Splash News
EVO ODGOVORA

Google objavio: Ova pitanja o ljepoti najčešće smo postavljali u 2017. godini

Usprkos popularnosti jakog make upa, žene su shvatile da je važno izgledati dobro i ispod šminke, što pokazuju i vruća beauty pitanja iz protekle godine

Koliko god se pričalo i pisalo o šminkanju i njezi kože, Google je i dalje najpopularnija destinacija za postavljanje pitanja koja nas muče.

U nadi za odgovorima koji će im pomoći da izgledaju ljepše, dotjeranije ili mlađe, žene i muškarci svaki dan u tražilicu upisuju pojmove vezane za svoje boljke, a Google iz godine u godinu izbacuje listu najpopularnijih hit pitanja za određeno razdoblje.

U 2016. godini žene je najviše zanimalo kako napraviti riblju kost, natjerati kosu da raste brže i oblikovati obrve, a u 2017. fokus se prebacio na kožu, odnosno jedan poznati problem koji muči tinejdžere, ali i odrasle. O njemu je javno progovorila i Kendall Jenner koja je priznala da se i uz savjete najboljih stručnjaka i dalje bori sa aknama na licu.

Protekle godine, svi su htjeli doznati odgovore na ovih 10 pitanja:

1. KAKO SE RIJEŠITI PRIŠTIĆA?

Kao što vjerojatno i sami znate, ovaj problem nije lako riješiti, ponajprije zbog toga što se pojavljuje zbog raznih razloga. Hormonalne promjene, nezdrava prehrana puna masnoća i šećera, kriva krema, loša njega i pretjerano istiskivanje prištića i mitesera 'na svoju ruku' nalaze se na popisu čestih krivaca, a ako niste znali - prištiće možete dobiti i od svog pametnog telefona, ako ga nikad ne čistite, a zaslon često pritišćete uz lice. U težim slučajevima, posjet doktoru je neizbježan, a ako se borite s nešto lakšim oblicima prištića, posvetite se zdravoj prehrani, redovito skidajte šminku s lica i njegujte kožu proizvodima koji ne začepljuju pore, a prljave prste i mobitel držite dalje od lica.

2. KAKO SE RIJEŠITI PRIŠTIĆA NA LEĐIMA?

Ovaj nezgodan problem najbolje je prepustiti vještim rukama kozmetičarke koja će znati kako ga pravilno tretirati. Uz to, prestanite nositi odjeću od sintetičkih materijala, koristiti parfumirane gelove za tuširanje i losione za tijelo, a prije spavanja leđa očistite blazinicom natopljenom u tonik s antibakterijskim djelovanjem.

3. KAKO SKINUTI AKRILNE NOKTE KOD KUĆE?

Naš savjet glasi - nemojte ovo raditi sami. Ako ipak smatrate da ste dovoljno vješti da bi ovu kompliciranu radnju izveli u svom domu, pogledajte nekoliko tutorijala kako bi se pripremili na ono što slijedi, a zatim skratite nokte i krenite s turpijanjem. 'Izrašpajte' akrilni lak koliko možete, ali nikako nemojte oštetiti nokat do kraja jer bi to moglo biti izuzetno bolno iskustvo. Nakon turpijanja, vazelinom zaštitite kožu oko nokta, a zatim blazinice natopljene acetonom zamotajte uz svaki nokat uz pomoć folije i pustite da djeluje desetak minuta. Dobro isperite i mekom turpijom uredite nokat do kraja.

4. KAKO NANIJETI SJENILO?

Na ovo pitanje ne može se odgovoriti slovima, ako nas razumijete. Različiti oblici očiju zahtijevaju različito nanošenje sjenila, možete birati između prirodnih ili šokantnih nijansi, mat, svjetlucavih ili metalik tekstura, a u obzir morate uzeti i boju vaše kose, očiju i odjeće koju planirate nositi uz make-up. Video tutorijali i fotografije s Pinteresta najbolje će odgovoriti na ovaj problem.

5. KAKO SE RIJEŠITI OŽILJAKA OD AKNI?

Danas postoje brojni tretmani za ublažavanje ožiljaka. Posavjetujte se sa stručnjakom!

6. KAKO SMANJITI PORE?

Na žalost, pore su stvar genetike, i dolaze u kompletu s tipom vaše kože. Ako imate mješovitu ili masnu kožu, najvjerojatnije imate i široke pore u kojima se skuplja sebum i nastaju miteseri. Imate li problema s proširenim porama najvažnije je tretirati lice specijaliziranim proizvodima za vašu kožu i izbjegavati teške kreme i pudere. Dobar piling, flasteri za mitesere i maske za masnu kožu trebale bi postati sastavni dio vaše kozmetičke torbice.

7. KAKO NANIJETI RUŽ ZA USNE?

Nije lako, ali i ta se tehnika da svladati. Naše savjete za nanošenje ruža pročitajte ovdje!

8. KAKO SE RIJEŠITI PODOČNJAKA?

U većini slučajeva i ovdje je riječ je o genetici. Ako se nalazite među sretnicima koji nemaju 'stalne podočnjake' već vam se sjene ispod očiju pojavljuju tek povremeno, pojačajte unos vode, više spavajte, slatkiše zamijenite voćem i povrćem i nabavite dobar korektor.

9. KAKO NAPRAVITI PILING NA LICU?

Za zdrav i svjež izgled kože, piling je neophodan. Koristite ga jednom do dva puta tjedno i nanosite uvijek na mokru kožu. Nakon pilinga, ne zaboravite nahraniti lice maskom i hidratantnom kremom.

10. KAKO NANIJETI HIGHLIGHTER?

Prvo odaberite teksturu i nijansu koja najbolje odgovara boji vašeg tena i stanju vaše kože. Nanosite ga na vrh jagodica, iznad rumenila, na čelo, u kut očiju, ispod obrva, na ključnu kost...gdje god želite privući svjetlo.

Linker
19. travanj 2024 05:46