Instagram/@steffistrys
primamljive sive

Trend koji ne blijedi: Kosa u najljepšim nijansama sivih tonova

Posljednjih godina trendovi u svijetu bojanja kose su doživjeli pravu revoluciju pa su neke stvari koje smo prije željele sakriti sada ono što se ponosno pokazuje. To se odnosi i na sivu boju kose koja je postala pravi hit, a popularna je još uvijek i u 2019. godini. Većina žena skriva svoju sijedu kosu, no mnogobrojne su i one koje su je obojile upravo u taj ton.

Iako teška za održavanje, siva kosa je posebna i upečatljiva pa ako ste u potrazi za velikom promjenom looka, ovo je jedna od mogućnosti. Hladne nijanse pristaju tamnoputim isto kao i svjetloputim djevojkama, no valja imati na umu da ju je najlakše postići ako imate plavu kosu. Ako imate tamnu boju kose, nećete je moći postići iz prvog puta već će se morati postepeno posvijetliti kako bi se neutralizirao žuti pigment.

Instagram/@elladvornik
Sivoj koji nije odljeta ni Ella Dvornik koja je isprobala nekoliko nijansi

Ako se odlučite na ovu promjenu, oboružajte se strpljenjem i vremenom koje ćete morati izdvojiti za nju. 'Ova boja nije za svakoga! Postignuta je jer se čekalo dvije godine da izraste prava kosa koja nije tretirana bojom. Klijentica je inače svijetle kose, izbjegava korištenje uvijača i pegli za kosu, koristi prave proizvode, svakih šest tjedana dolazi na korekciju boje i izrasta te redovito održava vrhove zdravima', poručio je frizer iz londonskog salona na Instagramu. Pokazao je i rezultat bojenja - siva kosa prošarana je lila i silver tonovima.

Proizvodi za njegu sive kose su obavezni alat koji će produžiti vijek trajanja boje. Kako će izbjeljivanje oštetiti kosu, njegujte je uljima kako bi ostala zdrava i čvrsta, inače riskirate neuredni izgled. Od šampona se preporučuju oni ljubičasti koji su namijenjeni očuvanju boje. Oni namijenjeni blond kosi neće postići jednaki učinak pa ciljajte one upravo za bijelu i sivu kosu. Naravno, kao i sa svim bojama, što češće perete kosu, ona će se brže isprati.

Siva boja krije brojne mogućnosti i dolazi u raznim nijansama - slaže se s ljubičastim, plavim i rozim pramenovima i podtonovima koji će kosu učiniti posebnom i drugačijom. Pepeljasto siva, platinasta ili pastelna, inspirirajte se idejama koje smo pronašli na Instagramu.

Ledena kraljica

Pepeljasto siva

Ombre s plavim vrhovima

Pastelna rapsodija

Decentno s pramenovima

Na granici sive i bijele

Linker
25. travanj 2024 16:52