12 do 76 godina. Tretman se može raditi tijekom cijele godine jer se izvodi hladnim laserom pa nema kontraindikacija na sunce", govori Ivanka Kosanović čiji klijenti, baš poput Anje, često sami u kućnoj radinosti pokušavaju ukloniti akne i ožiljke. Korištenje raznih neprovjerenih pilinga i kiselina bez prethodnog savjetovanja sa stručnjakom - upozorava - može završiti katastrofalno i dodatno uništiti kožu lica.

image

Ivanka Kosanović

NEJA MARKICEVIC/CROPIX

ČITAJTE I: Nije mogla ni sanjati takve posljedice covida: Liječnica savjetuje kako spasiti kosu od ispadanja

Prema projektu Ivanke Kosanović, aparat MD proLift izrađen je u hrvatskoj tvrtki koja se bavi proizvodnjom medicinske i kozmetičke opreme. Od ideje do realizacije protekle su dvije godine, a aparat se danas nalazi u 13 centara u regiji. MD proLift omogućava sedam tretmana mikro strujama - limfnu drenažu, konturiranje lica, tretiranje bora, akni, crvenila i ožiljaka te mezoterapiju. Kombiniranjem ili samostalnom primjenom mikro struja i soft lasera rješava probleme opuštene kože, jača mišiće lica, umanjuje podočnjake, regenerira i zateže kožu, a vrlo je učinkovit i kod akni i hiperpigmentacija. Smanjuje upalu i regulira lučenje sebuma. Pomoću struje poboljšava cirkulaciju krvi i limfe, povećava aktivnost fibroblasta za 60 posto, što doprinosi stvaranju novog kolagena, dok se povećanjem sinteze bjelančevina za čak 73 posto učinkovito pomlađuju mišići. U postavkama uređaja podešeni su parametri rada, frekvencije i valne duljine.

Linker
16. travanj 2024 14:20