Kraljica minimalizma

Veliki povratak ispeglane kose: Moćna i elegantna frizura koju je lako napraviti, a obožavaju je poznate dame

Nema it djevojke koja posljednjih dana nije prošetala takvu vrstu frizure, obožavat ćete je i vi kada shvatite da vas obični outfit napravi elegantno izdanje.

Nakon mnogo godina u kojima su valovi i neukrotive lokne dominirale svijetom kose, dolaze sretniji dani za ljubiteljice savršeno ravnih linija, kao i za njihove 'pegle'. Sudeći prema trendovima koji se mogu vidjeti na modnim pistama, u editorialima svjetskih modnih časopisa, ali i na glavama modnih it-djevojaka - nezaobilazan look iz devedesetih vraća se na velika vrata.

Lila Moss, kći legendarnog supermodela Kate Moss, nova je miljenica modne biblije Voguea, koja je na upravo snimljenom editorialu istaknula da će savršeno ispeglana kosa biti najveći trend nadolazećeg ljeta.

S ravnom kosom dolazi osjećaj moći i sofisticiranosti, bilo da je izravnata pomoću pegle za kosu i podijeljena na sredini ili da je razdjeljak pomaknut na stranu, a kosa ima takozvani 'wet-look' izgled.

Čitajte i: Ulje za kosu: Kako pravilno koristiti ovog tajnog pomagača u dobivanju besprijekorne i sjajne kose

Trend modnih ikona

Povratak ovog trenda svojim dijelom može se zahvaliti i povratku estetike devedesetih na velika vrata, a prigrlile su ga i brojne druge poznate dame poput Hailey Biber.

I dok se devedesetih peglalo kosu na veliko, svakodnevno, danas u kontekstu godine koja je iza nas - ovakva uglađena frizura nosi i dodatne prednosti - osjećaj moći i preuzimanja kontrole. Zaista, s ovom frizurom vrlo brzo postižete elegantan izgled, a to je nešto za čime svi žudimo nakon godine trenirki, raščupanih pundži i zoom sastanaka.

Vrlo lako se ovakva kosa može prilagoditi svakom stilu, osobnoj estetici i kvaliteti same kose. Ako imate aparat - peglu za kosu - sami vrlo brzo možete savladati i izraditi ovu elegantnu frizuru.

Linker
24. travanj 2024 08:38