Friends
Retro u kosi

Neočekivani povratak modnog dodatka koji je obožavala i omiljena 'prijateljica' Rachel

Osamdesete su bile tema nove kolekcije dizajnera Alexandera Wanga na Tjednu mode u New Yorku, ali umjesto o odjevnim predmetima svi govore o dodatku za kosu kojeg se sigurno sjećate, a možda ga povremeno – u sigurnosti vlastite kuće – i koristite.

Modeli su modnom pistom u New Yorku na reviji Alexandera Wanga prošetali sa zanimljivim frizurama – efekt mokre, zalizane kose nije ništa novo, ali zato je veliko iznenađenje bio predmet kojim su vlasi zategnute i skupljene. Naime, za jesen/zimu iduće godine dizajner je najavio veliki povratak kopče za kosu, one kakva se nosila osamdesetih i devedesetih te nakon toga nestala i postala rezervirana za nošenje unutar vlastita četiri zida. Ipak, claw clip kakav je predstavio Wang ne razlikuje se mnogo od crnih ili smeđih plastičnih kopči kakve su nekad bile neizostavne: njegove su većinom završene srebrnom nijansom i nose logo njegovog brenda.

info@imaxtree.com
IMAXtree

info@imaxtree.com
IMAXtree

Iako nitko nije očekivao povratak kopče za kosu, možemo očekivati kako će je prihvatiti i nositi brojne zvijezde, baš kao i omraženu scrunchie, odnosno gumicu presvučenu tkaninom koja je lani doživjela svoj ponovni procvat.

info@imaxtree.com
IMAXtree

NEW YORK, NY - FEBRUARY 10:  A model walks the runway at Alexander Wang during New York Fashion Week at 4 Times Square on February 10, 2018 in New York City.  (Photo by JP Yim/Getty Images)
Getty Images

Kopču za kosu poput ove s revije nosila je i Rachel, omiljeni lik iz serije "Prijatelji", a iako je dobila svoje mjesto u visokoj modi, "kandžu" možete i dalje kupiti po mnogo pristupačnijoj cijeni – ako je već nemate u svojem setu ukrasa za kosu.

Friends

Linker
28. lipanj 2022 15:29