Splash News
Sretne pedesete

10 načina da popravite kvalitetu svog života i zablistate kao nikad do sad

Dobra krema, smijeh, pisma opraštanja i šašav hobi samo su neki od elemenata koji će vaš život podići na novu razinu.

Od godina ne treba bježati. Mudre žene znaju kako zlatne pedesete mogu predstavljati najljepše doba života i dozvoliti im da se napokon posvete aktivnostima o kojima su uvijek sanjale te, naoružane 'alatima' za sretan život, napokon postanu osobe koje su oduvijek željele biti.

Sandra Bullock, Elizabeth Hurley, Julianna Margulies, Demi Moore, Cindy Crawford, Halle Berry, Julianne Moore, Nicole Kidman i Monica Bellucci samo su neke od slavnih dama koje su prešle pedesetu, a koje i danas izgledaju moćno, atraktivno i vitalno.

Celebrity arrivals at the Channel Fashion Show during Paris Fashion Week in Paris, France.
<P>
Pictured: Cindy Crawford
<B>Ref: SPL1594213  031017  </B><BR/>
Picture by: Pierre Teyssot / Splash News<BR/>
</P><P>
<B>Splash News and Pictures</B><BR/>
Los Angeles:	310-821-2666<BR/>
New York:	212-619-2666<BR/>
London:	870-934-2666<BR/>
<span id=Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

" style="width:100%"/>
Pierre Teyssot / Splash News

S ciljem da pedesete pretvorite u 'svoje razdoblje', počnite svakodnevno primjenjivati trikove koji će vas voditi putem sreće.

Naučite novu vještinu

Prisjetite se uzbuđenja koje doživljavamo kad naučimo nešto novo i unaprijedite sami sebe vještinom koja će vas ispuniti. Novi jezik? Savršena izvedba tanga? Kolači od kojih će prijateljima rasti zazubice? Znanje o modernoj književnosti? Jednom kad se vratite učenju, shvatit ćete koliko ste zapravo mladi i koliko vam se još vještina i znanja pruža na pladnju.

Smijeh liječi

Smanjite doze negativnosti izbacujući pomalo negativne utjecaje iz svog života. Važno je biti informiran, ali ako vam se cijeli dan vrti oko vijesti i tragičnih događaja iz svijeta, teško ćete leći u krevet s velikim osmijehom na licu. Čitajte knjige koje vas ispunjavaju toplinom i gledajte komedije, a barem jednom mjesečno organizirajte druženja s prijateljima na kojima ćete zabraniti ružne teme. Smijeh je dobar i za psihičko i za fizičko zdravlje, to su već više puta potvrdili stručnjaci.

NO JUST JARED USAGE<BR/>
The 22nd Annual Screen Actors Guild Awards Arrivals
<P>
Pictured: Julianna Margulies
<B>Ref: SPL1218672  310116  </B><BR/>
Picture by: Splash News<BR/>
</P><P>
<B>Splash News and Pictures</B><BR/>
Los Angeles:	310-821-2666<BR/>
New York:	212-619-2666<BR/>
London:	870-934-2666<BR/>
<span id=Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

" style="width:100%"/>
Splash News

Njega lica nikad nije bila važnija

Na lijepoj ženi smiju se vidjeti bore, ali ne i tragovi zapuštenosti. Za zdrav i blistav ten svaki dan popijte osam čaša vode, uvedite više povrća u prehranu te počnite izbjegavati sunce te štititi lice kremama sa zaštitnim faktorom, svaki dan, bez obzira na godišnje doba. Sad je pravo vrijeme da uložite u dobre proizvode za njegu koji će potaknuti proizvodnju kolagena te spriječiti daljnje nastajanje bora i gubitak tonusa. Isprobajte Vichy Neovadiol kompenzacijski kompleks: serum, dnevnu i noćnu kremu posebno formulirane za ovaj period vašeg života.

Napravite makeover

Za ovo vam nije potreban stilist ni puno novca, ali morat ćete uložiti vrijeme i odbaciti svoja zastarjela uvjerenja. Ako vam je nešto lijepo pristajalo prije dvadeset godina, ne znači da na vama dobro izgleda i sada - i to je sasvim u redu. Prolistajte časopise i istražite ženske portale te pronađite fotografije koje će predstavljati novi stil kojem ćete od sada težiti.

Prilagodite šminku svojim godinama

Zaboravite na teške pudere i korektore koji naglašavaju borice, zagasite boje rumenila zamijenite svježima, poput ružičaste i boje breskve, a oči krenite sjenčati nježnijim, zemljanim tonovima i teksturama s blagim sjajem.

Odaberite 'šašav' hobi

Zavirite duboko u sebe i pronađite svoje tajno zadovoljstvo, od kojih ste davnih dana odustali. Bilo da se radi o uzgoju papričica na balkonu, oslikavanju šešira ili sviranju bubnjeva, vaša mali hobi ponovno će probuditi životnu strast u vama.

Poradite na figuri

Nikad nije kasno za tijelo iz snova koje će vam omogućiti da nosite što poželite, lakše se krećete i obranite se od raznih bolesti. Ako niste tip za teretanu, pronađite zabavu i u fitnessu. Upišite tečaj plesa, šećite po gradu i istražujte neistraženo poput turista ili nagovorite najbolju prijateljicu na seanse brzog hodanja - uz novu figuru, bit ćete bogatiji i za pokoji dobar trač.

HOLLYWOOD, CA - OCTOBER 26: Sandra Bullock at the red carpet premiere of Our Brand Is Crisis at The TCL Chinese Theater in Hollywood, California on October 26, 2015., Image: 263982393, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Face To Face A
Profimedia, Face To Face A

Sve što je prošlo, ostavite u prošlosti

Prvih pedeset godina možda ste proveli u borbi s vlastitim strahovima i nesigurnostima i idejom da ne zaslužujete 'vrijeme za sebe'. Nakon svih godina silnog truda vrijeme je da odbacite mentalne okove koji zapravo ne postoje i počnete besramno uživati u životu, kao što ste i zaslužili.

Oprostite sebi i drugima

Napišite dva dugačka pisma - jedno kojim praštate svima koji su vas do sada povrijedili, i jedno kojim opraštate - sebi, sve za što se krivite. Zatim poderite oba pisma i otpustite ljutnju koju ste godinama čuvali u sebi.

Počnite govoriti 'da' avanturama, a 'ne' nepotrebnim obvezama

Prestanite biti 'Katica za sve' i počnite bez imalo srama odbijati aktivnosti koje vam troše energiju, a koje ljudi iz okoline pokušavaju strovaliti na vaša leđa. Kad naučite reći 'ne' onima koji vam crpe energiju, počnite govoriti 'da' novim avanturama i prestanite odbijati pozive na izlete, u kazalište i na putovanja. Ako ste odlučile reći „da“ vremenu za sebe, svojim željama i samopouzdanju, podijelite svoju priču i savjete sa zajednicom žena u menopauzi koje su odlučile reći Za mene #NEMAPAUZE. Razmijenite svoja iskustva sa stvarnim ženama i saznajte odgovore stručnjaka na sva pitanja koja vas muče o ovom razdoblju.

, New York, NY - 10/19/2017- Julianne Moore at The View Wearing a Denim Dress

-PICTURED: Julianna Moore
-, Image: 353429049, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, INSTAR Images
Profimedia, INSTAR Images

Linker
23. travanj 2024 14:06