FRIZURA KOJU VOLE DIVE

‘Wet look‘ frizura: Evo kako kreirati omiljeni ljetni look na modnim pistama i crvenim tepisima

Zalizana kosa, priljubljena uz tjeme te skupljena u efektnu punđu ili rep, omiljena je na modnim pistama i crvenim tepisima, a evo što morate znati želite li sami kreirati taj slavni ‘wet look’.

Znate one frizure koje izgledaju toliko jednostavno, a toliko efektno da se sami sebi čudite kako vam nije palo na pamet kreirati ih u vlastitoj kupaonici?

image
Framesi, talijanski brend profesionalnih boja i proizvoda za njegu i stiliziranje kose, kreirao je pak futuristički look i nazvao ga Energy Arty.
PROFIMEDIA

Među njima je posebno popularan “zalizani” ili “wet look”. On je elegantan i bezvremenski, u isto vrijeme i seksi i profinjen, a obožavaju ga zvijezde crvenih tepiha, dizajneri na modnim tjednima, glazbene dive... Na nedavnom Filmskom festivalu u Cannesu ta je frizura bila hit i pokazala se dostojnom pratnjom haute couture kreacija.

image
Bella Hadid
VALERY HACHE/AFP/PROFIMEDIA

Kanadska manekenka Coco Rocha je haljinu Christian Dior iskombinirala s dramatičnom šminkom, kosom zalizanom uz tjeme i “instalacijom” od pletenica na vrhu glave.

image
L’Huile De Leonor Greyl ulje za kosu 279 kn.
LEONOR GREYL

Čitajte i: U nju se kune i Khloe Kardashian! Revolucionarna maska za kosu stigla na hrvatsko tržište

image
Prime style extender krema za stiliziranje 180 kn.
Style lab

Ruski supermodel Natasha Poly je po uzoru na nježne balerine imala visoku punđu i sjajnu Valentino haljinu, a njezina američka kolegica Bella Hadid je bila poput hodajuće skulpture - što zbog ogrlice, što zbog visoke zalizane “ornamentalne” punđe. Framesi, talijanski brend profesionalnih boja i proizvoda za njegu i stiliziranje kose, kreirao je pak futuristički look i nazvao ga Energy Arty.

image
Zalizani ili wet look frizure posebno je popularan na crvenom tepihu.
JOHN MACDOUGALL/AFP/PROFIMEDIA

Karakteriziraju ga sitne pletenice, jarke boje i zaglađena kosa, no slijedite li određena pravila, i sami ga možete primijeniti.

Pravilo broj jedan glasi: kosa uvijek mora biti čista, a pravilo broj dva - “mokri izgled” nije “masni izgled”. Dakle, operite i osušite kosu te je izravnajte kako bi bila što priljubljenija uz vlasište.

image
For-Me 413 Matt Me Clay; 98 kn.
FOR ME 413
image
Argan Sun Oil limitirano ulje za kosu; 150 kn.
NASHI

Uzmite sredstvo za stiliziranje - najbolje ulje, vosak ili gel u količini ne većoj od badema - protrljajte ga prstima i utrljajte u kosu. Počešljajte vlasi češljem širokih zubaca, a potom oblikujte frizuru po želji. Za kraj, poprskajte lakom ili sjajem i lagano posušite fenom.

Linker
19. travanj 2024 05:47