retro stil

Usudite li se ošišati ovako? Frizura ‘moderna Diana‘ bit će hit ovog ljeta

Ako još niste uočili ovu bob frizuru na svom Instagramu i TikTok feedovima, vjerujte nam, uskoro ćete.

S obzirom na to da nas platinasti jubilej potiče na nostalgiju kad je riječ o kraljevskoj obitelji, sasvim je očekivano da će 2022. baciti svjetla reflektora na pokojnu Lady Di, koju je prepoznatljivi look učinio modnom ikonom. Godinama kasnije, milenijalci i generacija Z još uvijek se rado prisjećaju njenih upečatljivih frizura.

Samo u posljednjih nekoliko godina, princezu Dianu utjelovila je Kristin Stewart u Spenceru, Emme Corrin u četvrtoj sezoni The Crown, a Elizabeth Debicki trebala bi je igrati u petoj sezoni iste serije. Stoga nije čudo da je nastala frizura koju su nazvali ‘Moderna Diana‘.

Prema Suzie McGill, međunarodnoj umjetničkoj direktorici Rainbow Rooma, postoji povod koji je potaknuo ovaj trend.

"Diana je oduvijek bila ikona stila, a bob nikad ne izlazi iz mode. Uvijek je nosila bob, ponekad malo duži straga, ali ono što je uvijek bio najupečatljiviji dio Dianinog boba je duboki bočni razdjeljak i volumen te slojevi unutar njezine kose, tvrdi.

Ljepota ove frizure je u tome što, ako je ošišana na dobru duljinu, može je se pustiti da lijepo izraste, ali može biti ošišana nakratko te biti jednostavna za održavanje.

Ako su slojevi pravilno ošišani, to odmah dodaje volumen i čini frizuru još jednostavnijom za održavanje u smislu stiliziranja jer jednostavno možete dodati neki proizvod za styling kako biste svojoj kosi dodali dodatnu teksturu.

Ovakve bob frizure su odlična ideja za ljeto, a možemo reći da su tako ženstvene na pomalo androgeni način. Upravo su slojevi najvažniji, tj. način na koji su ošišani. Što se tiče stiliziranja, feniranje slojeva natrag, a zatim naprijed daje također dodatni volumen i šik izgled.

S ovim bobom se možete igrati, isprobati različite razdjeljke, sa strane ili sprijeda, a sve što trebate učiniti prije ove frizure je posavjetovati se sa svojim frizerom.

Dakle, što trebate pitati svog frizera? Za ovakvu frizuru je od vitalnog značaja žilet. Zatražite svoga frizera rubove koji su pravilno ošišani. I svakako uložite u sprejeve za teksturu jer su izvrsni za dodatni volumen.

Kako biste zadržali moderni bob čak i kod kuće preporučuje se feniranje kose s difuzorom. Bitno je sušiti na visokoj temperaturi. Kada je oko 85 posto kose suho, isključite fen za kosu i pustite da se osuši na prirodni način.

Linker
19. travanj 2024 19:01