Umjetnost friziranja

Slavna stilistica kose stiže u Zagreb: "Sve mora biti u sinergiji, svaka vlas na svom mjestu"

Ilham Mestour prezentirat će svoje umijeće stiliziranja i friziranja na nadolazećem Hairstyle News festivalu 2018, koji će se održati 7. i 8. travnja u zagrebačkom Plaza Event Centru.

Ovogodišnje izdanje Hairstyle News donosi poslasticu za sve zaljubljenike u trendove vezane uz njegu i stiliziranje kose. Naime, kao najveća zvijezda festivala najavljena je Ilham Mestour, globalna kreativna direktorica za Keune Haircosmetics i slavna hair stilistica, specijalizirana za high fashion kampanje i revije.

Press Foto

Tijekom svoje dvadesetogodišnje karijere, Ilham je surađivala s najboljima iz showbusinessa, a kao članica tima legendarnog frizera Luigija Murenua, imala je prilike raditi na revijama modnih velikana kao što su Valentino, Gucci, Rick Owens, Max Mara, Viktor & Rolf i Givenchy. Pored toga, blisko je surađivala i s jednim od najpoznatijih top modela na svijetu, Naomi Campbell, kao i s nizozemskim modelima Imaan Hammam, Doutzen Kroes, Marie-Ange Castom, a bila je također i glavna stilistica na posebnom projektu slavnog modnog dizajnera Azzedine Alaia. Njezin rad često krasi prestižne naslovnice Voguea, ELLE-a, Harper Bazaara i Marie Claire, kao i kampanje za poznate svjetske brendove poput Calvin Kleina i Agent Provocateur.

Press Foto

Rođena je u Maroku, gdje je provela djetinjstvo, a s 14 godina radi školovanja se preselila u Nizozemsku. Djed Marokanac odmalena joj je usadio snažnu radnu etiku, kaže kako je odrasla u kulturi gdje su žene tjedno provodile sate u frizerskim salonima te je tu krenula njezina ljubav prema zanatu. Danas je jedna od najcjenjenijih hair stilistica na svijetu i glavna kreativna globalna direktorica za Keune Haircosmetics, za koji razvija njihove popularne proizvode za oblikovanje i bojanje kose. Ilham je i glavna urednica sjajno osmišljene platforme Keune StreetSalon, kao i jedna od začetnica kampanje Beyond True Beauty. Poznata je po svojem vrhunskom umijeću kada se radi o trendovskim frizurama i stilovima, posebice bombastičnim kovrčama i seksi, naizgled jednostavnim teksturama. Perfekcionistica u svom poslu, izuzetno je posvećena svakom hairstyling-u "Sve mora biti u sinergiji: svaki detalj, svaka vlas, sve mora biti na svom mjestu".

Ilham Mestour prezentirat će svoje umijeće stiliziranja i friziranja na nadolazećem Hairstyle News festivalu 2018, koji će se održati 7. i 8. travnja u zagrebačkom Plaza Event Centru.

Uz Ilham, na festivalu će sudjelovati i Marriet Gakes, globalna Keune Haircosmetics kolor direktorica, poznata i kao "Kraljica boja". Marriet je višestruko nagrađivana koloristica, miljenica “najcool“ djevojaka, glumica i influencerica u Nizozemskoj. Dio je industrije već više od sedamnaest godina, a zajedno s Ilham, radi na StreetSalonu i “Beyond True Beauty“.

Press Foto

Poznati zagrebački barber Marko Šimunović kao Keune ambasador, ekskluzivno će predstaviti novu mušku Keune kolekciju pod nazivom 1922 by J. M. Keune.

Linker
04. srpanj 2022 11:01