Getty Images for IMG
NOKTI U FOKUSU

Pripremite lakove za nokte: 7 trendova u manikuri koje ćete svugdje viđati

Baš kao i svaka nova godina, i 2018. nam donosi nove stilove i trendove koje ćemo ili obožavati ili izbjegavati u širokom luku. Ipak, kada su nokti u pitanju, ove godine će svatko naći svojeg favorita jer su u trendovima super nude nijanse ali i mat crne, ali poželjni će biti i minimalistički detalji.  

Kako bismo vam pomogli u snalaženju među brojnim trendovima, donosimo onih sedam koje će svi obožavati.

MAT CRNA

Za razliku od blistavih crnih nijansi kakve ste obožavali u tinejdžerskim danima, ove godine stiže suptilnija verzija darkerskih noktiju. Tajna se skriva u površinskom premazu koji će svaku nijansu učiniti mat – a osobito dobro izgleda u kombinaciji s crnom.

BLOKIĆI

Za perfekcionistice ove će godine odličan odabir biti idealno iscrtani blokovi koji prekrivaju samo trećinu nokta – počevši od njegovog korijena. Postupak za postizanje odličnog efekta je vrlo jednostavan – nanesite osnovni premaz, ostavite da se posuši, zalijepite traku preko 2/3 nokta i nanesite nijansu koju volite – od korijena do početka trake. Nakon toga polako skinite traku, nanesite završni sloj – i imate efektne nokte.

KLASIČNA CRVENA

Nakon raznih varijacija na temu crvenog laka kroz proteklih nekoliko godina, ove će pravi povratak doživjeti klasični crveni nokti kakve su žene obožavale u devedesetima – upečatljiva crvena začinjena s premazom koji dodaje sjaj.

NEW YORK, NY - SEPTEMBER 07: A model prepares backstage for Adam Selman fashion show during New York Fashion Week Presented By MADE at Gallery 2, Skylight Clarkson Sq on September 7, 2017 in New York City. (Photo by Robin Marchant/Getty Images For NYFW: The Shows)
Getty Images For NYFW: The Shows

JEDNA LINIJA

Ako su vam blokići na svakom noktu malo previše – po pitanju izgleda, ali i posla – idealno rješenje bit će naglasak na samo jednom noktu. Nanesite samo proziran lak na sve ostale, a favorita ukrasite ravnom linijom – u čemu će vam pomoći ljepljive trakice, a najbolje je koristiti lak s tankim kistom.

NUDE NIJANSE

Ove godine se ne radi o nude nijansama koje su bile nekoliko tonova svjetlije ili tamnije od prirodne boje nokta, već o onima koje se potpuno slažu s bojom vaših noktiju i izgledaju kao da ih uopće niste lakirali.

MILAN, ITALY - SEPTEMBER 26: A model is seen, detail, backstage ahead of the Gabriele Colangelo show during Milan Fashion Week Spring/Summer 2016 on September 26, 2015 in Milan, Italy. (Photo by Matteo Valle/Getty Images)
Getty Images

OKVIRI

Okviri su budućnost ukrašavanja noktiju – nanesite dva sloja laka za nokte u omiljenoj nijansi, pustite da se potpuno posuše te nakon toga s tamnijom nijansom laka za nokte u olovci napravite okvir. Vjerojatno ćete postupak trebati ponoviti, a naposljetku sve "zapečatite" gornjim, zaštitnim slojem.

MILAN, ITALY - SEPTEMBER 25: A model is seen backstage ahead of the Etro show during Milan Fashion Week Spring/Summer 2016 on September 25, 2015 in Milan, Italy. (Photo by S. Alemdar/Getty Images)
Getty Images

UMOČENI VRHOVI

Baš kao što samo ime govori, ova manikura izgleda kao da ste umočili vrhove noktiju u lak za nokte. Ne brinite, mogu biti nepravilni – u tome i je zabava. Rukom, bez ikakvih drugih pomagala, potegnite kistom svoju najdražu nijansu po vrhovima noktiju nakon što ste nanijeli osnovni premaz. S obzirom na to da se nalazi na samim vrhovima noktiju, gdje se najlakše lomi, učvrstite ga s gelastim završnim slojem kako bi trajao čim duže.

NEW YORK, NY - SEPTEMBER 11: Designer Carmen Marc Valvo, nail detail, prepares backstage at the Carmen Marc Valvo Spring/Summer 2017 Fashion Show during New York Fashion Week at Pier 59 Studios on September 11, 2016 in New York City. (Photo by Theo Wargo/Getty Images for Carmen Marc Valvo)
Getty Images for Carmen Marc Valvo

Linker
21. svibanj 2022 05:20