Shakira
 Getty Images
Uvijek odličan izbor

Buđenje vatrene ženske strane: Crvena motivira, daje energiju, simbolizira akciju i strast

Crvena boja je sinonim za ženstvenost, simbolizira ljubav, ali i snagu, baš kao što je i svaka žena, a baš tako želimo obilježiti i Međunarodni dan žena.

Međunarodni dan žena, 8. ožujka, prilika je da se prijateljicama, kolegicama, životnim partnericama i suprugama posveti dodatna pažnja - simboličnim darom. Tradicionalno su to crveni karanfili, no, priznat ćete, itekako raduju i preparati iz kozmetičkog svijeta.

PARIS, FRANCE - MARCH 01: (EDITORIAL USE ONLY) A guest attends the Valentino show as part of the Paris Fashion Week Womenswear Fall/Winter 2020/2021 on March 01, 2020 in Paris, France. (Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images)
Getty Images
Valentino dobro zna da crveno ženama dobro stoji.

Nekoć se u Sovjetskoj Rusiji radnicama poklanjao parfem “Crveni mak”, i dalje aktivne tvornice Nova Zora, a danas su prigodan izbor crveni njegujući i dekorativni proizvodi. Ta boja iz sezone u sezonu nadahnjuje umjetnike i dizajnere: make-up kolekcije nezamislive su bez barem jedne nijanse, a za proljeće i ljeto 2020. hit je vatrenocrvena Pantone Flame Scarlet.

Press
Dsquared2 Red Wood, edt 50 ml 499 kn; Ruby Pop mat ruž za usne, 84,90 kn Clinique; Lak za nokte nijanse Viva OPI! 100 kn.

Ona simbolizira samopouzdanje i odlučnost, posebice kada se nosi u večernjim haljinama ili odijelima, a u svojim ju je kreacijama iskoristila i talijanska kuća Valentino Haute Couture. I crveni ruž je neosporni klasik. Pogodi li se pravi podton, može osvježiti lice, razbuditi pogled, izbijeliti zube i dati dozu zavodljivosti - a sad je pravi tren da isprobate njegova transformativna svojstva, s dolaskom proljeća koje u svakom smislu simbolizira novi početak.

Press
Paleta sjenila za oči, 415 kn Jeffree Star; Tekući ruž 305 kn Giorgio Armani.

Crvena je sinonim za ženstvenost, ona motivira, daje energiju, simbolizira ljubav, strast, akciju, romantiku, snagu... Sve što, uostalom, predstavlja i jednu ženu.

Press
Tekući pigment za obraze i usnice, 159 kn Benefit; The Ritual of Ayurveda suho ulje za tijelo, 179 kn Rituals.

PARIS, FRANCE - FEBRUARY 25: (EDITORIAL USE ONLY) A model walks the runway during the Saint Laurent show as part of the Paris Fashion Week Womenswear Fall/Winter 2020/2021 on February 25, 2020 in Paris, France. (Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images)
Getty Images
I Saint Laurent je na Paris Fashion Weeku predstavio crvene modele za sezonu proljeće/ljeto 2020.

Linker
19. travanj 2024 19:35