NEOVISNO O SVIM OBVEZAMA

Znate li kako biti lijepa i samopouzdana mama?

Ovaj tekst mogu razumjeti samo mame. Pitanje 'Zašto izgledaš tako umorno, a cijeli si dan bila kod kuće' sve su mame čule kada bi nakon poroda bile doma s bebom. Ili kada shvatiš da nisi bila kod frizera pola godine. Ili kad legneš u krevet nakon posla, kuhanja, čišćenja, igranja s klincima, pisanja zadaće i jedino što možeš je prazno gledati u strop, a ogledalo maksimalno izbjegavati. Moramo li spomenuti da i ti želiš biti lijepa i njegovana kao svaka žena?

Sve ovo dobro razumije Ivana (39 godina), majka dvojice sinova, od 9 godina i 8,5 mjeseci, supruga i po zanimanju dipl.ing agronomije. Ona ističe kako je u prvom redu žena kojoj je bitno da izgleda lijepo i njegovano u svakodnevnom užurbanom ritmu, neovisno o svim obvezama.

Znate li vi kako doskočiti brzom načinu života i pronaći malo vremena samo za sebe? Donosimo vam tri jednostavna trika i rješenje koje je pronašla Ivana.

1. Manje brige, više samopouzdanja

Prestanite razmišljati što, ako i kako će biti. Bit će sve u redu. Zar moramo govoriti da ionako sve ispadne bolje kada se radi s dozom opuštenosti? Onaj umor koji neprestano osjećate i prezirete kad se vidi na licu dolazi od svakodnevnog razmišljanja o brigama i ispunjavanja obveza. No vi možete predahnuti jer vaša kuća je i dalje tu, s klincima je sve ok i prestanite se brinuti koliko ste organizirana ili efikasna majka.

Biti majka zahtijeva veliki fokus i stalan osjećaj brige i nadziranja. No to ne znači da ne smiješ tražiti malo vremena samo za sebe. Hajde budi iskrena, možeš li odvojiti samo nekoliko minuta i učiniti nešto za sebe kako bi se osjećala i izgledala lijepo?

2. Njeguj svoje lice

Iskoristi svojih nekoliko minuta za njegu lica. Neka to bude tvoje jutarnje vrijeme nakon kojeg ćeš biti lijepa, prekriti tragove umora i osjećati se samopouzdano cijeli dan.

Naša protagonistica Ivana napominje kako "će svaka majka razumjeti koliko malo slobodnog vremena ostane na raspolaganju, a pogotovo vremena koje svaka žena treba izdvojiti za sebe vezano uz njegu i ljepotu lica". Ona je za svojih nekoliko minuta njege odabrala Dermablend puder za koji kaže da je "idealan jer zadovoljava sve bitne stavke: osjećaj da mi koža diše, nema težine na licu i umjetnog izgleda".

Napominje kako je dodatna vrijednost Dermablend pudera brzina nanošenja s kojim postiže najbolji efekt jer iznimno dobro prianja na kožu i prekriva sve nepravilnosti, a koža dobiva prirodan, sjajan i zdrav izgled.

"To svakako daje dodatan poticaj i energiju potrebnu za taj dan koji je ispred mene. Moje pozitivno iskustvo Dermablend pudera je i njegova postojanost, budući da moj posao uključuje mnogo vremena provedenog na terenu, u prirodi, pod utjecajem različitih nepovoljnih vremenskih uvjeta" - otkrila je Ivana i nazvala ga "moj ludilo puder". Dermablend korektivan tekući puder prekriva 16 sati, daje osjećaj gole kože i ima mat učinak. Preporučuje se za žene koje žele prekriti nepravilan ten, crvenilo, ožiljke i ono što je većini najvažnije- podočnjake!

Ivanina transformacija Dermablend puderom

3. Prestanete biti perfekcionist

Odaberite bitke koje smatrate važnima, a one manje preskočite i uštedite si malo živaca. Nikako se ne uspoređujte s drugima jer nema nikakve koristi od toga. Radije se fokusirajte na svoje adute. Zašto to ne bi bila lijepa koža lica i odmoran izgled?

Svakako si oprostite, jer ponekad ćete pogriješiti, ponekad reći ili učiniti nešto što niste htjeli ili nešto propustiti. Tada budite nježni prema sebi i samo krenite dalje. Mislite i na sebe jer sretna mama znači sretnu obitelj. Nemojte sebe stavljati na zadnje mjesto, jer ako je mama nesretna, premorena, nervozna ili bolesna, ni obitelj neće biti sretna.

Ali polako, sutra najprije uzmite onih nekoliko minuta i zablistajte.

Linker
20. travanj 2024 03:58