RECEPT ZA LJEPOTU

Ines Paun Bizilj o tajnama blistave kože: ‘Kolagen mora biti u kombinaciji s vitaminom C i MSM-om‘

Vlasnica i voditeljica tvrtke Gaia Naturelle Adria, Ines Paun Bizilj u sklopu Glorijinog panela ‘Nova ja‘ odgovorila je na pitanja o zdravlju i ljepoti koja zanimaju svaku ženu!

Ljepota dolazi iznutra - moto je našeg panela Nova ja, čije su nam sudionice - poduzetnica Ines Paun Bizilj, nutricionistica Angelina Paić, televizijska urednica i producentica Lana Pavić te slovenska autorica vježbi za lice Glowinface, Karin Velikonja progovorile o svojim tajnama u održavanju zdravog i njegovanog izgleda.


Kolagen kao eliksir za kožu, ali i za zglobove i mišiće

Ovaj eliksir za kožu, kosu i nokte najpoznatiji je kozmetički supersastojak zbog čega se osim kao dodatak prehrani koristi i u proizvodima za njegu kože, no vlasnica i voditeljica tvrtke Gaia Naturelle Adria, Ines Paun Bizilj smatra da se naglasak o moćima kolagena ne bi trebao stavljati samo u kontekst ljepote.

image
Panelistice Ines Paun Bizilj i Karin Velikonja.
VEDRAN PETEH/CROPIX

Što je važno znati prije uvođenja kolagena kao dodatka prehrani, kako se ponaša u organizmu i sve što je važno znati, saznajte u videu.

Čitajte i: Zašto žene vole kolagen? Gošće Glorijinog panela govore koliko su bitni suplementi za mladost i jesu li dovoljni

image
Kolagen shot.
VEDRAN PETEH/CROPIX

"Među ostalim, kolagen je ključna sastavnica zglobova, mišića, kože, kose, noktiju, očiju, krvnih žila, crijeva...Osim što kolagenski dodaci prehrani revitaliziraju i jačaju kožu, kosu i nokte, pridonose i podizanju energije te boljoj pokretljivosti. Ljudi nam često kažu da su se riješili osjećaja iscrpljenosti i da im kosti više ne “škripe”", rekla je poduzetnica s otoka Krka, dodajući kako je tekući dodatak najpoželjniji zato što se u tijelu i do deset puta bolje apsorbira u odnosu na kolagen u prahu.

image
Ines Paun Bizilj vlasnica je i voditeljica tvrtke Gaia Naturelle.
VEDRAN PETEH/CROPIX


Savršen omjer "čarobnih" sastojaka

A kako bi kolagen "odradio svoje", tekući dodatak prehrani poznatiji kao Kolagen shot nadopunjen je i MSM-om, tzv. mineralom ljepote i vitaminom C bez kojeg potpuni efekt ne bi bio moguć.

image
Kako bi kolagen "odradio svoje", tekući dodatak prehrani nadopunjen je i MSM-om, tzv. mineralom ljepote i vitaminom C.
VEDRAN PETEH/CROPIX

Nakon dvadesete godine proizvodnja kolagena u tijelu pada za 1,5% godišnje, a za vrijeme menopauze smanji se za čak 30%. Dodatak prehrani tu će odraditi svoje kako bi koža bila punija, no bore neće magično nestati - otkrila je Ines koja smatra da je unutrašnjem stanju organizma jednako važno brinuti kao i o izgledu, zbog čega je Gaia Naturelle nedavno izdala prirodnu kozmetiku čiji su glavni sastojci jednaki onima u tekućem dodatku prehrani.

Linker
22. travanj 2024 11:19