Privatna fotografija
iz prve ruke

Ines Preindl: Moje iskustvo nakon 15 godina geliranja noktiju

Uredni nokti važan su detalj koji otkriva koliko žena drži do sebe - barem bi tako trebalo biti u teoriji. Lijepe, savršeno oblikovane i pažljivo premazane nokte teško je održavati u svakodnevnom vrtlogu života, koji uključuje tipkanje, čišćenje, jurnjavu za klincima... Zna to i vlasnica PR agencije, Ines Preindl koja nam je ispričala svoje iskustvo

Gel - da ili ne?

Punih 15 godina sam bez pauze imala gel na noktima. Uvijek mi je bilo bitno kako mi izgledaju ruke, one su prve koje dolaze u kontakt s drugim ljudima kod pozdrava, izložene su pogledima jednako kao i lice, zar ne?! Kao voditeljici ruke su mi bile uvijek u kadru dok držim mikrofon i jednostavno sam odlučila da je gel idealan za mene. Nokti su uvijek jednake dužine i svi su istog oblika, boja je postojana, ne guli se i čvrsti su nokti, ne pucaju. Išla sam svaka tri tjedna na njegu. I to je bila rutina.

Profesionalnost kozmetičarke bi vam trebala biti važnija od cijene

Kad se netko odluči za gel bitno je da izabere kvalitetan salon jer nije svejedno tko vam radi. Svaka tri tjedna vaša ploha nokta se rašpa i to nije baš bezazleno ako vam radi nestručna osoba. Ima slučajeva da se ženama gel nadiže što znači da nije bio dobro ni ugrađen. Meni se nikada to nije dogodilo jer sam išla kod provjerenih stručnjaka. 15 godina u kući nisam imala lak, samo rašpicu jer zaista ako ste redoviti nije potrebno ništa drugo. Tretman geliranja traje oko sat i pol, a cijene variraju od salona do salona, u mom salonu kvaliteta je koštala 280 kn.

Zašto sam odustala od gela...

No, prije godinu dana odlučila sam odustati od gela. Razlog je nedostatak vremena i poštivanje termina naručivanja. Sve češće sam morala otkazivati termine. Kupila sam lak za nokte nakon 15 godina kako bih pokušala kamuflirati izrast do sljedećeg termina. Sve mi je to postalo naporno, ta grba od gela prijelaz između nokta i gela meni je bila Mount Everest, skrivala sam ruke od pogleda. Odlučila sam prijeći na trajni lak.

Instagram

Kako izgleda održavanje trajnog laka i koja je cijena tok malog luksuza?

Skinula sam gel i sada svaka dva tjedna idem na lakiranje koje kraće traje, oko 40 min, cijene su od 100 kn do 200 kn, ovisi od salona i sada imam potpuno prirodne, kratke nokte i lak koji traje do sljedećeg tretmana. Super je što u Zagrebu postoji beauty centar kao što je Vikler i ruž, walk in salon, gdje dođem kad imam slobodnog vremena i bez narudžbe napravim trajni lak. Spas za sve zaposlene žene, a pogotovo mame čiji se raspored iz dana u dan mijenja!

Instagram

Mane su...

Trajni lak ipak je tanji od gela pa ne može spriječiti nokat od pucanja.

A vrline?

Izrast se vidi već nakon dva tjedna, ali ga je lako prikriti običnim lakom, u slučaju da ne stignete na tretman.

Kako mi nokti izgledaju nakon svega?

Nakon 15 godina geliranja, nokti su mi tanki i često pucaju, pogotovo nakon kućanskih poslova. Gel zadržava čvrstoću, pa to tada nisam primjećivala. Ne mogu se sjetiti kakvi su bili moji prirodni nokti jer dugo nisu bili prirodni, ali sjećam se da su pucali...znači sve je po starom i ako ću ikada ponovo poželjeti duge nokte odlučit ću se za gel, jer stvarno pružaju savršeni efekt ujednačenih, uređenih noktiju, a s gelom nisam imala nikakvih problema!

Linker
27. ožujak 2024 18:18