SJAJNA I MEKANA KOSA

Frizura iz snova! Uz ovih nekoliko savjeta probudit ćete se s kosom kao iz salona

Nekoliko trikova dijeli vas od savršene kose svakoga jutra. Uštedite vrijeme i uživajte u sjajnoj i mekanoj kosi svaki dan!

Koliko bismo samo vremena uštedjeli kada bismo mogli preskočiti gotovo svakodnevno uređivanje kose peglom ili fenom. Iako se čini kao da odličan hair day imamo samo nakon posjeta frizerskom salonu, uvjeravamo vas da se s odličnom frizurom možete i probuditi - uz ovih nekoliko trikova!

Bez obzira na teksturu i duljinu vaše kose, ovi trikovi i savjeti stručnjaka će vam zasigurno pomoći da se svaki dan osjećate kao kraljica.

Fen frizura i "valovi"

Nakon što frizer stilizira vašu kosu fenom ili to učinite sami, cilj vam je što duže zadržati taj savršen oblik. Kako biste sačuvali volumen fen frizure, koristite mekanu, pjenastu kopču sa žicom i nježno ju pričvrstite u nisku punđu. Jednak efekt postići ćete i s velikim ukosnicama s kojima možete složiti visoku labavu punđu.

image
Legnete li u laganoj pletenici, probudit ćete se sa savršenom blago valovitom kosom.
PEXELS

Čitajte i: Nova njega i dobri, stari recepti: Prirodni načini na koje možete doći do guste i čvrste kose

Isti trik možete isprobati i želite li da vam se kosa prirodno osuši u prekrasne valove. Kada operete kosu, raščešljajte ju pa ju gotovo suhu umotajte u dvije jednake punđe s obje strane glave. Kada se probudite jedini zadatak vam je raspustiti punđe.

Glatka i ravna kosa

Kada ste jednom izravnali kosu, njezin oblik možete zadržati tako da svu kosu lagano umotate u jednu stranu oko glave i pričvrstite ju velikim ukosnicama na pojedinim dijelovima. Potom stavite svileni šal oko glave i ne skidajte ga kroz noć. Ujutro će vas dočekati sjajna i ravna kosa, s kakvom ste i legli!

image
S ravnom kosom možete se probuditi i dan nakon peglanja.
PEXELS

Čitajte i: Imamo recept! Jedna od najljepših hrvatica s nama je podijelila tajnu svoje duge, guste i kovrčave kose o kakvoj mnogi sanjaju

"Morski valovi"

Jedna od popularnijih varijanti kovrčave kose su tzv. beach waves kovrče koje kod kuće možete postići ispletete li prije spavanja dvije labave francuske pletenice, po jednu na svakoj strani glave. Kada se probudite raspustite pletenice i stavite malo pjene u kosu.

image
Nahranite kosu preko noći i probudite se s sjajnijom nego ikada prije.
PEXELS

Zdrava kosa

image
Isprobajte trik za očuvanje volumena fen frizure.
PEXELS

Ako vam je kod kose najveći prioritet da je zdrava i nahranjena, prije spavanja nanesite hranjivu masku ili ulje za kosu koje se ne ispire i kosu umotajte u prizornu foliju kako biste spriječili prljanje posteljine. Ujutro samo skinite foliju i lagano raščešljajte nahranjenu, glatku i mekanu kosu i uživajte u ostatku dana.

Linker
28. ožujak 2024 07:56