Getty Images/iStockphoto
Uredite se za sebe

Unesite svježinu u look 'za po doma': Obožavat ćete ove dvije jednostavne i brze frizure za svaki tip kose

Zatvaranje frizerskih salona prisililo nas je da se sami snalazimo u bojenju i stiliziranju kose, ali neki od njih i dalje nam donose savjete zlata vrijedne. Jedan od njih je i poznati zagrebački salon na čijem Instagramu možete pronaći tutorijale za trendi frizure koje može isfurati svatko.

Njega kose u ovo izazovno doba postala je jedan od najvećih beauty izazova. Zatvaranje frizerskih salona natjeralo nas je da se konačno ohrabrimo naučiti i neku novu vještinu poput šišanja sebe ili drugih i osmišljavanja zanimljivih frizura.

No, bez obzira na to što su zatvoreni, neki frizerski saloni i dalje održavaju odnos s klijentima, kako kroz dostavu kvalitetnih boja za kosu, tako i kroz razne "uradi sam" tutorijale. Jedan od njih je i zagrebački Vikler i ruž koji je počeo dostavljati profesionalne custom made boje kao prvu pomoć za pokrivanje izrasta, a sada su na svom Instagram profilu ponudili i tutorijale za frizure koje je zaista jednostavno napraviti te će njima unijeti svježinu u look "za po doma".

Home made valovi

Valovi su uvijek dobar izbor za podizanje frizure na novu razinu te odgovaraju gotovo svim dužinama kose.

Ako imate figaro, ali ne znate njime dobro baratati ili ga nikada niste koristili, uvijanje prvo vježbajte s isključenim aparatom. Tako se nećete opeći te ćete bolje i brže izvježbati tehniku.

Ne zaboravite na zaštitu kose

Prije nego krenete s uvijanjem, kosu uvijek pošpricajte sprejem za zaštitu od topline. Zašto? Toplina isušuje kosu i može uništiti cjelovitost unutarnje strukture kose te smanjiti dugovječnost lijepe boje u koju ste uložili.

Ne odustajte nakon prvog pokušaja

Tehnika predstavljena u tutorijalu stvara široku kovrču s puno volumena, a konačni rezultat ovisi o širini i debljini pramenova koje uvijate.

Tajna ovih valova je u motanju širokog pramena kose u ravnini bez spiralnog uvijanja kose. Da biste kosu držali ravnom, plosnatom uz glačalo za kovrčanje, morat ćete podesiti ruku svaki put, inače će se kosa prirodno htjeti uviti gusto oko cijevi. Ako imate tanku kosu, a želite više volumena, ova vrsta kovrča je upravo za vas.

Budite strpljivi

Dopustite da se vaše kovrče dobro ugriju, barem 15 do 20 sekundi. Obično ne uspiju ako nisu imale dovoljno topline ili se nisu dovoljno ohladile prije raščešljavanja.

Nakon što uvijete sve pramenove, prema želji ih razbarušite prstima ili raščešljajte i učvrstite lakom za kosu.

Marame za vintage štih

Marame su veliki trend već nekoliko sezona te nisu rezervirane samo za nošenje oko vrata, preko ramena ili klasično - omotane oko glave.

Odlične su za stiliziranje frizura i idealne za sve one koje vole jednostavnost i brzinu. Osim što ih možete omotati oko visokog repa ili punđe, možete ih uklopiti u pletenicu i tako postići moderan izgled s romantičnim, vintage prizvukom.

Čitajte i:

Linker
19. travanj 2024 04:07