Press foto
Boja na brzaka

Najbrži do sad: Uz postupak s peglom, besprijekorni pramenovi gotovi su za samo 45 minuta

Tko ne bi htio imati pramenove poput Jennifer Lopez ili Sofie Vergare? Uz novu tehniku, to je moguće za manje od sat vremena.

Kosa koja izgleda kao da je osunčana i prirodno prošarana s nekoliko nijansi već je desetljećima na vrhu najtraženijih postupaka kod frizera diljem svijeta, no mnoge žene odustaju od takvog tretmana jer on ipak iziskuje malo više vremena.

Instant Highlights usluga novitet je za žene koje su uvijek u žurbi ili nemaju volje satima sjediti kod frizera, jer jamči makeover za samo 45 minuta.

Press foto

To je prvi ekspresni sustav za posvjetljivanje koji koristi toplinu i omogućuje posvjetljivanje do šest tonova, a sastoji se od Instant Highlights pegle, kreme i aluminijskih folija, pri čemu su sva tri proizvoda dizajnirana kako bi djelovala zajedno.

Press foto

'Postupak je zapravo vrlo jednostavan. Najprije se pripremaju Instant Highlights folije, po dvije za maksimalno 15 pramenova, dakle ukupno njih 30. Duljina folije prilagođava se duljini kose koja će se tretirati. U međuvremenu, Instant Highlights pegla zagrijava se na optimalnu temperaturu, a Instant Highlights krema obogaćena njegujućim uljima miješa se s razvijačem boje. U kosu se postavlja folija i zatim se izrađuju pramenovi, jedan po jedan. Velikodušno se tretiraju kremom, kako bi bili obavijeni bojom sa svih strana. Preko donje folije i pramena ide ona gornja, preklapa se na rubovima i ostavlja se na kosi maksimalno 10 minuta, nakon čega slijedi peglanje. Peglom se izrađuje pramen po pramen, počevši od onog koji je prvi tretiran bojom. U kontinuiranim pokretima od vrhova prema korijenu (no ne do kraja!), peglom se prolazi po pramenu od 10 do 30 sekundi. Zatim se pramen hladi, a folija se nježno otvara kako bi se provjerila boja. Tretman završava ispiranjem boje', objasnila nam je postupak Evelin Benković, vlasnica zagrebačkog frizerskog salona Evelin.

Press foto

Press foto

Linker
15. travanj 2024 15:57