‘Hollywood blowout‘

Hrvatski celebrity frizer otkriva: ‘Popularne lokne izlaze iz mode, nova hit frizura još je glamuroznija‘

Frizer brojnih poznatih dama, Roman Milašinović, samo za Gloria.hr otkriva koja je nova najtraženija frizura, kako su se želje i navike Hrvatica promijenile za vrijeme pandemije te koje će boje za kosu u 2021. godini biti najpoželjnije.

Zahvaljujući anđelicama modne kuće "Victoria's Secret" valovita frizura s bogatim uvojcima godinama je bila najtraženiji svečani look za posebne prigode - od vjenčanja do proslava rođendana.

Nakon više od desetljeća apsolutne vladavine, "lokne" su napokon izašle iz mode, a na tron se uspinje jedna glamurozna, ultraženstvena frizura, otkriva nam renomirani hrvatski frizer Roman Milašinović, koji surađuje s brojnim celebrityjima.

Riječ je o načinu feniranja koji zovu "American Blowout" ili "Hollywood Blowout", koja vraća naglasak na volumen i glamur kakav se do sad viđao samo na crvenom tepihu, a sad sigurno seli - na gradski asfalt.

Ovakvu frizuru devedesetih su nosile legendarni supermodeli poput Cindy Crawford i Claudije Schiffer, a za njezin je povratak zaslužna - Jennifer Aniston, otkriva nam Roman.

image
American Blowout naglasak vraća na volumen i prirodnu ljepotu kose
HAIR BY ROMAN

Zagrebački frizer ostvario je svoj san usred "lude" 2020.

Roman Milašinović tijekom karijere duge gotovo dvadeset godina, surađivao je s brojnim poznatim damama kao što su Mia Kovačić, Antonija Blaće, Borna Kotromanić, Domenica i Minea, te radio na veliki modnim i beauty projektima i editorijalima za domaće i strane časopise. Njegov talent prepoznao i engleski Bride magazin u kojem je osvanulo i njegovo ime.

Roman, koji je u Nici bio asistent frizeru zaduženom za kosu slavne Monice Bellucci, usred pandemije odlučio se na hrabar potez te ostvario svoj dugo sanjani san o vlastitom salonu pa ga tako sad njegove vjerne klijentice posjećuju u salonu "Hair by Roman", u Međimurskoj ulici 9 u Zagrebu.

Popričali smo s Romanom o novoj hit frizuri 2021. te doznali kako su se želje i potrebe vezane uz kosu Hrvatica promijenile u vrijeme pandemije.


Prema vašem iskustvu, kako je biti frizer u doba pandemije? Trude li se žene i dalje stići na frizuru? Što najviše traže? Jesu li se prioriteti kad je kosa u pitanju promijenili?

"Čini mi se, otkako je započela pandemija, posla ima i više nego dovoljno. Primijetio sam, a s time će se složiti i moji kolege iz struke, da mnoge žene imaju neutaživu želju osjećati se dobro, izgledati najbolje bez obzira radile od doma ili iz ureda. Mislim da su im se financijski prioriteti promijenili, te smatram da sve one novce koje su nekada trošile na odjeću ili na izlaske i putovanja, sada, napokon, ulažu isključivo u svoj izgled".

"Moja procjena je da žene ne dolaze toliko često na frizure, koliko na balayage i ostale tretmane, jer sve više teže nekom prirodnom izgledu što im je nametnulo i 'novo normalno' kao novi način života. Mnoge se moje klijentice sve više vraćaju u svoju prirodnu boju, biraju smeđe nijanse s svjetlijim pramenovima na vrhovima, koji se lako održavaju".

Koji su veliki trendovi za 2021. kad su frizure u pitanju? Što je u trendu, a što pada u zaborav?

"Nakon omiljenih valova, u 2021. apsolutni hit bit će 'American blowout'. Radi se o frizuri s naglaskom na veliki volumen kose gdje su vrhovi naizmjence uvijeni prema licu, ali i od lica. Mnogi niti ne znaju, no poznata američka glumica Jennifer Aniston, koja je desetljećima bila vječita inspiracija za frizure i način bojanja, poslužila je ponovno kao inspiracija za ovu itekako nosivu frizuru koju moje klijentice obožavaju! Osim blowouta, mnoge će se odmaknuti od onih snažnih boja te će izbor pasti na nježnije nijanse poput boje lješnjaka, zlatnih tonova te bakrenih nijansi. Naravno, tehnika balayagea je nešto što će i ove godine biti zastupljeno u načinu bojanja kose".

image
Glamurozna frizura isfenirana "američkim stilom" najbolje pristaje ženama s dugom i poludugom kosom
HAIR BY ROMAN

Kome biste preporučili spomenuto 'američko feniranje', a kome ne?

"Ovakav način feniranja najbolje stoji ženama s dugom i poludugom kosom, jer će time dobiti jedan zanosni romantični look koji će naglasiti njihovu ženstvenost. Ženama s kraćom kosom ne bih preporučio isto jer bismo mogli dobiti kontraefekt".

Možete li nam otkriti koja je celebrity dama trenutno vaša "muza"?

"Godinama sam radio na mnogim kampanjama, editorialima, snimanjima te surađivao s mnogim klijenticama s estrade i drugim poznatim osobama. Otkako sam otvorio svoj salon, stalnu suradnju imam s pjevačicom Domenicom s kojom sam i privatno dobar. Naravno, tu se uvijek 'zalome' suradnje s mnogim poznatim damama, tv voditeljicama, manekenkama koje puno cijenim i s kojima volim surađivati.

Kakve se frizure traže za snimanja?

Frizure, koje najčešće traže za snimanja su one efektne koje svaki izgled podižu na drugu razinu. Radi se o visokim repovima, ekstenzijama na češljiće kojima postižemo volumen kose ili ju pak vizualno produžujemo na jedan dan, ako tako zahtjeva npr. scenarij spota i slično. Naravno, tu su uvijek u igri i razbarušeni 'messy' valovi koje mnoge žene traže kada dođu u salon".

Koji su vaši top savjeti za njegu kose koje bi voljeli da svaka žena zna?

"Svaka žena, u svojoj beauty rutini, treba imati dobru masku za kosu, da nahrani kutikulu vlasi kako bi ju dodatno zaštitila od vanjskih utjecaja, ali i onih mehaničkih poput izlaganja visokim temperaturama fena, pegla ili figara. Naravno, iako je to (možda) nemoguća misija za poneke žene, moj savjet je maksimalno odmoriti kosu te izbjeći stalno tretiranje navedenim aparatima. Osobno smatram da je to izvedimo, ako svaki dan ne morate odlaziti na posao, već imate tu privilegiju raditi od kuće bez stalnih ZOOM sastanaka. Također, rutini treba dodati i njegujuće ulje za kosu, koje će dodatno zaštiti i zagladiti samu kutikulu vlasi, dati joj dodatan sjaj i omogućiti nivo zaštite na kojem će svaka žena, ali i kosa biti zahvalni".

Linker
15. travanj 2024 18:53