Profimedia, ddp USA
mislili smo da će ostati prošlost

Charlize Theron je već pokleknula: Vraća se frizura koju smo mrzili u djetinjstvu

Frizura za koju smo mislili da se neće više vraćati dočekala nas je na prepad - led je probila glumica Charlize Theron i pokupila mnoštvo sasvim pozitivnih komentara.

Jedno od obilježja našeg djetinjstva zasigurno je takozvana "lonac frizura". Skoro svaka majka šišala je svoju djecu tako da bi stavila lonac na glavu i odrezala kosu jer je vjerovala u svoje frizerske sposobnosti i nije htjela trošiti novac na frizera za tako malo posla. Iako smo je bili primorani nositi, nije nam bila omiljena, pogotovo u kasnijim godinama, a tijekom vremena postala je jedna od najomraženijih frizura. No, kako moda stalno cirkulira, tako se neki zaboravljeni trendovi vraćaju, a čini se da ista sudbina čeka i ovu frizuru.

Glumica Charlize Theron (44) sve je iznenadila novom frizurom i to baš u obliku lonca i moramo priznati da joj izvrsno stoji. Tijekom godina promijenila je desetke različitih frizura i dužina, a jedna od najekstremnijih bila je ona potpuno kratka za ulogu u filmu "Mad Max: Fury Road".

Noovm frizurom pohvalila se i na Instagramu te ispod fotografije kratko napisala "Ona se vraća!" i stavila hashtag #Fast9, referirajući se na film "Brzi i žestoki 9", novi nastavak popularne franšize. Uz frizuru, koju je postigla uz pomoć frizera Adira Abergela, promijenila je i boju za koju je zaslužna koloristica Shannon Gallacher.

Abergela je inspirirala popularna frizura iz devedesetih manekenke Linde Evangeliste, a njegov rad svidio se mnogim Charlizinim fanovima i slavnim prijateljima. "Ova frizura je postala dobra na totalno drugoj razini, ali stoji samo tebi", napisala je glumica January Jones, a Lilly Jones se priključila pohvalama, napisavši "Obožavam ovo!".

, Image: 342536891, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zeppelinphoto
Profimedia, Zeppelinphoto
Linda Evangelista

Inače, "lonac frizura" se prvi put pojavila 60-ih godina prošlog stoljeća, a pravi naziv joj je "frizura u pet točaka" jer bi kosa tako šišana trebala idealno padati s vrha glave prema pet točaka. Najviše su je nosile manekenka Peggy Moffitt i kreatorica mini-suknje Mary Quant.

Linker
16. travanj 2024 08:20