GLAM LOOK

Kako postići efekt ‘mokre‘ kose? Look su popularizirale Kim Kardashian i Gigi Hadid, a za frizuru će vam trebati pola sata

Gel, krema, ulje, serum i češalj sa širokim zupcima. To je sve što ćete trebati za efekt vlažne kose koji je ove sezone najpopularniji na crvenom tepihu. Godinama ga ‘nose‘ zvijezde A-liste, a Met Gala je još jednom potvrdila kako će zauvijek biti poželjan.

Kako je moguća postići takav efekt da vam kosa satima izgleda mokro? Trend su popularizirale američka poduzetnica i influenecerica Kim Kardashian na Met Gali 2019. godine, manekenka Gigi Hadid koja je na snimanju trudničkih fotografija nosila "mokru" kosu te Bella Hadid koja je ovu frizuru nosila na nekoliko javnih događanja i na snimanju brojnih naslovnica još od 2015. godine. "Mokri bob" nije izostavila niti glazbenica i glumica Jennifer Lopez na dodjeli American Music Awardsa 2020. godine.

image
Jennifer Lopez nosi ‘vlažni‘ bob
AFP/AFP/PROFIMEDIA

"Taj je look iznimno seksi i i ove sezone je vodeći trend u glamuroznim frizurama", rekla je hair stilistica brojnih zvijezda Alysa Pace. Također, još jedan holivudski stilist, Nick Arrojo, za portal Byrdie objasnio je svoju formulu za "mokru" kosu.

1. korak

Kosu djelomično posušite, ali ne fenom za kosu, već ručnikom, otprilike da nije niti suha niti mokra. Zatim ju počešaljajte češljem sa širokim zupcima.

2. korak

Potom u ruci izmiješajte malu količinu gela za kosu i kreme za kosu. Nužno je da bude oboje, ne samo gel ili samo krema jer look neće uspjeti u potpunosti. Premažite kosu, ali pripazite da nije previše utopljena u strukturu gela i kreme.

Čitajte i: Jednim korakom do voluminozne kose: Od frizure kao iz salona dijeli vas samo ovaj trik!

image
UNSPLUSH

3. korak

Kosu ponovno počešaljajte s češljem sa širokim zupcima te zatim na nju nanesite ulje za kosu koje je u bočici s raspršivačem. Nanesite ga cijelom dužinom, na sve dijelove glave.

4. korak

Dodatan sjaj i dojam vlažnosti postići ćete se s nanošenjem seruma na kosu.

image
Megan Fox na MTV-u 2021.
ANGELA WEISS AFP

5. korak

Ovisno o tome kakav look želite, za glamuroznu i dramatičnu frizuru, kosu začešljajte od čela do vrata, a za malo opušteniji, svakodnevni look, lagano s rukama protresite vlasi, bez previše zadržavanja prstiju na kosi.

Čitajte i: Poput Belle Hadid! Jedna pravilna crna linija dijeli vas od efekta liftinga

Linker
05. ožujak 2024 21:13