Holivudska miljenica Margot Robbie preferira nonšalantne frizure
 Getty Images for ELLE
MALE TAJNE

Prva pomoć za lošu frizuru: Kako spasiti situaciju kad ne stignete oprati ili osvježiti boju kose

U sezoni čestih predblagdanskih druženja - kad je kosa isušena zbog (pre)grijanih prostora te niskih vanjskih temperatura - žene neprestano čeznu za frizurom, a evo kako je postići kad niste stigle oprati kosu ili joj osvježiti boju.

POSTOJANA BOJA

SEVILLE, SPAIN - NOVEMBER 03: Dua Lipa attends the MTV EMAs 2019 at FIBES Conference and Exhibition Centre on November 03, 2019 in Seville, Spain. (Photo by Daniele Venturelli/Daniele Venturelli/WireImage )
Daniele Venturelli/WireImage

Očuvanju boje uvelike pridonose specijalizirani šamponi, ali i pranje u što hladnijoj vodi jer se tako ‘stabilizira’ pigment u vlasi. Dobri su i repigmentacijski regenerator i/ili maska, koji se drže 20-ak minuta pri čemu kosu lagano koloriraju te istodobno hrane. Na kraju se koriste proizvodi za zaštitu od topline kako feniranje ne bi dodatno isušilo kosu.

Care Post šampon za obojenu kosu 100,50 kn GESTIL; Regenerator za obojenu kosu 335 kn LEONOR GREYL; Brilliant Brunette tonirajuća krema za smeđu kosu 100,30 kn JOHN FRIEDA

ŽELIMO OBLIKOVANE KOVRČE

NEW YORK, NEW YORK - SEPTEMBER 06: Zendaya attends the 2019 Harper's Bazaar ICONS on September 06, 2019 in New York City. (Photo by Dia Dipasupil/Getty Images)
Getty Images
Glumica Zendaya ima prirodno valovitu kosu

Kovrčavoj kosi često nedostaje vlage - osobito ujesen i zimi - pa je za njezinu jedrinu bitna dubinska hidratacija. Idealno je rješenje šampon za kovrčavu kosu, s optimalnom količinom njege koja će je omekšati i učiniti je podatnom za oblikovanje. Rutina bi trebala biti i maska za obnavljanje vlasi ili regenerator koji se ne ispire, s njegujućim sastojcima poput ulja kokosa ili avokada. Opcija je također primer za kovrče jer će olakšati formiranje i kosi dati sjaj. Pri sušenju se obavezno koristi nastavak za kovrče.

Maska za intenzivni oporavak kose 282 kn SYSTEM PROFESSIONAL DIAMOND; Njega za regeneraciju bez ispiranja 112,50 kn MILK SHAKE; Your Style D5219 sušilo s nastavcima 243,40 kn REMINGTON

SVJEŽINA IZMEĐU DVA PRANJA

LOS ANGELES, CALIFORNIA - OCTOBER 14: Margot Robbie attends ELLE's 26th Annual Women In Hollywood Celebration Presented By Ralph Lauren And Lexus at The Four Seasons Hotel Los Angeles on October 14, 2019 in Beverly Hills, California. (Photo by Emma McIntyre/Getty Images for ELLE)
Getty Images for ELLE
Holivudska miljenica Margot Robbie preferira nonšalantne frizure

Šampon za suho pranje treba koristiti već s prvim tragovima masnoće jer se samo tako postiže maksimalan učinak: nakon što se preparat nanese na tjeme pričeka se nekoliko sekundi i onda utrlja prstima. Sljedeći je korak sprej za teksturiranje, koji se stavlja na sredinu dužine pramena kako bi se dobio volumen i dojam ‘neuredne’ frizure. To će se dodatno naglasiti uvijačima, no jednak efekt postiže i pegla za kosu. Za kraj, frizuru učvrstite sprejem za volumen i sjaj.

Suhi šampon s koprivom, 150 ml 93,71 kn KLORANE; Osis+ šampon za suho pranje za masnu kosu 80,50 kn SCHWARZKOPF PROFESSIONAL; Elegance 2663PE automatski uvijač za kosu 554,90 kn BABYLISS

Linker
16. travanj 2024 22:25